Бърза снимка

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 1, 2016 08:28

Бърза снимка

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 26/ 18-24 ноември 2016 година

Свързани публикации

ИВАЙЛОВГРАД | Любен Стоянов

След като закриха АПК-то, аз не разбирах от нищо друго, освен фотография и видео и затова побързах да си отворя фотоателие в къщата ми, за да мога все от нещо да се прехранвам. Полека-лека работата потръгна.

Снимаха се хората, кой за каквото имаше нужда:

лични карти, международен паспорт, ученически бележници, ловджийски билети и др. Снимките ги изработвах, минути след като биваше сниман човекът, което оказваше ефект върху постоянното увеличение на клиентите ми. Един ден влиза запъхтян мой приятел от съседното село и с цигара в устата ми заявява:
– Много бърза снимка ми трябва, бат Любо, за ловджийски билет, тъй като само мен чакат, за да ги носят някъде за дооформяне.
– Имаш я нямаш проблеми – отговарям аз.
– Само че се нуждая от тоалетна, за голяма нужда…- каза клиентът. Посочих му тоалетната и той влезе да си свърши работата. След малко излезе, този път без цигара и седна на табуретката, в очакване да бъде сниман.

Аз започнах да нагласям апарата срещу него,

когато той изведнъж скочи с някакъв неопределен вик и хукна обратно към тоалетната. Едновременно с това се разнесе и някаква миризма на изгорени дрехи и зад него се появи лек пушек. Недоумявах какво става с моя клиент. Позабави се в тоалетната и след няколко минути дойде подготвен отново за снимка. Все още нищо не разбиращ, го питам:
– Кажи бе, приятелю, какво стана с теб, защо избяга?
– Смешна работа, бат Любо. Аз нали влезнах с цигарата в тоалетната и след като си свърших работата, реших да хвърля неугасената цигара в казанчето, но вместо в казанчето, цигарата паднала в панталона ми, и когато излязох и седнах да ме снимаш, жестоко ме опари и затова скочих. Като отидох в тоалетната, боксерките ми бяха вече изгорени и цигарата продължаваше да се мотае из панталоните ми.

Хем смешна, хем трагична работа, ти казвам!

Докато му обработвам снимката се посмяхме и завинаги запомнихме и двамата тази бърза снимка.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 1, 2016 08:28
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Atman декември 30, 22:17

    Жив и здрав бай Любо! Поздрави от Любимец.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.