Българка скочи с парашут от 4 500 метра в името на благотворителна кауза

Милена Митева
От Милена Митева юли 30, 2018 08:33

Българка скочи с парашут от 4 500 метра в името на благотворителна кауза

Българка скочи с парашут от 4 500 метра в името на благотворителна кауза. 44-годишната Надя Кларк реши да полети от небето към Dunkswell, Англия, като по този начин да привлече вниманието на дарителите, които да с включат в кампаниите на организация Alzhimers.
„Целта беше да помогна, а за мен бонусът е преживяването. Много, много жалко е да видиш как възрастни хора със стойностен живот са болни от деменция и не знаят на къде отиват. Направих скокът, за да помогна с пари на тази организация“, казва благодетелката, която е родена в Харманли.
„Отидох без страх, знаех горе-долу какво ще се случи. Бях на 4 500 метра и бях първата от групата, която скочи от самолета. Адреналинът е много голям. Изживяването е страхотно и просто не мога да го опиша. Докато не го направиш, не може да се обясни. Единственият „проблем“ е, като застанеш на ръба на самолета и погледнеш, че под теб няма абсолютно нищо надолу освен облаци… Чувствах се като самоубиец, но нямам представа от къде идва моя кураж. От малка съм такава. За правилната причина ще скоча пак“, допълва изказването си тя.
Пред „Сакарнюз“ жената сподели, че ако е в България отново би се занимавала с благотворителност. Тя се отзовава и на други каузи, засягащи страната. През 2016 година е изпратила дарение за настанените бежанци в РПЦ – Харманли.
Надя Кларк живее от 13 години в Обединеното кралство. От 10 години е мениджър на фирма за социални дейности /Старчески дом/. Заминава, за да подобри стандарта си на живот. Споделя, че харесва това, че хората там си знаят правата и задълженията.
„Има стабилитет, сигурност, дисциплина“, споделя Кларк.
Каза още, че обича да пътешества и има цел скоро да се разходи по река Нил с кораб. Като най-интересната екскурзия от миналото й е било пътуването й до Малта, където е плувала с делфини и техните майки.
На местните хора в Англия разказва, че животът в родината й не е бил толкова напрегнат. Както и че българите си държат вратите отключени, че комшията може да дойде на кафе у дома по всяко време без да те пита. Споделяла им, че съседите знаят къде е ключа за пътната врата и могат да си услужат с каквото им потрябва, а после да си го върнат.
За дълбоки старини плановете на госпожа Кларк, която е с харманлийски корени, предвиждат 6 месеца пребиваване в България и още толкова на чуждата страна, станала нейн втори дом.

Милена Митева
От Милена Митева юли 30, 2018 08:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама