Астрологията и пулса на живота – здравето

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 1, 2016 11:23

Астрологията и пулса на  живота – здравето

„Здравей“ е най-честото обръщение-поздрав между нас – българите. То съдържа думата здраве. Следователно спазвайки културната норма ние заедно с това отпращаме и благопожелание за здраве, за благоразположение и за нещо добро в живота на този човек. Здравето е и първото, което пожелаваме на празници и по всякакви други поводи, свързани с успех или проява на уважение и внимание. Народната мъдрост гласи: “По-голямо богатство от здравето няма“. Всеки един от нас и като лично преживяване и състояние също се е убедил в правотата на тази пословица.
Психосоматиката/ от старогръцки психе – душа, дух и сома – тяло/ пък е направление, което изучава влиянието на психиката върху физическите оплаквания и заболявания, с други думи за връзката между тялото и душата. И за незапознатия с тези научни открития човек едва ли е неизвестен факта, че когато се чувства в добро състояние на духа- тялото му също е тонизирано, а когато надделяват тревожни емоции, стрес, умора и др. и тялото усеща тази „тежест“.

Тялото ни обаче притежава своя собствена мъдрост

и винаги ни подсказва, дава ни сигнали какво в нас , в нашата система е „забозило“ и трябва да му се обърне внимание.
Като част от знанието за света и човека астрологията има своето разбиране по тези теми. Това е принципа за съответствието между отделните зодиакални знаци и частите в човешкото тяло. Посоката е отгоре надолу, т.е. първият знак Овен отговаря за главата. Телец за шията, сливиците, щитовидната жлеза. Близнаци – бели дробове и горни крайници- ръце. Рак – гръден кош, гърди, стомах, млечни жлези. Лъв – сърце и аорта. Дева-тънки черва. Везни- бъбреци, кръст. Скорпион-отделителна система, полови органи. Стрелец- бедра, черен дроб. Козирог-колене, стави, кости, зъби. Водолей-подбедрица и глезени. Риби- стъпала.
Идеята е, че всяка една от тези части в човешкото тяло превъплъщава и изразява енергията на съответния зодиакален знак. Когато тази енергия протича хармонично и безпрепятствено човек е в добро здраве. Тогава когато има болка или неразположение в съответната част означава, че по някакъв начин не сме в съгласие или сме нарушили принципите на съответния зодиакален знак, предозирали, преувеличили или ограничили, спестили присъщата му енергия.

Смисълът на всичко това
е в осъзнаването.

Свързването на болката с това, което я е породило и я причинява ни води до корена на проблема. Разбира се това не е лесен и еднократен процес, а изисква усилия. Болката показва, че ние не сме обърнали необходимото внимание на проблема на един по-ранен етап във времето и нейната поява вече ни сигнализира да преминем към някакви активни действия, нещо да направим.Действието е в посока откриване на съответствието между неразположението и частта от тялото, където е локализирано. Следва т.нар. осветяване със съзнанието, мисълта чрез въпроси , които задаваме на самите себе си –за постъпки, нагласи, убеждения, стереотипи, модели на поведение и т.н. Самите ние сме и в ролята на даващите отговорите, тъй като кой по-добре от самите нас може да е наясно с нашето състояние. Болката и неразположението са свързани с неприятни усещания, но те са като алармата, която се включва , за да извести, че нещо се случва, нещо не е наред.

Те са и нашият вътрешен глас , който ни „говори“.

Тялото не може да общува по друг начин освен с подръчните средства, които притежава-органи, части, системи.
Кои са подсказките, които тялото ни дава, тогава когато нещо в нашия вътрешен свят не е наред. Овен е главата и мозъка. Най-честото оплакване е главоболието. Означава, че в нашата глава се борят две противоположни, несъвместими идеи или ние сме в конфликт с нещо извън нас – Другите, обстоятелствата, условията. Овен символизира идеите, новите начинания. То е полето на потенциалните възможности, иновации и хрумвания. Но те са в главата на мислещия. Постигането им във физическия свят с настъпателността, решителността и волята за победа на Овена понякога среща съпротивата на другите хора или обстоятелствата. В опита си да се наложи въпреки всичко, да пробие стената с глава, човек може да си спечели главоболие.

Овен обаче е решителен, колебанието също не е негова територия.

И втората причина за главоболието е когато в главата на човека съжителстват едновременно две противоположни идеи и той не може да отдаде предимство на нито едната от двете. Тогава отново болката е симптомът, който привлича вниманието на човек.
Телец отговаря за шията, частта, която свързва главата с тялото, за сливиците, щитовидната жлеза. Като зодиакален знак символизира стабилността и устойчивостта. Кога една система е устойчива?Когато е в баланс: колкото отдава, толкова и приема. Тогава когато в тази част има някакви неразположения – чести настинки, проблеми с гърлото, заболявания на щитовидната жлеза означава, че нашите убеждения, както и принципа на даването и вземането на ресурси, най-вече материални, е нарушен. Ето защо когато има проблем в тази област е добре да ревизираме своята нагласа за живота-дали прекалено не съм се вкопчил в материалното, давам ли колкото получавам, кои са моите истински ресурси, какво ме прави щастлив. Тялото „говори“ на своя си език, чрез болестите. А те могат да са резултат от убеждения, че ни липсва сигурност и стабилност, както и че не я откриваме там където е наистина-самозалъгваме се. Променяме убежденията, преодоляваме несигурността и достигаме спокойствието-символизирано също от Телеца.

Близнаци е знакът на
комуникацията, ученето, споделянето

и свързването – с другите хора и светът. Белите дробове са органът, чрез който ние вдишваме и издишваме въздух – безценната субстанция, която е гориво за тялото ни. Белодробни болести, както и неразположения като кихане , кашляне, астма са признак, че е блокирано изразяването на себе си. В нас на едно вътрешно ниво протичат процеси, може да са страхове, силна тревожност и др., които ни пречат да проявим своята истинска същност, да се изразим, да се свържем с другите хора. Ръцете от своя страна /също съответстващи на Близнаци/ ни служат за връзка –от извършването на ежедневни битови дейности, до жестикулиране, работа и т.н. Намалената подвижност и гъвкавост може да сигнализират, че нещо ни възпрепятства. Умението да се поставяме на мястото на другите, да се обогатим с нова информация са начини да променим състоянието си.

Рак е стомахът, гърдите, гръдния кош, млечните жлези.

Проблемите със стомаха показват, че не можем да преработим някакви идеи или ситуации, не ги приемаме, отхвърляме ги. Стомахът като орган преработва храната. Проблемите тук показват, че нещо не можем да „смелим“ в емоционален план, не можем да преглътнем нещо , случило се преди. И на чисто физически план се проявяват в гастрит и язва. Ако при Телец проблемите възникват поради материална несигурност, то при Рак отново присъства темата за сигурността, но в емоционален план, тъй като е воден знак.
Астрологията е колкото сериозна, прецизна и с внимание към детайла, толкова е и територия на магията и вълшебствата. Следва описание на така наречената техника Сбъдване на желания. Винаги се прави в деня и часа /препоръчително е до 12 часа от настъпването му/ на Новолунието. Предстоящото е на 1.10. 2016г. на 08º 15‘ Везни, в 03:11 часа.

Всеки, който желае
може да си напише до
10 желания,

свързани със символиката на знака, в който настъпва поредното Новолуние. Везни се свърза с брака, хармонията, работата в екип, общителността, дипломацията, мира, красотата, изкуството, декорирането, баланса, равенството, модата, партньорствата, споразуменията, сътрудничеството, кооперирането, справедливостта, финеса, грацията, пропорциите, тактичността, бъбреците, надбъбречните жлези, захарния диабет и т.н. Според личните желания се пишат 10 изречения утвърждения. Например: “Искам да мога да разговарям с другите тактично, така че да искат да си сътрудничат с мен“. Най-добре е самата формулировка да си е Ваша.“Логиката“ е, че непосредствено след Новолуние, което зарежда всичко с енергията на новото начало и Вашите мечти ще получат заряд за осъществяване. Така в деня на всяко едно Новолуние се пишат желания, съответстващи на зодиакалния знак, в който настъпва то.
Желая ви благополучие и хармония в тези красиви есенни дни!
В следващия брой продължава за знаците от Лъв до Риби.

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

 

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 1, 2016 11:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама