Барчо от с. Орешник работи, за да се чувства жив

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 1, 2020 12:35

Барчо от с. Орешник  работи, за да се  чувства жив

Акценти

  • # 30/914 година XVII, 31 юли - 6 август 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Гошо Илигношев – 67-годишен, от тополовградското с. Орешник, известен като Барчо, отново радва приятели, близки и роднини.
Преди половин година той имаше сериозни проблеми със сърцето. Дълго време трябваше строго да спазва препоръките на лекарите, да приема лекарства, да спазва диета и дневен режим. Тежкото му здравословно състояние с много неизвестни за бъдещето налага съпругата и децата му да вземат решение да продадат кравите, трактора и други стопански съоръжения, тъй като е ясно, че Барчо повече няма да се занимава с тежка селскоктопанска работа.
Слава богу, човекът се закрепи и взе пак да мисли за работа, доколкото му позволяват силите, разбира се. И започна от начало. Купи си малко тракторче, няколко ярета, зайци, теле. Захвана се здраво с лозето и заедно със съпругата си Кета, която също преболедува не леко, го превърнаха в образцов селскостопански обект – да стоиш, да гледаш и да му се радваш. Барчо е контактен и услужлив човек, добър съсед и приятел, не отказва да помогне на никого, но вече според настоящото си здравословно състояние.
“Цял живот съм работил – зидаромазач, бетонджия, кофражист, животновъд, земеделец, и не мога да си представя живота без да работя. Сега разбира се колкото мога, а не колкото ми се иска. Чувствам се жив, когато работя, и дано да мога да го правя още толкова години, колкото са ми отредени на земята“ – казва той.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 1, 2020 12:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.