Балони полетяха към небето за Международния ден на ромите

Милена Митева
От Милена Митева април 9, 2017 07:37

Балони полетяха към небето за Международния ден на ромите

С тържество и пускането на балони във въздуха отбелязаха Международния ден на ромите – 8 април в Харманли. Пет дни преди тази дата, в Културния център, се бяха събрали ученици. Празникът започна с презентация за присъстващите, която обясни произхода на ромите, техния живот. Най-важните им празници и известни личности сред ромите също бяха показани на екрана. Това предизвика положителни емоции и аплодисменти.
За да докажат, че имат талант, някои от този етнос бяха подготвили забавни представления свързани с танци. Това повиши емоцията в залата.
Организаторите от община Харманли бяха подготвили и проверка на знанията на децата. Това стана с викторина, след която най-знаещите получиха награди.
Ромите бяха поздравени от балерините на Галина Станкова от СМБ „Ритъм“.
„Надяваме се, че днешния ден за вас бе един по-различен, празничен ден. Посрещнете празника си с усмивка. Бъдете умни поставяйте си цели и ги следвайте. Запомнете, ние всички сме част от нашата родина България. Нека се постараем без значение от етнос и цвят на кожата да бъдем единни в многообразието да бъдем заедно в общността. Да бъдем смирени и достойни граждани на България!“, призова водещата.
С надежди за един по-добър свят в мир и толерантност, ромите се събраха пред сградата и пуснаха бели балони във въздуха, с което отбелязването на Международен ден на ромите приключи.

Милена Митева
От Милена Митева април 9, 2017 07:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.