Бъчварова инспектира строителството на Тристранни контактен център

Сакар нюз
От Сакар нюз май 4, 2016 20:09

Бъчварова инспектира строителството на Тристранни контактен център

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова инспектирал хода на строителството на Тристранния контактен център на пункта Капитан Андреево. За това съобщиха от ОблА. Областният управител на Хасково Станислав Дечев запознал министъра с работата на място. В срещата участвали заместник-областният управител Валентин Ангелов, генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев, ст. комисар Стоян Иванов- заместник-директор на ГД“Гранична полиция“.

Тристранният контактен център между България, Гърция и Турция се финансира и изгражда в рамките на Плана за действие за изпълнение на неотложни мерки във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство. Целта е да се осигури оптимална функционалност на представителите на трите държави. Според договора за изграждане Тристранният център ще струва 374 118 лева. Областна администрация Хасково е разплатила през 2015 година 131 498 лв.

Министър Румяна Бъчварова съобщила, че посещението й на Капитан Андреево съвпада с гласуваното днес решение на Министерски съвет за разходване на предвидените в централния бюджет 3 млн. лв. за изпълнение на проекти, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Снимка: ОблА

Сакар нюз
От Сакар нюз май 4, 2016 20:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.