България получи първите две линейки, закупени с пари от ЕС

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 22, 2018 17:14

България получи първите две линейки, закупени с пари от ЕС

Акценти

  • Автомобилите са малка част от новия мащабен проект на стойност $ 71 000 000

Свързани публикации

На официална церемония в София бяха приети първите две от общо 400 линейки, осигурени от ЕС. Те са оборудвани с модерни средства за комуникация и животоспасяващи устройства, които да позволят бързо и ефективно оказване на помощ. Ще бъдат най-полезни в отдалечените райони и сред най-уязвимите групи пациенти.

Линейките са закупени с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие. Церемонията по приемането им се състоя в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

„Днес за пореден път виждаме, че Европейският съюз не говори, а действа и дава резултати. Всяко една стотинка от европейския бюджет отива в полза на гражданите – а в този случай, за гарантиране на по-качествени здравни услуги. Разбира се, модерното медицинско оборудване е важно за България, но искам специално да спомена, че още по-важни са хората в системата на здравеопазването. Надявам се, благодарение на тази солидарност и финансова подкрепа от Европа, българските медици да бъдат улеснени в изпълнението на тяхната отговорна мисия да бдят над нашето здраве“, каза Огнян Златев.

Линейките са само малка част от новия мащабен проект на стойност 71 милиона €, одобрен от Комисията, за подобряването на оборудването, ефективността и достъпността на спешните здравни услуги в България. В рамките на проекта всички 237 звена на спешната помощ в цялата страна ще могат да подобрят състоянието на спешните си отделения и да ги снабдят с най-съвременна медицинска техника.

Източник: ЕК в София

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 22, 2018 17:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама