Баба Станка навърши 104 години

Милена Митева
От Милена Митева август 10, 2018 15:19

Баба Станка навърши 104 години

Станка Димитрова днес стана на 104 години. Възрастната жена е жител на село Надежден, Харманлийско. За рождения си ден тя получи торта и подаръци от кмета на община Харманли, а в двора на дома й се състоя и тържество по повод рожденият й ден.

Баба Станка цял живот се е занимавала със земеделие. Има две дъщери, трима внука, шест правнука и пет праправнука. От 20 години е вдовица, а бракът й е с 63-годишна история.

В момента за нея се грижат двете й дъщери. Те споделиха, че до сто години е приемала различни видове медикаменти, но след това по собствено желание е престанала. Близките й твърдят, че сега се чувства доста по-добре, а когато почувства болките в краката взема аналгин.

В село Надежден живее още един столетник – това е Георги Миланов, който навърши своите 102 години на 12 май, тази година. Поколението, което е около него е от две дъщери, две внучки и внук, трима правнука, един от които учи във военно училище в Лондон. Столетникът е останал кръгъл сирак на 16 години и сам е отгледал своите двама братя и две сестри. Бил е на фронта и до днес разказва истории от него и показва медалите си. Любопитен е да научава и новините, но е със затруднен слух.

This slideshow requires JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева август 10, 2018 15:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.