Бърза снимка

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 1, 2016 08:28

Бърза снимка

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 26/ 18-24 ноември 2016 година

Свързани публикации

ИВАЙЛОВГРАД | Любен Стоянов

След като закриха АПК-то, аз не разбирах от нищо друго, освен фотография и видео и затова побързах да си отворя фотоателие в къщата ми, за да мога все от нещо да се прехранвам. Полека-лека работата потръгна.

Снимаха се хората, кой за каквото имаше нужда:

лични карти, международен паспорт, ученически бележници, ловджийски билети и др. Снимките ги изработвах, минути след като биваше сниман човекът, което оказваше ефект върху постоянното увеличение на клиентите ми. Един ден влиза запъхтян мой приятел от съседното село и с цигара в устата ми заявява:
– Много бърза снимка ми трябва, бат Любо, за ловджийски билет, тъй като само мен чакат, за да ги носят някъде за дооформяне.
– Имаш я нямаш проблеми – отговарям аз.
– Само че се нуждая от тоалетна, за голяма нужда…- каза клиентът. Посочих му тоалетната и той влезе да си свърши работата. След малко излезе, този път без цигара и седна на табуретката, в очакване да бъде сниман.

Аз започнах да нагласям апарата срещу него,

когато той изведнъж скочи с някакъв неопределен вик и хукна обратно към тоалетната. Едновременно с това се разнесе и някаква миризма на изгорени дрехи и зад него се появи лек пушек. Недоумявах какво става с моя клиент. Позабави се в тоалетната и след няколко минути дойде подготвен отново за снимка. Все още нищо не разбиращ, го питам:
– Кажи бе, приятелю, какво стана с теб, защо избяга?
– Смешна работа, бат Любо. Аз нали влезнах с цигарата в тоалетната и след като си свърших работата, реших да хвърля неугасената цигара в казанчето, но вместо в казанчето, цигарата паднала в панталона ми, и когато излязох и седнах да ме снимаш, жестоко ме опари и затова скочих. Като отидох в тоалетната, боксерките ми бяха вече изгорени и цигарата продължаваше да се мотае из панталоните ми.

Хем смешна, хем трагична работа, ти казвам!

Докато му обработвам снимката се посмяхме и завинаги запомнихме и двамата тази бърза снимка.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 1, 2016 08:28
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Atman декември 30, 22:17

    Жив и здрав бай Любо! Поздрави от Любимец.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.