Български медици заминаха на мисия в Мали

Сакар нюз
От Сакар нюз март 11, 2019 14:20

Български медици заминаха на мисия в Мали

Акценти

  • Екипът ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

Свързани публикации

Медици от Военно медицинска академия заминаха на мисия на Европейския Съюз в Мали. Те ще обучават силите за сигурност на африканската държава. Мисионерите бяха изпратени от полковник доц. д-р Димо Димов, д. м., началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” във ВМА. Той и пожела успех и да се върнат живи здрави и напомни, че традиционно, българските медици защитават достойно името на родината при мисии зад граница.

Поредният екип ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако. Продължителността на мисията е 4 месеца, а смяната на военните медици става на ротационен принцип.

Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии в чужбина повече от век и винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Освен в горещите точки на света, военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове, се казва в съобщението на Министерството на отбраната.

Източник: Министерството на отбраната.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 11, 2019 14:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.