Астрологически наръчник

Радка Димитрова
От Радка Димитрова март 8, 2017 09:10

Астрологически наръчник

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 9/40, 3 февруари – 9 март 2017

Свързани публикации

След сериозната и сложна тема за Кармата да се заземим с нещо практическо. Астрологията може и е гид, ориентир и съветник в нашите житейски дела и събития.Следват някои астрологически подсказки.

Личност. По-голямата част от хората си знаят зодията. Но не всеки я проявява. Резултатът е отдалечаване от собствената ни „роля“, загуба на енергия и вземане на решения, които в даден бъдещ момент ни поставят в ситуация, която предизвиква недоволство, неудовлетворение и сме се оказали „пристигнали“ на място, което не е „нашето“, т.е. между нас и целта няма синхрон, резонанс. Решението е да се стремим да изразяваме и развиваме положителните страни на Слънчевия си знак и съответно трансформираме отрицателните.

В годината на Петела 2017 е и особено важно да ставаме рано /а и не само/, преди изгрева на Слънцето.

Така укрепваме нашето собствено Слънце. Късното ставане е правопропорционално на засилването на подсъзнателната част от нашата психика като вземаща превес при ежедневните ни решения. Следствието е да сме увлечени или доброволно да попаднем под чуждо въздействие и внимание и да се превърнем в средство за постигане на нечии цели, но не и на собствените ни такива. Важно е и умението да казваме „Не“ и да сме във връзка с нашите собствени стремежи, естествено без да ги налагаме на околните. Да изразяваме позицията си.

Избор на професия. Професията е една от най-важните реализации в живота. Може би затова нейният избор понякога е много труден. В казуса се намесват всякакви странични фактори като- чужд опит, „доброжелатели“, втурнали се да предупреждават, това, което в момента се „харчи на трудовия пазар“ и т.н. Събирането на информация е първата стъпка при всяко начинание. И тук астрологията е точна, прецизна и обективна.

Хороскопът показва предразположеностите към определени професии.

Тяхното следване прави така, че човек е в пътя си, в мисията си за настоящия си живот. Оттук нататък е свободната воля на неговия притежател, който ще вземе окончателното решение.

Пари. За финансовото състояние и от какво ще изкарва пари човек отговарят 2, 6 и 10 дом на хороскопа. Като втори е от какво ще печели средства, шести- какви ще са условията на труд, в каква среда ще работи, а десети – призванието му в живота. Добре е да има планетни връзки между тях. Понякога човек работи отначало по задължение, изпълнява дълга си към обществото, а след това тръгва по пътя на призванието си. Важно е да се отбележи, че парите са енергия. И те отиват при здравите хора. Също- човек да работи професия, която го удовлетворява. Тогава и доходите му са „щастливи“, заредени са с енергията на удовлетворението от извършената работа. Добре е, човек да няма дългове, задължения. Мисълта за тях намалява енергията му.

Мода.

Актуалните цветове през 2017 година са златно, жълто и кафяво.

Шопинг терапията е „популярен начин“ за справяне със стреса, неудачите и лошото настроение. Но! Когато избираме каква дреха да си купим, приятно се суетим и пробваме различни модели, харесваме се или не се харесваме е важно да запомним следното: с каквато енергия, нагласа и чувства купуваме дрехата с точно такива и ще я носим през цялото време. Ето защо обратно на популярната представа пазарувайте винаги когато сте в добро настроение, а не за поправяне на лошото, винаги дрехи, които харесвате, а не най-вече защото са на изгодна цена/макар, че има случаи, в които те се комбинират/ и се наслаждавайте на процеса.

Събития. Според астрологията каквото и да ни се случва в живота, то си има своето астрологично тълкуване. В този смисъл всяко едно събитие има своя астрологичен еквивалент. В мига на своето „раждане“ то носи информация за своя развой, успех или неуспех, трудности или позитиви.

Някои събития дори, които ни се случват днес, имат своята предистория,
причина

или зародиш заложени години преди това- 5, 10 дори 30. Реализацията им е сега. Знаейки това съответствие е много важно да планираме важните събития. Планирането се определя от небесните влияния в момента и личния ни хороскоп. Това, което задължително следва да съобразим е следното- нови начинания три дни след Новолуние и благоприятни позиции на планетите в личния хороскоп. Започнати на намаляваща Луна те намаляват, не се развиват. Както и най-вече при ретроградното движение на Меркурий и Венера/от 4.03. до 15.04. Венера е ретроградна/.

