Астро-клик: Стрелец

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 30, 2016 10:16

Астро-клик: Стрелец

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 30/ 16-22 декември 2016 година

Свързани публикации

След песимизма, тъмнината и кризите е ред на жизнерадостния, оптимистичен, щедър, експанзивен Стрелец.Символизиран от кентавъра /полухора-полуконе, с глава и торс на човек, но с тяло на кон/това е знака, който измества смъртта и възвестява с непоколебима увереност силата на живота.Огнен, подвижен, мъжки и стремителен.А каузата е Истината.Защото само тя може да бъде точното попадение в десетката.Стрелците я постигат и така дават импулс за движение напред. Разширяват нещата, но на едно по-високо ниво и придвижват еволюцията, изместват неподвижността на Скорпиона. Това не е първоначалния, смел и прокарващ път импулс /Овен/, нито е самоуверения и непоклатим в своето кралско достолепие Лъв, а живота, който измества смъртта. Ето защо енергията на Стрелеца винаги е толкова оптимистична – над битовизма и дребното тя вижда перспективата.

Знакът символизира философията, религията, идеалите,

ценностната ни система, изобщо духовността, както и Бога, божественото. Ако опозиционният знак Близнаци умело борави с факти, информация, конкретно знание, то за Стрелеца е запазена територията на абстрактното, висшето/в това число и висшето образование/, всичко онова, което дава смисъл и има значение. Далечните пътувания, както и духовните стремления са тук.

Слънце в Стрелец
Замисля ли сте се: дали в живота е възможно
да не усетиш ти това влияние разкошно
на растеж, просперитет и разширение ,
и на късмет , богатство и прозрение.

И отговор предполагаем: за живота ти бъди открит
и доверявай се: на Бог, религия, философия, образование,
и даже в култура иностранна вярвай- че те със изобилие,
блага, просперитет и разширение те теб даряват/без изключение/.

Една е истината-призвани са опитност да трупат!
В пространството и мъдростта, и свободата.
Да учат, пророкуват и лекуват – как? – с оптимизъм,
щедрост, бързина и прямост несравнима.

В приключенията влагат свойте страсти ,
но и към мързел, и лакомия не са безучастни,
умереност във всичко – ех, колко е банално,
но даже и за Стрелците е доказано и вярно.

Освен изброените качества хората със Слънце в Стрелец можем да ги различим и по уменията им да преподават знания, да ентусиазират , да вдъхват увереност и вяра в просперитета. Знакът олицетворява и късмета, добрия шанс, разширението, благополучието, даровете на съдбата.
Когато Луната в хороскопа има това разположение тя прави своя притежател открит и честен.Тъй като Стрелец все пак е огнен знак това определя спонтанността, дори директността. Има известна неустойчивост, припряност, недисциплинираност- не полагане на достатъчно усилия. Щедростта може да премине в разточителство, оптимизма във високомерие и прекалено себеизтъкване. Широтата на възприятието на света може да се превърне в авантюризъм и екстравагантност. В крайността си тази позиция определя качества като необузданост, нервност, преиначаване на думите на другите хора. На инстинктивно равнище има нужда от движение и свобода.

Меркурий в Стрелец дава мъдра и оптимистична посока на ума.

Тъй като Стрелец е подвижен знак мненията и изказванията на такъв човек са променливи, непостоянни, но пък са директни, откровени и спонтанни. Интелектуалните интереси са в областите право, философия, религия, чужди култури и страни, морал. Проявява независимост във възгледите, широки възгледи и умения да открива общото, същественото и важното. Тази извисеност и абстрактност на ума създава предпоставки за разпиляност на менталната енергия. Други качества са истинска интуиция, стремеж към истината, честност.
Марс в знак от сродна стихия задава смелостта, мъжествеността, импулсивността и инициативността като определящи за действието, изявата на енергията в света. Стремежът към лидерство, първенство и водачество на планетата в Стрелец дава целеустременост и независимост в начинанията.Възможна е обаче прекалена самоувереност, неполагане на достатъчно усилия и разчитане повече на късмета и случайността. При всички случаи обаче хора с това разположение на планетата Марс ви провокират да действате и ви вдъхват увереност за това.
Венера в огнен знак е страстна, емоционална и неспокойна. В Стрелец е непостоянна, динамична, настроена авантюристично, отново открита и влюбчива.Знакът на чуждите култури Стрелец прави Венера впечатлителна от хора от друга националност, но се жени за хора, които изповядват същата религия. Планетата отдава превес на духовното над материалното в тази позиция-високи идеали, морални ценности, чисти стремежи. И тук свободолюбието на Стрелеца се проявява като възможност за сключването на повече от един брак или трудно обвързване.
Планетата на ограничението Сатурн в знака на разширението задава форма по отношение на религиозните, философски и научни занимания. Придава сериозност и отговорна позиция по темите: традиция и законност. Разчита на собствените си интелектуални успехи и постижения, тъй като имиджа е важен за него. Структурираността тук е във връзка с умението му да предава, преподава и поучава по един логичен, последователен и вдъхващ респект начин.Закостенялостта на Сатурн може да се прояви като неотстъпчивост на личната позиция и преценка, като отхвърляне на чуждото мнение.
В момента планетата Сатурн преминава през знака Стрелец. Ето защо всички деца, родени през този период, имат в своята натална карта планетата в тази позиция. В обществен план тя ни преподава уроци свързани с уважение към различното, непознатото. Тъй като Сатурн е планетата на кармата там където се намира винаги ни преподава някакви поуки.

В Стрелец е и стремеж към истината, към „виждането“ на глобалната картина.

Юпитер е управител на Стрелец. В знака, който управлява всяка една планета се чувства в най-пълна степен проявена-показва своите най-добри характеристики. Хората с Юпитер в Стрелец вярват в живота, доверяват му се, както и на късмета. Техните благополучия са свързани с чужбина, чужди култури и далечни пътувания и пътешествия. Щедростта тук се проявява като подпомагане и насърчаване на духовни дейности.
Уран имат родените от 1982 до 1989година. Планетата на бъдещето и иновациите прави тези хора както духовно , така и физически активни. Те са носители на новото в областите религия, философия и идеология. Независимостта на Стрелеца ги прави незачитащи авторитети и свободолюбиви по дух, както и граждани на света.
Нептун в Стрелец имат в наталната си карта родените от 1970 до 1983 година.Това е времето на края на Студената война, на голямото разпространение на Интернет.В отрицателната си проява това е появата на лъжепророци, на хора-фанатици, както и на засилен интерес към източните култури и нрави.
Плутон е транзитирал през Стрелец най-скоро от 1996 до 2008година. Планетата на обновлението доведе до премахването на границите, до обединяването на народите и държавите по света, до процеса на глобализация. Трансформациите, но и кризите протичаха в областите религия, философия и право. Промените в сферата на висшето образование.Езиковите бариери след този период се оказват все по-незначителни.
Разпределението на управителите по декади в рамките на зодия Стрелец е: управител на първата си е Юпитер-учител, на втората Марс – действие и на третата Слънцето- жизненост.
Планетата Меркурий вече забавя своето движение и след стационарния си период от 19 декември ще тръгне в обратно, ретроградно движение за период от 20-21 дни. Темата за това е широко популярна. За какво е подходящ този период вече стана въпрос в предишни статии.
Пожелавам Ви, в стила на енергията на Стрелеца, ползотворна и изпълнена със светлина, просперитет и благополучие седмица!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 30, 2016 10:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама