Български и турски бизнесмени участваха на икономически форум в Одрин

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 19, 2015 17:57

Български и турски бизнесмени  участваха на  икономически форум в Одрин

Акценти

  • Поредният форум с участие на двете палати идва 23 години след подписването на първото им споразумение за взаимно партньорство.

Свързани публикации

Делегация от област Хасково, водена от областния управител Добри Беливанов, взе участие в бизнес форум в Одрин – Турция. Представители от наша страна бяха бизнесмени, членове на Хасковската търговско-промишлена палата, които се срещната с колеги от Одринската търговско-промишлена палата.

Срещата бе по покана на областния управител на Одрин – Дорсун Али Шахин, а господин Беливанов бе организатор на българската делегация. Част от нея бяха зам.-областният управител Станислав Дечев и Янчо Янев, председател на ХТПП. Общо двадесет бяха българските бизнесмени.

На форума областният управител представи бизнес-профила на област Хасково пред турските бизнесмени. В хода на срещата бяха коментирани теми за улесняване на визовия режим и възможностите за ползотворно партньорство. Али Шахин представи своята област и говори за високо развитите технологии за земеделския отрасъл, с които разполагат, за туристическия потенциал, търговията. Той информира за откриването в началото на октомври на нова болница в Одрин, която разполага с най-модерна технология и ще е една от най-добрите в Турция.

Уточнено бе, че посещението в Турция на поети от област Хасково ще бъде през месец ноември, като специално за българските творци ще бъдат организирани дни на поезията.

За презентацията е нужен JavaScript.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 19, 2015 17:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар