Астро-клик: Водолей

Радка Димитрова
От Радка Димитрова януари 12, 2017 09:32

Астро-клик: Водолей

„Всичко тече, всичко се променя“ са думи на древногръцкия философ Хераклит. Движението и изменението са в сърцевината на всичко. Колкото и да е стабилен, устойчив, дисциплиниран и организиран Козирогът, то само той не може да олицетвори всички аспекти на Битието. Тази силно структурирана енергия се заменя с неустойчивия, нестабилен, иновативен, нестандартен, прогресивен, революционен, новаторски, свободолюбив и независим Водолей. Този знак винаги ни сочи перспективната посока напред, открива странни решения, приема всички хора за равни, като братя, подчертава значимостта и ефективността на обединението на хората в групи, екипи, организации, с присъствието си внася идеята за необятността и безкрайността на Вселената. Да приемаш другите такива каквито са винаги е печеливша кауза. В пъти това се отнася до Водолеите. Тези странни чудаци, често неразбирани от околните, са всъщност хората, които ни изкарват от руслото, от релсите, от зоната на комфорт, не като Скорпионите- трансформиращо, а по един забавен, лек и неочакван начин, като на шега. С тях винаги е интересно. Най-малкото защото те са приятелски настроени към околните и ги уважават. Тук могат да отидат до крайност и да не успеят да наложат себе си, да отстояват Егото си и собствените си интереси, именно подчинени на идеята за хуманност.

Под този знак са Астрологията, технологиите, изобретенията, науката, техниката, авиацията.

Управител на знака е планетата Уран- богът на небесното царство. Водещите характеристики са въздушен, мъжки, активен, неподвижен.
Слънце във Водолей

Гатанка една ще ви задам: кой в този образ е събран? Новатор, бунтар и гений несравним е, както и възприемчив, интуитивен, добронамерен, по душа “революционер” е – свободолюбив и деен.

За приятелите всичко дава и по хуманизма най си пада, все с реформи се залавя или пък се разпилява… и колкото е интелигентен, изобретателен, находчив, толкова е и безразличен, безотговорен, ексцентричен.

Ако чудите се още в този час- кой е тоз чудак…Водолей се той нарича-и е странник без причина, в името на свободата, равенството и борбата се обрича, и все в бъдещето вглежда се, наднича, тича.

Ако на много неправолинеен и несериозен ви прилича, в името на неговата реабилитация е следната защита- на знанието, демокрацията,науката и технологиите посланик е, а на хората-верен и безкористен помощник е.

Водолеите са социални. Те внасят в обществото толерантност, алтруизъм и човечност. Винаги търсят обединението, консенсуса, съгласието. Част са от съвременните будители, тъй като са радетели за наука и знание от най-висш порядък. Потвърждение на този факт са едни от най, най- значимите учени, творци, писатели, художници и личности подтикнали развитието на света, в който живеем. Голяма част от тях са били непризнати приживе, защото ако за някой знак важи определението „изпреварили времето си“, то това е Водолей.
В областта на науката- Галилео Галилей, Чарлз Дарвин, Менделеев, Томас Едисон, на музиката – Моцарт, Менделсон, Шуберт, на поезията и литературата-Байрон, Стендал, Чехов, Ромен Ролан, Жул Верн, Чарлз Дикенс, Жорж Сименон, на изобразителното изкуство- Мане, Моне, Владимир Димитров – Майстора. Както и световно признатите -българската пророчица Ванга и екстравагантния и талантлив футболист Христо Стоичков, Всяко едно от тези имена е значима страница в историята на нашата цивилизация и е допринесло за движението ни към разумност, интелигентност и прогрес.
Луна във Водолей е една феминистка Луна, която самоотвержено защитава личното си пространство, идеали и нагласи.

В ежедневието е ексцентрична, често недоволна, не търпяща нареждания

и с въздушна лекота следваща своите си странни приумици. Тя е непокорна, независима, свободолюбива. Когато попадне обаче в среда на съмишленици, а за нея е лесно да се приобщи към всякакви общности, тя винаги внася нотка на интелигентност, човечност, равнопоставеност. Склонна е да експериментира, понякога обаче е крайна в отстояването на позицията си и проявява излишна инатливост и своенравие. Вирее добре в групи и сред другите хора, усамотението не е за нея.

Предимствата на Меркурий във Водолей са креативността, нестандартните мисловни решения,

оригиналността. Има много примери за открития, които първоначално са били отхвърляни. Впоследствие обаче те се оказват панацеята. Такъв е и Меркурий-планетата на ума в тази позиция. Парадоксите, главоблъсканиците, улиците без изход, патовите ситуации той ги превръща по един непонятен начин в развиващи се ситуации и креативни решения.
Марс е целенасочен, устремен, отстояващ своето и не търпящ въздействия отвън. В хуманния, миролюбив и отдаващ превес на равенството Водолей планетата на действието е разпиляна, хаотична, тъй като постигането на личните цели/Марс/ в знака на групите /Водолей/ е невъзможно. Все пак активността на планетата се проявява като бунтарски действия, състояния на противоречия, липса на самоконтрол. В положителен аспект тя се канализира като умения и таланти в техниката и механиката.
Планетата на любовта, връзките, ценностите и парите Венера във Водолей е нестандартна. Привърженичка е на необвързващи отношения. За да са стабилни те трябва да са и на приятелска основа. Неустойчивостта на Водолей тук се проявява като неочаквано започване на нови връзки и прекъсване на стари. Венера е експериментаторка в този знак, което обаче може да я доведе и до връзки с крайно неподходящи за нея хора. Нагласата й е да се дистанцира от крайно обвързване с всеки и всичко и по този начин да запази така необходимата й свобода и независимост.
Сатурн е стария управител/от древността/ на Водолей преди откриването на външните планети. Ето защо той се чувства добре разположен в този знак. Планетата внася структурираност и последователност като качества на личността и това може да доведе до зашеметяващи успехи. Сатурн- традицията и Водолей-новото води до филтриране и заземяване на тези идеи и концепции, които могат да се реализират. Сатурн все пак ограничава в една или друга степен- липса на социална ангажираност, живот в самота, малко приятели, краен скептицизъм и неприемане на различното.
Юпитер подчертава по един разширяващ начин ценностите на Водолея-демократичност, хуманизъм, общото пред индивидуалното, свобода, независимост. Със своя жизнерадостен, оптимистичен, философски и абстрактен характер той подкрепя начинания под знака на Водолея, толерира различието, нетрадиционното, прогресивното. Хора с тази позиция в хороскопа са популярни и значими сред своите близки, познати и в обществото.
Родените между 1996 и 2003 година имат в наталната си карта Уран във Водолей. Имат интереси в области като изобретения, модернизация-както на обществото, така и в сферите комуникация, информация, наука, мирогледът им се основава на глобални, общочовешки ценности. В най-висша степен това е подкрепящ показател за гениалност и за високо ниво на интелигентност.

Планетата Нептун се е движила през Водолей от 1998 до 2012 година.

2012 е годината, която се свързваше с края на света. Такъв не настъпи. А се осъществи една промяна в масовото съзнание на хората-започна процеса на духовно пробуждане и усъвършенстване. Нептун във Водолей ангажира с обръщане и отваряне към хуманитарни, алтруистични и общочовешки каузи.Планетата на идеалите доведе до нов ред , подчинен на по-голяма социална справедливост и демократичност. Но също и на анархия, безпорядък, преекспониране на отрицателни морални стойности, измами, користни приятелства.
Плутон във Водолей е бил от 1777 до 1799 и в най-скоро време ще е от 2023 до 2043 година/сега е в предишния знак Козирог/. Обществото се е демократизирало тогава, според степента му, преминало е към по-разкрепостени нрави, разклащане на йерархичната подредба, направило е стъпка към Новото време.
Зададените в наталния хороскоп позиции на планетите никога не са статични-те могат да се развиват и усъвършенстват, да се „игнорират“ или самодоволно да се пренебрегнат. Тук ще срещнем бунтари без кауза, нехайни към правата и свободата на другите хора, ексцентрични личности и аутсайдери, прокламиращи ценности, които самите те не изповядват, хора-лидери и водачи , на които се крепят неправителствени организации, клубове, идеалисти, новатори, изобретатели, гении, първопроходци- ориентири за обществото.И хора, чиито имена са символ на неспиращия пред нищо човешки стремеж към развитие, прогрес и напредък.

Според голяма част от духовните учения човечеството навлиза в епохата на Водолея.

Ето какво казва за нея Учителят Петър Дънов: „Ще дойде една велика епоха, когато умът, сърцето, душата и Духът ще бъдат видими, както днес е видимо човешкото тяло.“

Радка Димитрова
От Радка Димитрова януари 12, 2017 09:32
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Павел януари 12, 11:12

    Боже! Има ли нормални хора, които да вярват на тези неща?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.