Бъдещ дизайнер взе трета награда като модел на национално ревю

Милена Митева
От Милена Митева ноември 13, 2015 12:31

Бъдещ дизайнер взе трета награда  като модел на национално ревю

Добриана Петкова от Харманли спечели трето място като модел на „Национално ревю-конкурс „Топ модел“ в Благоевград. Той се състоя по повод „Студентски национален фестивал на изкуствата“ в края на миналия месец. На него двадесет и три годишнината дизайнерка взе участие като модел, защото твърде късно е разбрала, че може да се изяви с професията си.
„Участието ми стана много случайно, разбрах за конкурса три дни преди него от facebook, и реших да се запиша да участвам. Не знаех подробности за него, затова се явих като модел“, сподели госпожица Петкова.
За наградите се бориха от Югозападния университет „Неофит Рилски“, Благоевград, Художествената академия, Софийския университет и от Струмица, Македония. Манекенките бяха 30.
„Оценяха ни по чар, харизма, артистичност и сексапил, поне така ни казаха“, с усмивка разкри критериите на журито младата красавица. Тя за първи път участва на подобен конкурс и много се радва за наградата си. Облякла тоалети на първата при дизайнерите Виктория Димова от Художествената академия
За чувството на по-диума моделът Добрияна сподели: „Малко е стряскащо като видиш, че те гледат много хора, но в същото време е и много готино. Има си адреналин в тази работа. През цялото време си мислех дано да не падна, дано да не падна и че трябва да се усмихвам. Беше си напрежение през цялото време. Мисля, че спечелих, защото бях в добро настроение. Беше ми много готино, имаше емоция и бях супер лъчезарна… Постарах се и журито е оценило това.“, допълни красавицата.
„За конкуренцията мога да кажа, че имаше много хубави момичета. Даже аз си мислех, че нищо няма да спечеля и бях много учудена, като ми казаха името“, заяви госпожица Петкова. Тя остава с добри впечатления от изживяването и е сигурна, че би се явила пак на подобно мероприятия.

Добриана Петкова: „Надявам се някой ден да съм сред известните татуисти“

Представи се на читателите ни!
Казвам се Добриана Петкова, на 23 години, зодия водолей и съм от Харманли. Аз съм амбициозна и държа винаги да довършвам нещата, с които се захвана. Държа на семейството и приятелите си и се старая да бъда вярна и лоялна в отношенията си с тях. Много съм наивна и добродушна, което много пъти ми изиграва лоша шега, но за сметка на това съм най-големият оптимист на планетата, така че не ми пука особенно. Гледам винаги от хубавата страна на нещата и съм един щастлив човек.

Как и къде завърши образованието си? Какво е то?
Завършила съм средното си образование в град Стара Загора. Изучавала съм „Коструиране и моделиране на облеклото“ в ПГОХ „Райна Княгиня“. След това висшето си образование продължих в Благоевград със специалност „Промишлени изкуства – МОДА“ и вече съм на крачка от дипломиране. Февруари месец ще се дипломирам. Избрах Благоевград, защото ми хареса базата на университета и отзивите за него и за тази специалност бяха много добри. Явих се на два кандидат-студентски изпита по рисуване, и двата ги взех с пълен отличен. И така станах студентка там.

С какво се занимаваш в момента?
Занимавам се с много неща и всичките са свързани с изкуството. Най-голямата ми страст и призванието ми е рисуването. Рисувам върху лист, платна и най-новото ми начинание е и рисуването върху хора. Татуирането ми е една от най-големите мечти, като изключим тази да стана велика художничка.
Кое е най-интересното, което се случва покрай теб в последно време?
Най-интересното покрай мен сега е отварянето на собствено студио за татуиране в Благоевград. Големи мъки и нерви, но за щастие имам хора до мен, които много ме подкрепят и ми помагат в това начинание. Доста е трудно в непознат град да направиш нещо подобно. Студиото вече е факт и чакам клиенти. Можете да заповядате, ако имате път към Благоевград. Това ми е приоритет в момента и почти цялото ми време отива там, да не кажа цялото. Искам всичко да е перфектно и удобно за клиентите и за това им отделям много специално внимание.

Защо реши да се занимаваш с татуиране?
Едната от причините, поради които реших да стана татуистка, е защото обичам да рисувам. Моето лично мнение е, че съм създадена да правя това. Няма значение дали на лист или на кожа, рисуването си е рисуване. Другата причина е, че е много по-доходоносна професия от художник.

Не е ли необичайно за жена да има тази професия?
За мен не е необичайно жена да прави това, но сме различни хора – различни мнения по въпроса. Има много известни жени татуистки и силно се надявам някой ден да съм една от тях.

Какво най-много ти харесва в тази работа?
Най-хубавото, както във всички други професии е, удовлетворението от това, което си направил, и най-важното – да видиш, че накрая това се е оценило и се е харесало.

Какви са желания на клиентите?
Желанията на клиента са най-различни, старая се да се съобразявам, все пак клиентът е цар.

Коя е най-нестандартната татуировка, която си правила?
Няма нестандартни татуировки, които да съм правила. Но все пак, най-нестандартното може би е това, че татуирам себе си, даже в момента още работя по въпроса и ще ви покажа крайният резултат.

С това ли смяташ да се занимаваш?
Да, мисля да продължавам да се занимавам с това, все пак аз сега започвам и има много още да се развивам в тази област. Най-важното е, че ми доставя удоволствие и го правя с желание. Така че не мисля да се отказвам.

Сподели ни неосъществената си мечта?
Нямам неосъществени мечти. Не мечтая за материални неща, моите мечти са за това как ще се развия професионално и като човек. Това зависи изцяло от мен и това, което правя, затова работя много усърдно, за да постигам това, което искам и за което мечтая.

12065837_953468391391358_2922325912481718381_n 12196104_944930482211572_9165340682483035065_n добриана 12063641_953468354724695_210050726345614556_n

Милена Митева
От Милена Митева ноември 13, 2015 12:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.