Бъдещи архитекти от Свиленград се представиха на изложба

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 23, 2020 15:11

Бъдещи архитекти от Свиленград  се представиха на изложба

Акценти

  • Регионален вестник, # 29/913 година XVII, 24 - 30 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Авторски проекти на ученици от Свиленград са представени в новата изложба, открита на 15 юли в Арт галерията. Тя е първа по рода си и се организира от Общината със съдействието на музея. Седем бъдещи архитекти са предоставили свои проекти, някои от които вече са реализирани, а други предстои да бъдат изпълнени.
Изложени са общо 49 табла с оригинални проекти на сгради и интериор. Атанас Киризиев участва с 16 проекта на сгради на различни места в страната. Саранди Сарандиев е представил 6, като те са на сгради в района на Свиленград. Мартина Ковачева участва с 10 табла, Кремена Киришева-Енезлиева – 4. И двете представят интериорен дизайн.
Димитър Желев има 2 табла, а Мартин Веселов – 7, с проекти на сгради в Шефилд, Англия.
Цветелина Куманова участва с 4. Те са на сгради в района на Свиленград и в страната.
Изложбата откри кметът на Общината, който е архитект. Господин Анастас Карчев поздрави талантливите младежи за вceoтдaйнocтта им ĸъм apxитeĸтypaтa, която е изкуство, изискващо време и труд, и им пoжeлa дa пpoдължават дa пpoмeнят и paзвивaт poдния гpaд и cтpaнaтa cи.
На събитието присъстваха дългогодишният кмет на Общината инж. Георги Манолов, представители на Дамски лайънс клуб „Свилена” и Ротаракт, културни дейци, граждани.
Изложбата ще може да се види в Арт галерията до края на юли, след което таблата с проектите ще бъдат изложени в сградата на Общинска администрация – Свиленград. След като стартира новата учебна година, изложбата ще се представи по училищата в общината.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 23, 2020 15:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама