Български и турски бизнесмени участваха на икономически форум в Одрин

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 19, 2015 17:57

Български и турски бизнесмени  участваха на  икономически форум в Одрин

Акценти

  • Поредният форум с участие на двете палати идва 23 години след подписването на първото им споразумение за взаимно партньорство.

Свързани публикации

Делегация от област Хасково, водена от областния управител Добри Беливанов, взе участие в бизнес форум в Одрин – Турция. Представители от наша страна бяха бизнесмени, членове на Хасковската търговско-промишлена палата, които се срещната с колеги от Одринската търговско-промишлена палата.

Срещата бе по покана на областния управител на Одрин – Дорсун Али Шахин, а господин Беливанов бе организатор на българската делегация. Част от нея бяха зам.-областният управител Станислав Дечев и Янчо Янев, председател на ХТПП. Общо двадесет бяха българските бизнесмени.

На форума областният управител представи бизнес-профила на област Хасково пред турските бизнесмени. В хода на срещата бяха коментирани теми за улесняване на визовия режим и възможностите за ползотворно партньорство. Али Шахин представи своята област и говори за високо развитите технологии за земеделския отрасъл, с които разполагат, за туристическия потенциал, търговията. Той информира за откриването в началото на октомври на нова болница в Одрин, която разполага с най-модерна технология и ще е една от най-добрите в Турция.

Уточнено бе, че посещението в Турция на поети от област Хасково ще бъде през месец ноември, като специално за българските творци ще бъдат организирани дни на поезията.

This slideshow requires JavaScript.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 19, 2015 17:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама