Баща използва малолетния си син за пренасяне на валута зад граница

Сакар нюз
От Сакар нюз август 23, 2017 23:54

Баща използва малолетния си син за пренасяне на валута зад граница

Акценти

  • На нарушителя Х.С. е съставен акт по Валутния закон, тъй като не е декларирал пренесените от малолетния му син през границата пари, подлежащи на деклариране.

Свързани публикации

За недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро, задържани от митничари със съдействието на Гранична полиция на ГКПП – Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници. Това е станало при щателна митническа проверка на лек автомобил.
На 18 август, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигнал лек автомобил управляван от мъж, с инициали Х.С. на 51 години, който пътувал с жена си и сина си и още двама пътници, всички български граждани. Те заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. При последвалата щателна проверка митническите служители открили парите в чанта, която била преметната през врата на малолетния син на водача на автомобила. Пред митническите служители и в личните си обяснения бащата заявил, че парите са негови.

Недекларираната валута с левова равностойност  57 127.65 лева  е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата, се казва в съобщението на митницата.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз август 23, 2017 23:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар