Астрологията и пулса на живота – здравето – II част

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 8, 2016 14:24

Астрологията и пулса на живота – здравето – II част

продължава от миналия брой

Лъв е сърцето. Спре ли сърцето – спира живота, следователно то е източника на живота. Изразява божествения творчески принцип – Бог е любов и творческото начало в нас. Бог твори с любов, следователно проблемите със сърцето са и проблеми за любовта – недостиг на любов, неумение да даваме любов, да обичаме, да се радваме, да се забавляваме. Сърцето страда когато тези прояви на творческата и съзидателна сила, която е основата на творението, на света, са ограничени и поставени в рамки, потискани, когато умът или животът са в някакви лимитирани условия. Важно е да отпуснем сърцето си, да сме спонтанни и естествени. Да се опитаме да приемем и доколкото е възможно да разширим рамкиращите обстоятелства и преодолеем безпокойствата. Съществува мисъл:

„Проблемът е не в нещата, а в нашето отношение към тях“.

Именно нашата реакция се превъплъщава в тялото ни, а не случващото се. Както в здравен, така и във всеки друг аспект ние укрепваме нашето Слънце /сърцето/ с щедрост, това което прави и самото То – безусловно дарява светлина и топлина и огрява с лъчите си всичко и всички.
Дева са тънките черва. Те усвояват елементите от хранителните вещества, които са ни нужни, за да съществуваме във физически план. Като архетип в астрологията Дева символизира служенето, чистотата, хигиената. Ето защо, за да се проявява хармонично нейната енергия чрез тънките черва и те да си извършват качествено работата е необходимо както самата храна да е чиста, екологична, био, здравословна, така също и мислите, средата на живот. Ако обаче човек има усещането, че светът не е достатъчно чист се получава алергия. Както и Дразнимо черво – непоносимост към определени видове храни. Причината е на психическо ниво и е в миналото. Трябва да се върнем назад и да си спомним и осъзнаем случка, ситуация, в която чувството ни за чистота е било накърнено.

Везни е знака на партньорството, дипломацията, красотата и справедливостта.

Съответства на бъбреците и кръста в човешкото тяло. Когато има проблеми в тези части, те са индикатор за дисхармония по една от тези теми. Може да е неблагополучие в отношенията. Равновесието или баланса, /също символизирани от Везни/ по някакъв начин са нарушени, както и принципа на справедливостта. Бъбреците са отделителен орган. Отговорят и за хомеостазата в организма -баланса. Когато не „срещаме“ всичко това /красота, хармония и баланс/ – страдат бъбреците и като резултат се появяват – камъни и възпаления. Може да е несправедливост или липса на почтеност в отношенията. И когато човек фиксира или съсредоточи вниманието си върху това се появява неразположението. Везни са и първия социален, общностен знак. Като такъв те са радетели и за социална справедливост и са много сензитивни на тази тема. Лечението ще е в посока компенсиране и засилване на това, което липсва, а именно – повече красота – може да е чрез някаква форма на изкуство – музика, рисуване и др., или откриването й в природата, цветята, внасяне на справедливост в живота. Казват, че красотата е в очите на наблюдателя, така че всеки един от нас разполага с неограничени възможности да я открива там, където за всеки друг е невидима.

Скорпион е знакът на трансформацията, на огромните усилия, но и капацитет за преобразяване и промяна, на умението да прониква в най-тъмните кътчета на душата, на раждането и смъртта. Съответства на отделителната система /дебели черва/ и половите органи /вътрешни и външни/. Само този дълбок знак може да освети тази част от тялото и да съвмести в едно началото и края на живота в един безкраен кръговрат. Прекаленото експониране на принципа на Скорпиона се получава когато станем черногледи и песимистични и точно като скенер виждаме само негативните характеристики на хората. Скорпионите това го могат, но едва ли този дар ги прави щастливи. И когато не може да се излезе от този ъгъл на възприятие на света се получават – хронични възпаления, смущения в цикъла /при жените/, възпаление на пикочния мехур, както и психични проблеми – натрапчиви състояния, фикс-идеи, мании. Преодоляват се като се види картината по-отвисоко и по-отгоре, като се даде предимство на целия изглед пред един негов детайл, на който в момента човекът е зациклил, като трансформира /промени/ себе си.

Стрелецът се свързва със свободата, с умението да изразиш себе си по един оптимистичен, изпълнен с увереност начин, с търсенето на истината. Съответства на бедрата в човешкото тяло. Проблемите тук са показател за движение в грешна посока -„объркали сте пътя“, в посока, която не е Вашата. Насилвате се да правите неща, които не са в синхрон с вашата вътрешна същност. Дискомфортни състояния на черния дроб /другия съответстващ орган/ – химическата лаборатория на нашето тяло показват прекаляване, излишества или несъобразяване с нещо в живота, в дадена сфера, в която искаме да надскочим себе си. Изходът е да подхранваме чувството си за свобода – това може да е търсене в духовен план, може и във физически – приключения и пътешествия. Когато пък сме прекалено свободолюбиви се появяват травми – хвърляме се в различни посоки. Важно за хармоничната проява на знака Стрелец е да кажем „Не“ на стереотипите и да следваме собствения си вътрешен усет, тъй като и оптимизма е под този знак. Даже и човек да обърка пътя, даже и да следва установените шаблони и утъпкани пътеки, рано или късно той ще се придвижи напред и в правилната за него посока. Може да е с вяра, може да е с някаква философска идея или с каквато и да форма на духовност.
Знакът Козирог съответства най-вече на колянните стави в тялото. Като знак е символ на упоритост, поставянето и постигането на високи цели, дисциплина, отговорност. Кога се появяват проблемите обаче? Когато всички тези качества се преувеличат и се прави опит да се наложат над потока на живота. Изразяват се в прекалена закостенялост, придържането към принципи, които са отживели-демоде, липса на гъвкавост, едностранчивост, обвързване с нещо, което не ни служи вече, прекалена упоритост и настойчивост и желание на всяка цена да се достигат целите, донякъде на принципа „Целта оправдава средствата“. Резултатът е обаче не постигане на целта, а спечелването на проблеми с коленете-болки, схващане, неподвижност. Те ни подсказват спри, приеми ситуацията, дори снижи се, смири се, принизи Егото. Ситуация за която важат думите на Слава Севрюкова: „Човек трябва да бъде по-нисък от тревата“.

Водолей е знакът, който е символ на равенство, приятелство, братство, по дух-иноватор, по статус-роден преди своето време, идейно – ориентиран към бъдещето. Управлява подбедриците и глезените. Тази част е ангажирана с поддържането на тялото ни във вертикално положение и участва в ходенето, тичането, танцуването и всичко, което вършим изправени. А изправеното тяло е отлик на човека, признак е за цивилизованост. За сравнение телата на всички животни са разположени хоризонтално. Най-честите проблеми тук са навяхване на глезените, изкълчване.
Риби символизира стъпалата. Знакът се свързва със саможертвата, в случая – жертвата на ходилата за цялото тяло. Свързва се и с принципа – Всички сме едно. Те по-добре от всеки друг знак разбират и прилагат – когато правя нещо за себе си го правя за цялото. Когато човек е прекалено саможертвен и не обръща внимание на себе си се появяват –мазоли, огрубяване, изкривяване, оток на ходилата.
Желая Ви здравословния начин на живот да бъде Ваше ежедневие и добавям мъдра мисъл от Петър Дънов:

“Който иска да бъде здрав, трябва да увеличи количеството на любовта и енергията в себе си!“.

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 8, 2016 14:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама