Астро-клик: Везни

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 7, 2016 07:06

Астро-клик: Везни

Акценти

  • Вестник "Сакарнюз" #28 от 2- 8 декември 2016 г.

Свързани публикации

Везни е първия от т.нар. социални или общностни знаци, тъй като внася идеята за Ние. Ако знака Овен заявява: „Аз съм“ и проявява решително своя вътрешен импулс, то на неговия опозиционен, срещуположен знак/точно 180 градуса/ му е нужен импулс отвън. Везни символизира сътрудничеството, хармонията, дипломацията и мира. Прословутата колебливост и нерешителност на този знак е всъщност резултата от притеглянето на „За“ и „Против“ и достигането до точката на баланса и равновесието.
Везни е интелектуален знак/стихия въздух/-присъщи са му обмислянето, креативността, оглеждането на проблема от различни гледни точки.Както безпристрастието, наблюдателността и честността или плашливостта и прекалената предпазливост.
Планета управител е Венера. Ето защо

всичко красиво, симетрично, пропорционално също е по Везни,

в това число и хората зодия Везни се считат за едни от най-чаровните и привлекателни.
Това е и кардинален знак, който инициира и организира. И понякога привидната миловидност, мекушавост, мекота и добрина на представителите й е всъщност ход, зад който стои добре обмислена стратегия.Везни е мъжки знак.Това дава експресивност, комуникативност, социалност и желание за реализация и успех.Везни са едни от най-успешните юристи, дипломати, творци, моделиери, изобщо имат изяви в сферите правосъдие, мода, красота, изкуство и др.
Везни
Поклонници сте вий на красотата, вестители на мира и светлината, на сцената сте професионалисти, а в живота- дипломати и юристи.

Творчество, любов и справедливост – навсякъде естети сте без милост.
Сътрудничеството, таланта, чара – най-първи помощници са ви-похвала!

И уж сте много интелигентни , а пък точно толкова и наивни, лековерни; да уравновесявате блюдата е мисията ви-запомнете, и съдбата.

Хармония- е вашето спасение създайте я в себе си на първо време, а след това открили я веднъж я възвестявайте-нашир и длъж.
Везни имат елегантен и естетичен външен вид.Умението да съчетават цветове, да подбират десени, да имат свой собствен стил ги отличава.Те привнасят красота навсякъде в своя живот-облекло, интериор, обстановка.В тяхно лице винаги виждаме и модел за социално приемливо поведение- обноски, етикет и култура.Всички отклонения от това- като вулгарни изрази, кич, пошлост веднага разклаща Везните и те губят своето пословично равновесие.Тя е както миролюбива, умее да преговаря , да достига до съгласие , така понякога в името на запазването на добрите взаимоотношения може да бяга от конфликти или да прави прекалено много неразумни компромиси.При тях липсва манипулативността, характерна за Скорпиона , но в една по-смекчена форма флиртуват, кокетничат, използват чара си , за да постигат целите си.

Везни е огледален знак и винаги отразява чрез своето поведение

това, което вижда и среща от отсрещната страна.Ето защо всъщност общувайки и взаимодействайки си с една Везна запомнете, че това, което тя изразява сте самите Вие.
Слънцето не е добре поставено във Везни.То не може да разгърне пълния си потенциал, да изяви и наложи себе си, да отстоява позицията си. Тъй като внасяйки идеята за сътрудничество и партньорство няма как да бъдеш на 100 % себе си, а трябва винаги да виждаш нещата и през призмата на Другите.
Хората с Луна във Везни са мили, учтиви и любезни.Такта и вежливостта, както и повишената социална активност са техни отлики.Има случаи обаче когато желанието да се харесаш, да те приемат и забележат надделява.Дори може да се превърне в зависимост от чуждата оценка.

Луна във Везни е много загрижена и за добрия си външен вид

и не се скъпи да полага усилия за това.В отрицателен смисъл това води до суета, до сладникавост, до отдаване на превес на формата, външното пред съдържанието , вътрешното, до самовлюбеност/нарцисизъм/.В отношенията може да са повърхностни, лекомислени и небрежни.Но пък липсата на такива за тях не е вариант.
Хората, които в хороскопа си имат Меркурий във Везни са миротворци, заемат страната на мнозинството, любезни и отстъпчиви са. Общуват внимателно и създават много приятна атмосфера около себе си.Това са хора, които учат чрез диалог и дискусия, чрез срещата на различни мнения, а не четейки например.Присъщата на Везни елегантност тук е в изказа, в маниера на говорене.Меркурий е в присъщата му роля на посредник, на свързващ и обединяващ и даващ предимство на имащите смисъл идеи.Има обаче и известен фалш, маниерничене и влизане в роли.Предразположеност към изкуство.
Динамичната и напориста огнена планета Марс в деликатната Везна не е добра комбинация.Проявява се като нерешителност, колебание.В най-добрите варианти имаме социална ангажираност, активност в рамките на група, екип, колектив. И все пак природата на Марс често се проявява в живота и като среща с врагове, опоненти или проблеми в темите на Везни-брак, партньорства, отношения.
Венера е пълновластната господарка във Везни. Нейният стил на обличане е елегантен, изящен и изтънчен.Увлича се от всичко красиво и модерно.“Красотата ще спаси света“ е нейно мото. За нея брака е сделка, луксозен живот и начин да се осигури.Това не означава и че не е влюбчива. Тя е романтична, склонна да флиртува, стреми се към възхищение от страна на другите хора. Прекалено разточителна е в очакванията си в любовта и брака.
Сатурн е в добра позиция във Везни.Той е лоялен партньор, справедлив е и с морални ценности.В отношенията може да има разлики-или по социален статус, или по възраст, или някакви други съществени различия. Тъй като все пак се свързва с ограничение, Сатурн във Везни може да се реализира и като известна студенина и хлад в отношенията, като липса на любов или свръхизисквания.
Юпитер е като печалбата от лотария, ей така без никакви усилия тя дава щедро. Във Везни рогът на изобилието се излива в брака, партньорствата.Вниманието и интересите са в областите култура, изкуство, социални дейности.Често финансовата стабилност идва от партньора.
Едно от последните поколения с нестандартния Уран във Везни имат родените между 1968 и 1974 година. Те са свободолюбиви, с нови идеи за брака, разводите, внимателни при ангажиращи лични контакти. Иновативността на Уран е в областите правораздаване, електронна музика.
Планетата на илюзиите, но и на безусловната любов, Нептун се е намирала във Везни от 1942 до 1956 година. От една страна това могат да са хора, които не искат да се разделят с детството си, нерешителни или неверни в любовта.От друга, партньорът им може да е източник на душевни терзания. В положителния вариант Нептун ще подсили положителните характеристики на Везни-справедливост, хуманност, порядъчност.
Плутон е транзитирал във Везни от 1972 до 1984 година.Великият реформатор е повлиял на темите-защита на човешките права, края на Студената война и излизането на преден план на дипломацията, нови форми на брак –между хомосексуалисти.
Разположението на различните планети в един зодиакален знак е като външна прилика в облеклото, като спазването на местните нрави и обичаи, като роля. Всяка една от тях обаче си има своя собствена природа. Откриването на разположението на планетите във Вашия хороскоп ще Ви даде яснота за Вашия характер, действия, интереси.

И при зодия Везни имаме степенуване при различните й представители.

Ще срещнем самотници, хора проявяващи грубост и агресия.Други са дотолкова впечатлени от хората , с които си взаимодействат, че могат напълно да обезличат себе си и да станат зависими от тях.Те са и колебливи, нерешителни. Постепенно еволюират положителните качества на Везни.Това са хора естети, с много изтънчен вкус, които внасят хармония и спокойствие в средата.Те са и предпочитани в съдружия, за брак и сътрудничество, тъй като са много лоялни и отговорни.И водачеството е за тези , които самите са постигнали баланс, равновесие, хармония, имат обективна и безпристрастна мяра за нещата, дипломати и съдии по призвание.
Желая Ви спокойна и успешна седмица!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 7, 2016 07:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама