Астро-клик: Водолей

Радка Димитрова
От Радка Димитрова януари 12, 2017 09:32

Астро-клик: Водолей

„Всичко тече, всичко се променя“ са думи на древногръцкия философ Хераклит. Движението и изменението са в сърцевината на всичко. Колкото и да е стабилен, устойчив, дисциплиниран и организиран Козирогът, то само той не може да олицетвори всички аспекти на Битието. Тази силно структурирана енергия се заменя с неустойчивия, нестабилен, иновативен, нестандартен, прогресивен, революционен, новаторски, свободолюбив и независим Водолей. Този знак винаги ни сочи перспективната посока напред, открива странни решения, приема всички хора за равни, като братя, подчертава значимостта и ефективността на обединението на хората в групи, екипи, организации, с присъствието си внася идеята за необятността и безкрайността на Вселената. Да приемаш другите такива каквито са винаги е печеливша кауза. В пъти това се отнася до Водолеите. Тези странни чудаци, често неразбирани от околните, са всъщност хората, които ни изкарват от руслото, от релсите, от зоната на комфорт, не като Скорпионите- трансформиращо, а по един забавен, лек и неочакван начин, като на шега. С тях винаги е интересно. Най-малкото защото те са приятелски настроени към околните и ги уважават. Тук могат да отидат до крайност и да не успеят да наложат себе си, да отстояват Егото си и собствените си интереси, именно подчинени на идеята за хуманност.

Под този знак са Астрологията, технологиите, изобретенията, науката, техниката, авиацията.

Управител на знака е планетата Уран- богът на небесното царство. Водещите характеристики са въздушен, мъжки, активен, неподвижен.
Слънце във Водолей

Гатанка една ще ви задам: кой в този образ е събран? Новатор, бунтар и гений несравним е, както и възприемчив, интуитивен, добронамерен, по душа “революционер” е – свободолюбив и деен.

За приятелите всичко дава и по хуманизма най си пада, все с реформи се залавя или пък се разпилява… и колкото е интелигентен, изобретателен, находчив, толкова е и безразличен, безотговорен, ексцентричен.

Ако чудите се още в този час- кой е тоз чудак…Водолей се той нарича-и е странник без причина, в името на свободата, равенството и борбата се обрича, и все в бъдещето вглежда се, наднича, тича.

Ако на много неправолинеен и несериозен ви прилича, в името на неговата реабилитация е следната защита- на знанието, демокрацията,науката и технологиите посланик е, а на хората-верен и безкористен помощник е.

Водолеите са социални. Те внасят в обществото толерантност, алтруизъм и човечност. Винаги търсят обединението, консенсуса, съгласието. Част са от съвременните будители, тъй като са радетели за наука и знание от най-висш порядък. Потвърждение на този факт са едни от най, най- значимите учени, творци, писатели, художници и личности подтикнали развитието на света, в който живеем. Голяма част от тях са били непризнати приживе, защото ако за някой знак важи определението „изпреварили времето си“, то това е Водолей.
В областта на науката- Галилео Галилей, Чарлз Дарвин, Менделеев, Томас Едисон, на музиката – Моцарт, Менделсон, Шуберт, на поезията и литературата-Байрон, Стендал, Чехов, Ромен Ролан, Жул Верн, Чарлз Дикенс, Жорж Сименон, на изобразителното изкуство- Мане, Моне, Владимир Димитров – Майстора. Както и световно признатите -българската пророчица Ванга и екстравагантния и талантлив футболист Христо Стоичков, Всяко едно от тези имена е значима страница в историята на нашата цивилизация и е допринесло за движението ни към разумност, интелигентност и прогрес.
Луна във Водолей е една феминистка Луна, която самоотвержено защитава личното си пространство, идеали и нагласи.

В ежедневието е ексцентрична, често недоволна, не търпяща нареждания

и с въздушна лекота следваща своите си странни приумици. Тя е непокорна, независима, свободолюбива. Когато попадне обаче в среда на съмишленици, а за нея е лесно да се приобщи към всякакви общности, тя винаги внася нотка на интелигентност, човечност, равнопоставеност. Склонна е да експериментира, понякога обаче е крайна в отстояването на позицията си и проявява излишна инатливост и своенравие. Вирее добре в групи и сред другите хора, усамотението не е за нея.

Предимствата на Меркурий във Водолей са креативността, нестандартните мисловни решения,

оригиналността. Има много примери за открития, които първоначално са били отхвърляни. Впоследствие обаче те се оказват панацеята. Такъв е и Меркурий-планетата на ума в тази позиция. Парадоксите, главоблъсканиците, улиците без изход, патовите ситуации той ги превръща по един непонятен начин в развиващи се ситуации и креативни решения.
Марс е целенасочен, устремен, отстояващ своето и не търпящ въздействия отвън. В хуманния, миролюбив и отдаващ превес на равенството Водолей планетата на действието е разпиляна, хаотична, тъй като постигането на личните цели/Марс/ в знака на групите /Водолей/ е невъзможно. Все пак активността на планетата се проявява като бунтарски действия, състояния на противоречия, липса на самоконтрол. В положителен аспект тя се канализира като умения и таланти в техниката и механиката.
Планетата на любовта, връзките, ценностите и парите Венера във Водолей е нестандартна. Привърженичка е на необвързващи отношения. За да са стабилни те трябва да са и на приятелска основа. Неустойчивостта на Водолей тук се проявява като неочаквано започване на нови връзки и прекъсване на стари. Венера е експериментаторка в този знак, което обаче може да я доведе и до връзки с крайно неподходящи за нея хора. Нагласата й е да се дистанцира от крайно обвързване с всеки и всичко и по този начин да запази така необходимата й свобода и независимост.
Сатурн е стария управител/от древността/ на Водолей преди откриването на външните планети. Ето защо той се чувства добре разположен в този знак. Планетата внася структурираност и последователност като качества на личността и това може да доведе до зашеметяващи успехи. Сатурн- традицията и Водолей-новото води до филтриране и заземяване на тези идеи и концепции, които могат да се реализират. Сатурн все пак ограничава в една или друга степен- липса на социална ангажираност, живот в самота, малко приятели, краен скептицизъм и неприемане на различното.
Юпитер подчертава по един разширяващ начин ценностите на Водолея-демократичност, хуманизъм, общото пред индивидуалното, свобода, независимост. Със своя жизнерадостен, оптимистичен, философски и абстрактен характер той подкрепя начинания под знака на Водолея, толерира различието, нетрадиционното, прогресивното. Хора с тази позиция в хороскопа са популярни и значими сред своите близки, познати и в обществото.
Родените между 1996 и 2003 година имат в наталната си карта Уран във Водолей. Имат интереси в области като изобретения, модернизация-както на обществото, така и в сферите комуникация, информация, наука, мирогледът им се основава на глобални, общочовешки ценности. В най-висша степен това е подкрепящ показател за гениалност и за високо ниво на интелигентност.

Планетата Нептун се е движила през Водолей от 1998 до 2012 година.

2012 е годината, която се свързваше с края на света. Такъв не настъпи. А се осъществи една промяна в масовото съзнание на хората-започна процеса на духовно пробуждане и усъвършенстване. Нептун във Водолей ангажира с обръщане и отваряне към хуманитарни, алтруистични и общочовешки каузи.Планетата на идеалите доведе до нов ред , подчинен на по-голяма социална справедливост и демократичност. Но също и на анархия, безпорядък, преекспониране на отрицателни морални стойности, измами, користни приятелства.
Плутон във Водолей е бил от 1777 до 1799 и в най-скоро време ще е от 2023 до 2043 година/сега е в предишния знак Козирог/. Обществото се е демократизирало тогава, според степента му, преминало е към по-разкрепостени нрави, разклащане на йерархичната подредба, направило е стъпка към Новото време.
Зададените в наталния хороскоп позиции на планетите никога не са статични-те могат да се развиват и усъвършенстват, да се „игнорират“ или самодоволно да се пренебрегнат. Тук ще срещнем бунтари без кауза, нехайни към правата и свободата на другите хора, ексцентрични личности и аутсайдери, прокламиращи ценности, които самите те не изповядват, хора-лидери и водачи , на които се крепят неправителствени организации, клубове, идеалисти, новатори, изобретатели, гении, първопроходци- ориентири за обществото.И хора, чиито имена са символ на неспиращия пред нищо човешки стремеж към развитие, прогрес и напредък.

Според голяма част от духовните учения човечеството навлиза в епохата на Водолея.

Ето какво казва за нея Учителят Петър Дънов: „Ще дойде една велика епоха, когато умът, сърцето, душата и Духът ще бъдат видими, както днес е видимо човешкото тяло.“

Радка Димитрова
От Радка Димитрова януари 12, 2017 09:32
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Павел януари 12, 11:12

    Боже! Има ли нормални хора, които да вярват на тези неща?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 645 493 преглеждания