Баба Станка навърши 104 години

Милена Митева
От Милена Митева август 10, 2018 15:19

Баба Станка навърши 104 години

Станка Димитрова днес стана на 104 години. Възрастната жена е жител на село Надежден, Харманлийско. За рождения си ден тя получи торта и подаръци от кмета на община Харманли, а в двора на дома й се състоя и тържество по повод рожденият й ден.

Баба Станка цял живот се е занимавала със земеделие. Има две дъщери, трима внука, шест правнука и пет праправнука. От 20 години е вдовица, а бракът й е с 63-годишна история.

В момента за нея се грижат двете й дъщери. Те споделиха, че до сто години е приемала различни видове медикаменти, но след това по собствено желание е престанала. Близките й твърдят, че сега се чувства доста по-добре, а когато почувства болките в краката взема аналгин.

В село Надежден живее още един столетник – това е Георги Миланов, който навърши своите 102 години на 12 май, тази година. Поколението, което е около него е от две дъщери, две внучки и внук, трима правнука, един от които учи във военно училище в Лондон. Столетникът е останал кръгъл сирак на 16 години и сам е отгледал своите двама братя и две сестри. Бил е на фронта и до днес разказва истории от него и показва медалите си. Любопитен е да научава и новините, но е със затруднен слух.

За презентацията е нужен JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева август 10, 2018 15:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.