Баба Матена навърши 108 години

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 21, 2018 10:32

Баба Матена навърши 108 години

Баба Матена от Ивайловград навърши 108 г. Празникът бе отбелязан в Дом за стари хора. В празничната програма по този повод се включиха талантливите деца от клуб “Фолклор и традиции”, при читалище “Пробуда – 1914”, с ръководител Марияна Проданова, като изпълниха български фолклорни песни. Румен Новаков за пореден път с дълбоко чувство и от сърце поздрави дълголетната рожденичка със стихотворение.
Своите поздравления изказаха кметът на община Ивайловград Диана Овчарова и директорът на дирекция “Строителство и инвестиции” Виолета Недялкова, които пожелаха здраве и щастие на днешната героиня.
Баба Матена живее два века, преживяла е битки и войни, познати ни само от книгите, учебниците и филмите. Нейният живот не е бил никак лесен. Видяла е доброто и злото и за щастие тя е запазила само доброто. Към днешна дата тя се чувства добре. Все още помни своите близки и приятели и говори за тях. Всички от Дома за стари хора в Ивайловград я обичат много, помагат й и изпитват възхищение от нейния дар от Бога, а именно дълголетието.
“Вие всички да сте живи и здрави!”, отвърна баба Матена на въпроса какво ще си пожелае за рождения ден.

Баба Кана и баба Калина станаха на 100 години

Баба Кана Карабоюкова от Харманли отпразнува своя 100-годишен юбилей. Празникът й се състоя на 15 януари, понеделник. За да поздрави лично столетницата, кметът Мария Киркова я посети в дома й, където роднини и близки се бяха събрали да отбележат радостния повод. Градоначалникът поднесе на баба Кана искрените си благопожелания за здраве, бодър дух, спокойни старини и още дълги години, споделени с обичта на близките и хора. Столетницата се радва на деца, внуци и трима правнуци. Видимо развълнувана от жеста на внимание и посещението на кмета в дома й, баба Кана благодари от сърце и от също пожела на градоначалника мъдри решения и успешни дела.

За презентацията е нужен JavaScript.

На същия ден 100-годишен юбилей отбеляза и жителката на свиленградското село Момково – Калина Маргаритова. Тя е родена през 1918 година. Да уважат столетницата се събраха нейните деца, внуци и правнуци, близки, съседи, кметът на селото. Специални поздравления за здраве и дълголетие рожденичката получи от секретаря на общината Надя Пеева, която й поднесе подарък – телевизор, от името на кмета на Свиленград инж. Георги Манолов.
За своя едновековен житейски път баба Калина е в отлично здраве – подвижна е, със здраво сърце и добро зрение. Уважавана и обичана е от хората в селото. Известна е с благия си нрав и добродушие. Много пъргава и работлива. Доскоро сама се е занимавала в градината си. Според близките й дълголетието си дължи на спокойния си характер и умерен начин на живот. Хапва от всичко по малко, пийва си по 50 г мастика. Любима храна са й лимоните, киселото мляко и тахана.
Заедно с Калина Маргаритова столетниците в община Свиленград са трима души. Най-възрастният е Неделчо Мавров, който през април ще стане на 106 години.

За презентацията е нужен JavaScript.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 21, 2018 10:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.