Астро-клик: Телец

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 31, 2016 09:20

Астро-клик: Телец

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 23/ 28 октомври- 3 ноември 2016 година

Свързани публикации

През призмата на поезията започваме описанието на енергията на Телеца, още повече, че той е почитател на изкуствата.
Слънце в Телец
Радост, красота от живота търсиш ти навред, лесно е, защото ги „виждаш” най-напред, дали в картина, цвете, звук, сюжет откриваш ги, усещаш ги, развиваш ги – ред по ред.
„Аз притежавам” – не забравяш себе си обаче ценност си-за себе си най-вече, а така и другите в захлас- те уважават тачат, виждат в теб лоялния и сигурен играч.
Че си инат и материалист е … очевидно, но дали това е най-валидно? Не, защото те са основата и средството, за да изявиш богатството-духовното, небесното!
Слънцето има своите аналогии в различните митологии. В древногръцката е бог Хелиос, в египетската Ра, Даждбог в славянската. Слънце в Телец символизира земята – една от четирите стихии и качеството неподвижност. Оттук неговите две основни характеристики: приземен и стабилен. Около тях гравитират и другите отличителни качества: има здраво и силно тяло, излъчва магнетизъм и сексапил /управител на знака е Венера/. Хората под този знак са хора на статуквото, те не обичат промените под никаква форма. Важни са спокойствието, удобствата, материалната сигурност, благополучието. Макар отстрани да изглеждат бавни, дори мудни Телците напредват стъпка по стъпка и залагат на сигурното. Думата риск не е в техния речник. Здравомислието, практичността и проверените решения са тяхното верую. Много важно е за Телците да имат свой собствен дом. Това им създава стабилност и сигурност.

Финансите са
под този знак.

Това, на което можете да разчитате в тяхно лице е лоялност, услужливост. Приемете обаче и техните отрицателни черти: твърдоглавост, снизходителност към собствените слабости и сладострастие.
Луната в Телец притежава същото спокойствие, но не на ментален, умствен план, а в емоционално отношение. Веднъж създала си навици в ежедневието тя се придържа стриктно към тях. По време на разговор е общителна, предразполагаща, изслушваща. Тъй като Телеца цени качествените неща – то тя предпочита хубава храна, дрехи от естествени материи, както и красивото в природата и изкуството. Хармонията е нейната втора природа. Кои са обаче подводните камъни? Да се пристрасти към хубавата храна, удоволствията и материалното. Многото желания натежават и така тя губи хармонията.

Трудно се адаптира
в нова обстановка,

както и проявява леност в определени моменти.
Едно от значенията на Луната е, че описва съпругата в хороскопа на мъж, а заедно с Венера – типа жена която харесва. В женски хороскоп съпругът се описва от Слънцето, а типа мъж заедно с Марс.
И за най-незапознатия с Астрология човек със сигурност му е направило впечатление, че хората говорят по различен начин – с различна интонация, скорост – бързо, умерено или бавно, сериозно или с повече шеговитост, ниско или високо и т.н. Това се определя от планетата Меркурий. Меркурий в Телец е разпознавам по това, че говори бавно, обмисля преди да каже нещо. Тъй като Телец е неподвижен знак, човек с такова разположение на Меркурий усвоява бавно нова информация, но пък е много търпелив и постоянен в ученето, има добра концентрация. Тъй като е естет – общуването е вежливо, красноречиво и любезно. Информацията към която проявява интерес е от областите финанси, земеделие, градинарство, готварство, строителство, цветарство. Най-добрият учител за човек /дете/ с това разположение е някой, който има Слънце в Телец, тъй като то образно казано осветява ума/на учещия/. /Важи и за всички други позиции, например за дете с Меркурий в Близнаци, най-добрия учител е със Слънце в Близнаци/.
Позицията Телец не е от най-добрите за планетата на действието Марс. Придава обаче физическа сила и издръжливост. Отрицателното й проявление е неотстъпчивост. Марс по някакъв начин приема спокойствието на Телеца и действа бавно, сдържано, контролирано. Притежава психическа устойчивост.
Планетата Венера като управител на знака Телец проявява по едни хармоничен и цялостен начин своята енергия.

Тя е вярна,
всеотдайна и
привързана към партньора.

