Балерините на Спатару с високи награди

Милена Митева
От Милена Митева май 6, 2019 07:46

Балерините на Спатару с  високи награди

Балерините на Людмила Спатару от СКТ ,,Златните момичета“ – Свиленград, завоюваха две награди от участие в престижно състезание. Балерините от граничния град се изявиха в надпревара на Българска федерация за спортни танцови дисциплини (БФСТД) на „Пловдив Оупън – 2019“ ,,Дъга от таланти“, който се проведе на 19 – 21 април 2019 г.
Момичета от втора възрастова група направиха дебютна изява в едно от най-мащабните състезания в България. Балерините показаха танци в стил ,,модерен“ и ,,танцово шоу“ и спечелиха второ място във формация с новата постановка ,,Боички“.
В категория ,,соло“ Весела Статева спечели трето място. Тя се състезаваше за първи път самостоятелно с танца ,,Мишка“ и спечели адмирациите на публиката.
На сцената в Пловдив бяха утвърдени големи танцови школи от София, Варна. Бургас, Пловдив, Велико Търново, Добрич.
„Да се занимаваш с изкуство на танца се изисква освен голямо желание, много труд и опит, много разходи за костюми и танцови обуща“, сподели ръководителят Людмила Спатару.
„Нашият клуб спечели проекти за подпомагане на младежки дейности от община Свиленград. Тази година ще можем да пътуваме до Солун, Гърция, на Първа международна танцова олимпиада, която ще се проведе в периода 11 – 12 май. Момичета от двете възрастови групи ще представят осем танца и един от тях е ,,Носталгия“ – кубински танц, в стил “характерен танц”. Ще танцуват още в стил ,,модерен“, ,,танцово шоу“, ,,театрален танц“, ,,естраден танц“ и ,,комедиен танц“, допълни госпожа Спатару.

Милена Митева
От Милена Митева май 6, 2019 07:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 667 920 преглеждания