Здраве.

Астрологията открива съответствие между зодиакалните знаци и органите в човешкото тяло.

Проверете какво е за Вашия зодиакален знак. И винаги бъдете по-бдителни и внимателни към тази област. Грижите и любовта Ви трябва да бъдат постоянни. Това ще Ви се отблагодари с добро общо състояние. Болестта винаги е вика на вашето тяло, че системата е разбалансирана. Болестта е признак, че енергията ни е намаляла или не протича хармонично. Тялото ни сигнализира по този начин. Има най-различни терапии, лечения и препоръки. Открийте Вашата и я приложете. Важно за общото енергийно състояние е човек да не отлага задължения, работа, както се казва „Не оставяй днешната работа за утре“.

Възстановяване, развлечения, хоби. Предназначението на всички тях е да намалят натрупания стрес, да възвърнат връзката ни със самите нас и осигурят прилив на енергия. Има схващане, че човек се ражда с определен „резервоар“ енергия за целия си живот, точно колкото е определена- ни повече, ни по-малко. И черпи от нея.

Колкото и да е много тя, ние понякога доброволно или
недоброволно я
разпиляваме
– в конфликти, спорове, недоразумения, взиране в незначителни неща. Постоянният стрес променя характера и поведението ни, например казваме за даден човек „не мога да го позная, той вече не е същия“. И това действително е така. Ето защо непрекъснато е добре да се грижим за доброто ни ниво на енергия, да я възстановяваме. За тази цел са нашите хобита-любими дейности, за които казваме, че „зареждат батериите ни“. Каквито и да са те-намерете им време и място в живота си. Девизът на съвременното ни общество „Всичко е пари“ ни отклони от човешката ни природа, която функционира на принципа работа и почивка, активност и пасивност, както и всичко в природата. Редуването на ритмите ни връща към истинската ни същност и ни дава сили да продължаваме напред. В хороскопа на всеки човек има по-трудни и по-леки периоди. При първите не можеш да направиш нищо, стоиш и чакаш да отмине. При вторите се възползваш от попътния вятър.

Но целенасоченото въздействие върху и за себе си също
променя характера,

но в положителен смисъл, а оттам и съдбата.

Родна култура. Всеки човек независимо от зодията си е свързан с енергията на държавата, в която е роден. В нашия случай България е под знака на Козирога. Характеристиките, които носим като българи оттук са трудолюбие, постоянство, упоритост, но и ниско самочувствие, липса на гъвкавост, недалновидност и други.
Придържането към националните ни традиции, вярвания и култура, приемането на всичко българско, спомена за делото на най-светлите личности в историята ни, откриването на национални извори за гордост ни дава сили. Обратно нихилизма – отричането на всичко родно, чуждопоклонничеството в лакейската му форма, забравата и дълбокия слой прах върху българските светини/преоценени и възвеличени от други народи/ отнема от силата ни. Така че благоразумното решение е да възстановим изгубената връзка с Родината си-чрез българската музика и фолклор, консумирайки храна, която е израснала на нашата територия, посещавайки свещените ни места и преоткривайки всичко, което е забравено. Стабилността на едно дърво, на неговите плодове зависи от корените му. Колкото са по- дълбоки и здрави, толкова и то е по-устойчиво.

Себепознание и лична посока. Днес все повече хора се обръщат към Астрологията като път към самите себе си,за да изучат своя характер, съдба и посока в живота. Не че астрологията по един магичен начин ще им даде наготово отговорите. Не, тя ще ги снабди със средствата, прийомите и начините те самите да го направят, да се преоткрият на едно по-високо от биологичното ниво- духовното, да видят това, което им се случва от една по-висша и глобална перспектива.
Поставени в реалността да отчетем и моментните астрологични влияния. Меркурий навлезе в Риби- проверявайте източниците на информация, не се предоверявайте. Венера забавя своя ход и на 4 март преминава в ретроградно движение. Показател е за красота, любов, финанси, отношения, мода. Всички тези сфери ще изпитват затруднения.
Предвид отминалото Слънчево затъмнение на 26 февруари, както и предстоящите аспектни влияния в наближаващите дни, а и целия март и април, когато и Меркурий става ретрограденнай-добрата
препоръка е: занапред, така както и досега!

Част от планетите се отправят в своята периодична „почивка“. Да го направим и ние според желанието и възможностите си.

Радка Димитрова
От Радка Димитрова март 8, 2017 09:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама