Атлетка от Харманли ще представи България в Чехия

Милена Митева
От Милена Митева юли 1, 2018 08:55

Атлетка от Харманли ще представи България  в Чехия

Симона Георгиева, атлетка от „Хеброс“ – Харманли, заминава за „Детски Европейски атлетически игри 2018“. Те ще се проведат от 10 до 13 септември в Бърно, Чехия.
Правото да участва в тази надпревара най-малката атлетка, подготвена от Димитър Карамфилов, получава след резултатите си в Национални детски атлетически игри „Атлетиката търси таланти“. На финалния кръг, провел се на 23 юни, събота, на Националния стадион „Васил Левски“ Симона спечели приза за най-добър резултат и най-добър състезател за възрастта си. Тя получи две купи, два медала и чек от 100 лева.
Въпреки дъжда, ниските температури от 10 градуса и насрещния вятър, Симона пробяга разстоянието от 60 метра за 8,60 сек. Атлетката надделяла и при тези, които са с 2 години по-големите от нея. На дълъг скок отново взе златния медал с 4,57 метра постижение.
От началото на годината Симона Георгиева е участвала в 7 състезания. Тя е завоювала 15 медала, от които 13 златни и по 1 сребърен и 1 бронзов на скок дължина. На 60 метра няма загуба до сега . Постига много лични рекорди.

Милена Митева
От Милена Митева юли 1, 2018 08:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.