Различима е по красивия и мелодичен глас. Има развит естетически вкус, цени скъпите вещи, охолството и комфорта. Стремежът й към материално благополучие често я отвежда и до сключването на брак по сметка. Облича се стилно.
Сатурн /управителят на друг земен знак – Козирог/ се чувства удобно в Телец. Планетата в знака на крайния материализъм внася идеята за някаква умереност и се проявява като търпение и упоритост, честност, добросъвестност, финансова дисциплина и ограничения. Но прекалено сериозното отношение към благата на живота може да прерасне в скъперничество, крайни икономии и егоизъм. Да развие твърдоглавие и неотстъпчивост, които сами по себе си са излишни. Тъй като Сатурн е и страха, в Телец той може да се прояви като страх за притежанията, материалното.
Юпитер е антипод на планетата на свиването и ограничението Сатурн и в знака, в който е разположена винаги усилва неговите характеристики. В Телец тя се проявява като стремеж към наслаждения и богатство, като поддържан външен вид, като талант в сферите на изкуството, кулинарията, обзавеждането. Води до стабилно материално състояние, независимо дали е от наследство или от бизнес. Или планетата подсилва всички аспекти на енергията на Телеца, като уловката тук е, че може да се премине границата на добрия вкус, на умереността в желанията, на материалния уют и разкоша, на достатъчната и питателна храна и да прерасне в лакомия, надутост, помпозност, демонстрация.
Във всеки един хороскоп са разположени и още три планети – Уран, Нептун и Плутон. Наричат ги транссатурнови, тъй като орбитите им са след Сатурн, както и външни. Те са открити сравнително по-късно от останалите. Уран е открита от Уилям Хершел през 1781г., Нептун – от Йохан Галле през 1846г., а Плутон най-късно през 1930 г. от астронома Клайд Томбо. Тъй като тези планети се движат с по-бавна скорост, те престояват много по-продължително време в един зодиакален знак от изброените дотук планети. Приема се, че влиянието им е върху цели поколения и те не оказват първостепенно значение върху характера на човека. Например един цикъл на Уран около Слънцето е 84 години, средно престоява в един знак около 7 години. При тълкуването им в хороскопа е по-важен дома, в който се намират и какви аспекти /връзки/ правят с другите планети.

Уран е планетата на прогреса, на новите технологии,

на промените, нестабилността и действа внезапно и неочаквано.Точно сега преминава през Овен /от 28.05.2010 до 7.03.2019/. Всички хора на планетата Земя родени в този времеви интервал ще имат в хороскопа си Уран в Овен. Дава характеристики като склонност към екстремални и рискови ситуации, независимост, борба срещу установените порядки, дори анархизъм. Уран в Телец от своя страна ще прояви изобретателността, свободолюбивия дух и новаторството като находчивост в правенето на пари, умения във финансовата и икономическата сфера.
Нептун в митологията е Посейдон – богът на моретата.

Това е планетата на милосърдието,
мистицизма,

идеализма, илюзиите, хаоса, божествената любов. Тъй като Нептун размива, а не концентрира, в Овен се проявява като безцелни, хаотични действия, силно вътрешно безпокойство или силна духовна енергия, фанатик или водач. В Телец наслагва илюзорността си върху вкуса, мярката, плановете или е щедър в областта на изкуствата и прави хората родени с тази позиция талантливи до степен на гениалност.
Плутон е планетата на трансформацията, реформите, кризите и обновлението от нула. В Овен се проявява като стремеж към подчинение и власт над по-слабите, като авторитаризъм. Ориентиран е към силата, мъжествеността и победата. А в Телец страстта на Плутон се проявява като силен стремеж към материално натрупване и богатства, дори алчност и грубост.
През нас протича енергията на Телеца, когато сме сред природата, когато възприемаме красивото и изобщо живота чрез петте си сетива, чрез занимания с изкуство и когато храната е вкусна, питателна и естетично поднесена!
Спокойни есенни дни с мисълта на философа Имануел Кант /роден под знака на Телец/: „Две неща изпълват духа с винаги ново и нарастващо възхищение и страхопочитание: звездното небе над мен и моралния закон вътре в мен“.

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

 

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 31, 2016 09:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама