Баба на 93 години шие благотворително маски за медицински лица

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 28, 2020 12:37

Баба на 93 години шие  благотворително маски  за медицински лица

93-годишната Мара Попова от Харманли шие благотворително маски, за да снабдява нуждаещи се медицински лица по болниците.
До момента е дарила на администрацията в „МБАЛ – Харманли“, които ги разпределят по отделенията и на персонала по УНГ (Уши, нос гърло) в Хасково.
Идеята е дошла от жената на внука й – Дияна Въгларова, която разбрала, че там има недостиг или пълна липса на такива. Възрастната жена решила да се включи както може в създалата се ситуация, а именно – с шев и кройка. Дъщеря й Марийка Въгларова, започнала да й помага при кроенето на маските, а баба Мара само да шие.
Започнали да продават на обикновените граждани, като със събраните пари купували материали, с които произвеждали още бройки за персонала по болниците.
93-годишната жена е шивачка вече 76 години, но за първи път шие маски. До ден днешен не е спирала да шие и плете, за да си събира някой лев, тъй като пенсията й е малка.
Всеки, който иска да си закупи от маските на баба Мара, може да го направи, като се обади на телефон: 0898 44 90 35 – Дияна Въгларова.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 28, 2020 12:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама