Астрологията и пулса на живота – здравето – II част

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 8, 2016 14:24

Астрологията и пулса на живота – здравето – II част

продължава от миналия брой

Лъв е сърцето. Спре ли сърцето – спира живота, следователно то е източника на живота. Изразява божествения творчески принцип – Бог е любов и творческото начало в нас. Бог твори с любов, следователно проблемите със сърцето са и проблеми за любовта – недостиг на любов, неумение да даваме любов, да обичаме, да се радваме, да се забавляваме. Сърцето страда когато тези прояви на творческата и съзидателна сила, която е основата на творението, на света, са ограничени и поставени в рамки, потискани, когато умът или животът са в някакви лимитирани условия. Важно е да отпуснем сърцето си, да сме спонтанни и естествени. Да се опитаме да приемем и доколкото е възможно да разширим рамкиращите обстоятелства и преодолеем безпокойствата. Съществува мисъл:

„Проблемът е не в нещата, а в нашето отношение към тях“.

Именно нашата реакция се превъплъщава в тялото ни, а не случващото се. Както в здравен, така и във всеки друг аспект ние укрепваме нашето Слънце /сърцето/ с щедрост, това което прави и самото То – безусловно дарява светлина и топлина и огрява с лъчите си всичко и всички.
Дева са тънките черва. Те усвояват елементите от хранителните вещества, които са ни нужни, за да съществуваме във физически план. Като архетип в астрологията Дева символизира служенето, чистотата, хигиената. Ето защо, за да се проявява хармонично нейната енергия чрез тънките черва и те да си извършват качествено работата е необходимо както самата храна да е чиста, екологична, био, здравословна, така също и мислите, средата на живот. Ако обаче човек има усещането, че светът не е достатъчно чист се получава алергия. Както и Дразнимо черво – непоносимост към определени видове храни. Причината е на психическо ниво и е в миналото. Трябва да се върнем назад и да си спомним и осъзнаем случка, ситуация, в която чувството ни за чистота е било накърнено.

Везни е знака на партньорството, дипломацията, красотата и справедливостта.

Съответства на бъбреците и кръста в човешкото тяло. Когато има проблеми в тези части, те са индикатор за дисхармония по една от тези теми. Може да е неблагополучие в отношенията. Равновесието или баланса, /също символизирани от Везни/ по някакъв начин са нарушени, както и принципа на справедливостта. Бъбреците са отделителен орган. Отговорят и за хомеостазата в организма -баланса. Когато не „срещаме“ всичко това /красота, хармония и баланс/ – страдат бъбреците и като резултат се появяват – камъни и възпаления. Може да е несправедливост или липса на почтеност в отношенията. И когато човек фиксира или съсредоточи вниманието си върху това се появява неразположението. Везни са и първия социален, общностен знак. Като такъв те са радетели и за социална справедливост и са много сензитивни на тази тема. Лечението ще е в посока компенсиране и засилване на това, което липсва, а именно – повече красота – може да е чрез някаква форма на изкуство – музика, рисуване и др., или откриването й в природата, цветята, внасяне на справедливост в живота. Казват, че красотата е в очите на наблюдателя, така че всеки един от нас разполага с неограничени възможности да я открива там, където за всеки друг е невидима.

Скорпион е знакът на трансформацията, на огромните усилия, но и капацитет за преобразяване и промяна, на умението да прониква в най-тъмните кътчета на душата, на раждането и смъртта. Съответства на отделителната система /дебели черва/ и половите органи /вътрешни и външни/. Само този дълбок знак може да освети тази част от тялото и да съвмести в едно началото и края на живота в един безкраен кръговрат. Прекаленото експониране на принципа на Скорпиона се получава когато станем черногледи и песимистични и точно като скенер виждаме само негативните характеристики на хората. Скорпионите това го могат, но едва ли този дар ги прави щастливи. И когато не може да се излезе от този ъгъл на възприятие на света се получават – хронични възпаления, смущения в цикъла /при жените/, възпаление на пикочния мехур, както и психични проблеми – натрапчиви състояния, фикс-идеи, мании. Преодоляват се като се види картината по-отвисоко и по-отгоре, като се даде предимство на целия изглед пред един негов детайл, на който в момента човекът е зациклил, като трансформира /промени/ себе си.

Стрелецът се свързва със свободата, с умението да изразиш себе си по един оптимистичен, изпълнен с увереност начин, с търсенето на истината. Съответства на бедрата в човешкото тяло. Проблемите тук са показател за движение в грешна посока -„объркали сте пътя“, в посока, която не е Вашата. Насилвате се да правите неща, които не са в синхрон с вашата вътрешна същност. Дискомфортни състояния на черния дроб /другия съответстващ орган/ – химическата лаборатория на нашето тяло показват прекаляване, излишества или несъобразяване с нещо в живота, в дадена сфера, в която искаме да надскочим себе си. Изходът е да подхранваме чувството си за свобода – това може да е търсене в духовен план, може и във физически – приключения и пътешествия. Когато пък сме прекалено свободолюбиви се появяват травми – хвърляме се в различни посоки. Важно за хармоничната проява на знака Стрелец е да кажем „Не“ на стереотипите и да следваме собствения си вътрешен усет, тъй като и оптимизма е под този знак. Даже и човек да обърка пътя, даже и да следва установените шаблони и утъпкани пътеки, рано или късно той ще се придвижи напред и в правилната за него посока. Може да е с вяра, може да е с някаква философска идея или с каквато и да форма на духовност.
Знакът Козирог съответства най-вече на колянните стави в тялото. Като знак е символ на упоритост, поставянето и постигането на високи цели, дисциплина, отговорност. Кога се появяват проблемите обаче? Когато всички тези качества се преувеличат и се прави опит да се наложат над потока на живота. Изразяват се в прекалена закостенялост, придържането към принципи, които са отживели-демоде, липса на гъвкавост, едностранчивост, обвързване с нещо, което не ни служи вече, прекалена упоритост и настойчивост и желание на всяка цена да се достигат целите, донякъде на принципа „Целта оправдава средствата“. Резултатът е обаче не постигане на целта, а спечелването на проблеми с коленете-болки, схващане, неподвижност. Те ни подсказват спри, приеми ситуацията, дори снижи се, смири се, принизи Егото. Ситуация за която важат думите на Слава Севрюкова: „Човек трябва да бъде по-нисък от тревата“.

Водолей е знакът, който е символ на равенство, приятелство, братство, по дух-иноватор, по статус-роден преди своето време, идейно – ориентиран към бъдещето. Управлява подбедриците и глезените. Тази част е ангажирана с поддържането на тялото ни във вертикално положение и участва в ходенето, тичането, танцуването и всичко, което вършим изправени. А изправеното тяло е отлик на човека, признак е за цивилизованост. За сравнение телата на всички животни са разположени хоризонтално. Най-честите проблеми тук са навяхване на глезените, изкълчване.
Риби символизира стъпалата. Знакът се свързва със саможертвата, в случая – жертвата на ходилата за цялото тяло. Свързва се и с принципа – Всички сме едно. Те по-добре от всеки друг знак разбират и прилагат – когато правя нещо за себе си го правя за цялото. Когато човек е прекалено саможертвен и не обръща внимание на себе си се появяват –мазоли, огрубяване, изкривяване, оток на ходилата.
Желая Ви здравословния начин на живот да бъде Ваше ежедневие и добавям мъдра мисъл от Петър Дънов:

“Който иска да бъде здрав, трябва да увеличи количеството на любовта и енергията в себе си!“.

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: r.dimitrova@abv.bg, Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 8, 2016 14:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.