Балет „Елегант“ – трети на международен конкурс

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2007 04:40

Балет „Елегант“ – трети на международен конкурс

Ана Зидарова

Танцова формация „Елегант“ спечели трето място при формациите на Международния фестивал „Ние 21 век“. Те участват на това събитие втора поредна година. То се състоя в Кранево от 26 юни до 1 юли. “Елегант” бяха единствената българска танцова формация. Останалите участници бяха от Сърбия, Полша, Украйна, Македония, Грузия и др.
Конкурсната програма, в която участваха, бе в три раздела – съвременни таци, в които са се представили „Елегант“, характерни и спортни танци. При солистите прелестната Жанет Колева отново спечели сърцата на журито и публиката със своя танц „В търсене на любовта“ и зае призовото второ място.
Симеоновградските момичета представиха новия си танц „Елегант“, кръстен на самата формация и „Чудодейство“.
Новият танц, който и заслужено спечели третото място, съчетава женствеността с леки нотки на ретро стил и атрактивност. Костюмите за него са по оригинална идея на самата хореографка Миглена Бинева и са в унисон със самия сюжет.
Журито на конкурса оценяваше участниците по нова система наречена 4Д, която е на Българската танцова спортна федерация, член на която от три години е и ръководителката на балет „Елегант“ – Миглена Бинева. Тя е запозната с правилата на оценяване, завършила е успешно редица хореографски стилови семинари и е кандидат-съдия. Президентът на Българската федерация и главен съдия на фестивала – Добри Добрев е споделил, че е приятно изненадан и очарован от нашите момичета. Самата система 4Д представлява съвкупност от техника, имидж, сюжет и композиция на самия танц.
Ръководителката Бинева не скрива задоволството си от направеното към “Елегант” предложение от организаторите на фестивала Арт център ,,Карнолски“ за участие на фестивал в Италия през следващата година. „Тук е мястото да изразя благодарност на Ваня Стаменова, че за втора поредна година осигурява средства за участието на момичетата на фестивала „Ние 21 век“. Благодарение на това те изживяват много положителни емоции, стават все по-сплотени и намират сили за следващия конкурс, фестивал или шампионат. Виждах радостта в очите им, когато бяха посрещани бурно от публиката, бяха атрактивни и дадоха всичко от себе си!”, бе емоционалното признание нва ръководителката на танцовата формация.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 8, 2007 04:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама