Балони полетяха към небето за Международния ден на ромите

Милена Митева
От Милена Митева април 9, 2017 07:37

Балони полетяха към небето за Международния ден на ромите

С тържество и пускането на балони във въздуха отбелязаха Международния ден на ромите – 8 април в Харманли. Пет дни преди тази дата, в Културния център, се бяха събрали ученици. Празникът започна с презентация за присъстващите, която обясни произхода на ромите, техния живот. Най-важните им празници и известни личности сред ромите също бяха показани на екрана. Това предизвика положителни емоции и аплодисменти.
За да докажат, че имат талант, някои от този етнос бяха подготвили забавни представления свързани с танци. Това повиши емоцията в залата.
Организаторите от община Харманли бяха подготвили и проверка на знанията на децата. Това стана с викторина, след която най-знаещите получиха награди.
Ромите бяха поздравени от балерините на Галина Станкова от СМБ „Ритъм“.
„Надяваме се, че днешния ден за вас бе един по-различен, празничен ден. Посрещнете празника си с усмивка. Бъдете умни поставяйте си цели и ги следвайте. Запомнете, ние всички сме част от нашата родина България. Нека се постараем без значение от етнос и цвят на кожата да бъдем единни в многообразието да бъдем заедно в общността. Да бъдем смирени и достойни граждани на България!“, призова водещата.
С надежди за един по-добър свят в мир и толерантност, ромите се събраха пред сградата и пуснаха бели балони във въздуха, с което отбелязването на Международен ден на ромите приключи.

Милена Митева
От Милена Митева април 9, 2017 07:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 850 744 преглеждания