Астрологични влияния през 2017 година

Радка Димитрова
От Радка Димитрова февруари 3, 2017 09:29

Астрологични влияния през  2017 година

В началото сме на 2017 година. В нея ще се преплитат съдби, събития и факти, ще се поставят и реализират цели, ще се стартират нови начала и ще се финализират започнати, ще има успехи и неуспехи, трудности и радостни моменти, щастие и тъга, удовлетворения и разочарования. Животът ще продължава своя ход, а всеки един от нас ще напише поредната страница от своето Битие. В една астрологична поредица естествено е да се опише какъв ще е космическия фон на всичко това, а останалото жанра, сюжета, преживяванията, събитията и главните герои избирате Вие!

Първият фактор е Луната. Тя е най-близкото до нас небесно тяло

и естествено влиянието й е значимо. При постигането на нашите дългосрочни или по-мащабни цели, които изискват развитие, за да се осъществят, съобразяването с ежемесечния цикъл на Луната може да ни помогне да ги разделим на по-малки- междинни етапи и периоди, като разпределим задачите съобразно фазите: Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние, Последна четвърт. Новите дейности се стартират 2-3 дни след Новолуние, за да нарастват с пълненето на Луната, 3 дни преди Пълнолуние е пика на изявата, а дните след това за забавяне на темпото, за довършване.

Новолуния, Пълнолуния и Лунни и Слънчеви затъмнения през 2017 година:

Януари- Пълнолуние- 12, 13:35 часа, Новолуние-28, 02:08 часа

Февруари- Пълнолуние-11, 02:34 часа, Новолуние- 26, 16:59 часа

Лунно затъмнение-11 в Лъв, Слънчево затъмнение-26 в Риби

Март- Пълнолуние-12, 17:54 часа, Новолуние-28, 05:58 часа

Април-Пълнолуние-11, 09:09 часа, Новолуние-26, 15:17 часа

Май-Пълнолуние-11, 00:43 часа, Новолуние-25, 22:45 часа

Юни-Пълнолуние- 9, 16:10 часа, Новолуние- 24, 05:31 часа

Юли-Пълнолуние- 9, 07:07 часа, Новолуние- 23, 12:46 часа

Август-Пълнолуние- 7, 21:11 часа, Новолуние-21, 21:31 часа

Септември-Пълнолуние-6, 10:04 часа, Новолуние- 20, 08:31 часа
Лунно затъмнение- 7, във Водолей, Слънчево 21 в Лъв

Октомври-Пълнолуние-5, 21:41 часа, Новолуние-19, 22:13 часа

Ноември-Пълнолуние-4, 08:24 часа, Новолуние-18, 13:42 часа

Декември-Пълнолуние-3, 17:47 часа, Новолуние-18, 08:31 часа

Важно е да отчетем и Слънчевите и Лунните затъмнения. През 2017 година ще са общо четири/винаги вървят по двойки с отстояние 14-15 дни/. Общата препоръка е две седмици преди и две седмици след точната дата да не се насрочват важни събития. В астрологията от дълбока древност се счита , че затъмненията оказват неблагоприятно влияние върху хората. Слънцето символизира Аза, личността, разума, Луната чувствата, емоциите, миналото.

През дните около затъмненията настъпва някакъв дисбаланс

на тези два ключови фактора поради което се губи фокуса и картината не е ясна и обективна. В индивидуален план затъмненията оказват влияние най-вече на тези хора, които имат важни планети в съвпад с градуса на затъмненията и второстепенно на всички останали в зависимост от дома в хороскопа им, в който попадат.
За ретроградния ход на Меркурий също вече е писано. Може да се каже, че това е обичайно небесно явление-случва се 3 или 4 пъти в годината и не трябва да се приема фаталистично. Просто има подходящи, уместни, а и успешни дейности, когато Меркурий е в директно движение и такива, когато е в ретроградно. Обичайно най-засегнати са двата знака, чийто управител е планетата- Близнаци и Дева, както и тези, през които в конкретния случай преминава планетата/упоменати са в таблицата/. Накратко-не е удачен период за нови ангажименти, за мащабни покупки на техника, подписване на договори.Усложняват се /или има забавяния, недоразумения/ комуникацията, пътуванията, транспорта и др. В случаите когато това е неизбежно трябва много старателно да се подготви и провери всичко, защото когато Меркурий се обърне в директно движение нещата никога не остават същите, търпят промяна.
Меркурий бе ретрограден до 08.01.2017 година в Козирог. Предстоят още три ретроградни периода от 10 април до 3 май в Телец, от 13 август до 5 септември в Дева и от 3 до 23 декември в Стрелец.
Венера също има ретроградно движение, което се случва през година и половина-две. Последното бе от 25 юли до 6 септември 2015г. Винаги продължава 40 дни. Тази година е от 4 март до 15 април. Планетата символизира любовта, красотата, финансите, изкуството, отношенията, модата и др.

Когато е ретроградна настъпват трудности в тези сфери.

Не се насрочва дата за бракосъчетание и годеж, не се започва нова връзка, не се подписват договори, не се препоръчват пластични операции, както и всякакви по-съществени козметични процедури и корекции, намаляват се физическите натоварвания, не се прави ремонт. Съответно добро време за развод и поставяне на край на връзка, за преосмисляне на отношенията, за покупки на дрехи втора употреба. Най-дискутираните и актуални теми ще са партньорствата, връзките, брака. Транзитът й сега е в Овен, а като управител на Телец и Везни показва кои три зодии ще бъдат най- засегнати.

Ретроградните планети в наталния хороскоп са свързани с кармата.

При тяхното ретроградно движение обаче също се засилва кармичната обусловеност в житието ни. Най-общо през този период те ни подтикват, дори заставят , да решим нерешени по-рано проблеми или изневиделица изникват хора от миналото ни, с които имаме нещо да приключим. Време да се обърнем навътре към себе си, да преразгледаме, преформулираме отношенията, да преподредим собствените си ценности. Всякакви екстравагантности, кардинални решения и дръзки промени не са препоръчителни! Уместно е по-голямо смирение и опит да се видят нещата отвъд тяхната видимост и привидност- те са знакови. Да поспрем, помислим и едва тогава да тръгнем напред. Самият факт, че и в небесата има ретро и директен ход ни подсказва какво да правим и самите ние- истина открита от древните стоици и изразена в мисълта:

„Живей в съгласие с природата“.

От личните планети само Марс няма ретроградно движение през 2017 година. Сатурн, Юпитер, Уран, Нептун и Плутон също ще обърнат своя ход през тази година. Тяхното влияние , ще се прояви на обществено, общностно, групово, подсъзнателно, а при по-еволюиралите хора на духовно ниво. Зависи също и от това в наталния хороскоп в кои домове попадат тези планети и какви аспекти сключват с останалите. Оттук и влиянието е индивидуално.
Популярен е и така наречения китайски зодиак, според който от 28 януари започва Новата година под знака на петела.
Спокойна и ползотворна седмица с Новолунието във Водолей на 28 януари!

Продължава в следващия брой.

Радка Димитрова
От Радка Димитрова февруари 3, 2017 09:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама