Български медици заминаха на мисия в Мали

Сакар нюз
От Сакар нюз март 11, 2019 14:20

Български медици заминаха на мисия в Мали

Акценти

  • Екипът ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

Свързани публикации

Медици от Военно медицинска академия заминаха на мисия на Европейския Съюз в Мали. Те ще обучават силите за сигурност на африканската държава. Мисионерите бяха изпратени от полковник доц. д-р Димо Димов, д. м., началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” във ВМА. Той и пожела успех и да се върнат живи здрави и напомни, че традиционно, българските медици защитават достойно името на родината при мисии зад граница.

Поредният екип ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако. Продължителността на мисията е 4 месеца, а смяната на военните медици става на ротационен принцип.

Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии в чужбина повече от век и винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Освен в горещите точки на света, военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове, се казва в съобщението на Министерството на отбраната.

Източник: Министерството на отбраната.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 11, 2019 14:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама