Баба Марта бърза и мартенички бели и червени върза на децата в ОДЗ „Ален мак“ – Харманли

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 8, 2016 09:51

Баба Марта бърза и мартенички бели и червени върза на децата в ОДЗ „Ален мак“ – Харманли

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 9/651, година XIV, 3- 10 март 2016

Свързани публикации

„Баба Марта бърза и мартенички върза“ на децата от ОДЗ „Ален мак“ – Харманли. Под това мото бе организиран празникът за началото на пролетта.
Рано сутринта на 1 март Баба Марта посети всички групи в детската градината, а те от своя страна я зарадваха с разнообразна танцувална и музикална програма.
Първото посещение беше при най-малките – двете ясленски групи и група „Делфин“. След изявата си всички тропнаха хорце и се снимаха с Баба Марта.
После тя отиде при „Слънчовците“ и „Калинките“. Малките танцьори от група „Калинка“ представиха танца „Мечета“, а по-големите от „Слънчо“ разказаха истории за мартеничките и настъпващата пролет. След тях имаше и български народни танци.
Групите „Славейче“, „Нашите лъвчета“, „Мечо Пух“, „Приятели“ и „Хлапета“ се бяха събрали заедно, за да чакат Баба Марта да посети и тях. Имаше много песни и танци, а също така и организирани игри за бързина и старание.
Всички деца бяха много щастливи от приятните емоции, които преживяха. Те се бяха постарали за посрещането и представянето си пред Баба Марта. Снимаха се с нея и останаха положително заредени.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова март 8, 2016 09:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.