Атлетка от Харманли ще представи България в Чехия

Милена Митева
От Милена Митева юли 1, 2018 08:55

Атлетка от Харманли ще представи България  в Чехия

Симона Георгиева, атлетка от „Хеброс“ – Харманли, заминава за „Детски Европейски атлетически игри 2018“. Те ще се проведат от 10 до 13 септември в Бърно, Чехия.
Правото да участва в тази надпревара най-малката атлетка, подготвена от Димитър Карамфилов, получава след резултатите си в Национални детски атлетически игри „Атлетиката търси таланти“. На финалния кръг, провел се на 23 юни, събота, на Националния стадион „Васил Левски“ Симона спечели приза за най-добър резултат и най-добър състезател за възрастта си. Тя получи две купи, два медала и чек от 100 лева.
Въпреки дъжда, ниските температури от 10 градуса и насрещния вятър, Симона пробяга разстоянието от 60 метра за 8,60 сек. Атлетката надделяла и при тези, които са с 2 години по-големите от нея. На дълъг скок отново взе златния медал с 4,57 метра постижение.
От началото на годината Симона Георгиева е участвала в 7 състезания. Тя е завоювала 15 медала, от които 13 златни и по 1 сребърен и 1 бронзов на скок дължина. На 60 метра няма загуба до сега . Постига много лични рекорди.

Милена Митева
От Милена Митева юли 1, 2018 08:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама