Астро-клик: Стрелец

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 30, 2016 10:16

Астро-клик: Стрелец

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 30/ 16-22 декември 2016 година

Свързани публикации

След песимизма, тъмнината и кризите е ред на жизнерадостния, оптимистичен, щедър, експанзивен Стрелец.Символизиран от кентавъра /полухора-полуконе, с глава и торс на човек, но с тяло на кон/това е знака, който измества смъртта и възвестява с непоколебима увереност силата на живота.Огнен, подвижен, мъжки и стремителен.А каузата е Истината.Защото само тя може да бъде точното попадение в десетката.Стрелците я постигат и така дават импулс за движение напред. Разширяват нещата, но на едно по-високо ниво и придвижват еволюцията, изместват неподвижността на Скорпиона. Това не е първоначалния, смел и прокарващ път импулс /Овен/, нито е самоуверения и непоклатим в своето кралско достолепие Лъв, а живота, който измества смъртта. Ето защо енергията на Стрелеца винаги е толкова оптимистична – над битовизма и дребното тя вижда перспективата.

Знакът символизира философията, религията, идеалите,

ценностната ни система, изобщо духовността, както и Бога, божественото. Ако опозиционният знак Близнаци умело борави с факти, информация, конкретно знание, то за Стрелеца е запазена територията на абстрактното, висшето/в това число и висшето образование/, всичко онова, което дава смисъл и има значение. Далечните пътувания, както и духовните стремления са тук.

Слънце в Стрелец
Замисля ли сте се: дали в живота е възможно
да не усетиш ти това влияние разкошно
на растеж, просперитет и разширение ,
и на късмет , богатство и прозрение.

И отговор предполагаем: за живота ти бъди открит
и доверявай се: на Бог, религия, философия, образование,
и даже в култура иностранна вярвай- че те със изобилие,
блага, просперитет и разширение те теб даряват/без изключение/.

Една е истината-призвани са опитност да трупат!
В пространството и мъдростта, и свободата.
Да учат, пророкуват и лекуват – как? – с оптимизъм,
щедрост, бързина и прямост несравнима.

В приключенията влагат свойте страсти ,
но и към мързел, и лакомия не са безучастни,
умереност във всичко – ех, колко е банално,
но даже и за Стрелците е доказано и вярно.

Освен изброените качества хората със Слънце в Стрелец можем да ги различим и по уменията им да преподават знания, да ентусиазират , да вдъхват увереност и вяра в просперитета. Знакът олицетворява и късмета, добрия шанс, разширението, благополучието, даровете на съдбата.
Когато Луната в хороскопа има това разположение тя прави своя притежател открит и честен.Тъй като Стрелец все пак е огнен знак това определя спонтанността, дори директността. Има известна неустойчивост, припряност, недисциплинираност- не полагане на достатъчно усилия. Щедростта може да премине в разточителство, оптимизма във високомерие и прекалено себеизтъкване. Широтата на възприятието на света може да се превърне в авантюризъм и екстравагантност. В крайността си тази позиция определя качества като необузданост, нервност, преиначаване на думите на другите хора. На инстинктивно равнище има нужда от движение и свобода.

Меркурий в Стрелец дава мъдра и оптимистична посока на ума.

Тъй като Стрелец е подвижен знак мненията и изказванията на такъв човек са променливи, непостоянни, но пък са директни, откровени и спонтанни. Интелектуалните интереси са в областите право, философия, религия, чужди култури и страни, морал. Проявява независимост във възгледите, широки възгледи и умения да открива общото, същественото и важното. Тази извисеност и абстрактност на ума създава предпоставки за разпиляност на менталната енергия. Други качества са истинска интуиция, стремеж към истината, честност.
Марс в знак от сродна стихия задава смелостта, мъжествеността, импулсивността и инициативността като определящи за действието, изявата на енергията в света. Стремежът към лидерство, първенство и водачество на планетата в Стрелец дава целеустременост и независимост в начинанията.Възможна е обаче прекалена самоувереност, неполагане на достатъчно усилия и разчитане повече на късмета и случайността. При всички случаи обаче хора с това разположение на планетата Марс ви провокират да действате и ви вдъхват увереност за това.
Венера в огнен знак е страстна, емоционална и неспокойна. В Стрелец е непостоянна, динамична, настроена авантюристично, отново открита и влюбчива.Знакът на чуждите култури Стрелец прави Венера впечатлителна от хора от друга националност, но се жени за хора, които изповядват същата религия. Планетата отдава превес на духовното над материалното в тази позиция-високи идеали, морални ценности, чисти стремежи. И тук свободолюбието на Стрелеца се проявява като възможност за сключването на повече от един брак или трудно обвързване.
Планетата на ограничението Сатурн в знака на разширението задава форма по отношение на религиозните, философски и научни занимания. Придава сериозност и отговорна позиция по темите: традиция и законност. Разчита на собствените си интелектуални успехи и постижения, тъй като имиджа е важен за него. Структурираността тук е във връзка с умението му да предава, преподава и поучава по един логичен, последователен и вдъхващ респект начин.Закостенялостта на Сатурн може да се прояви като неотстъпчивост на личната позиция и преценка, като отхвърляне на чуждото мнение.
В момента планетата Сатурн преминава през знака Стрелец. Ето защо всички деца, родени през този период, имат в своята натална карта планетата в тази позиция. В обществен план тя ни преподава уроци свързани с уважение към различното, непознатото. Тъй като Сатурн е планетата на кармата там където се намира винаги ни преподава някакви поуки.

В Стрелец е и стремеж към истината, към „виждането“ на глобалната картина.

Юпитер е управител на Стрелец. В знака, който управлява всяка една планета се чувства в най-пълна степен проявена-показва своите най-добри характеристики. Хората с Юпитер в Стрелец вярват в живота, доверяват му се, както и на късмета. Техните благополучия са свързани с чужбина, чужди култури и далечни пътувания и пътешествия. Щедростта тук се проявява като подпомагане и насърчаване на духовни дейности.
Уран имат родените от 1982 до 1989година. Планетата на бъдещето и иновациите прави тези хора както духовно , така и физически активни. Те са носители на новото в областите религия, философия и идеология. Независимостта на Стрелеца ги прави незачитащи авторитети и свободолюбиви по дух, както и граждани на света.
Нептун в Стрелец имат в наталната си карта родените от 1970 до 1983 година.Това е времето на края на Студената война, на голямото разпространение на Интернет.В отрицателната си проява това е появата на лъжепророци, на хора-фанатици, както и на засилен интерес към източните култури и нрави.
Плутон е транзитирал през Стрелец най-скоро от 1996 до 2008година. Планетата на обновлението доведе до премахването на границите, до обединяването на народите и държавите по света, до процеса на глобализация. Трансформациите, но и кризите протичаха в областите религия, философия и право. Промените в сферата на висшето образование.Езиковите бариери след този период се оказват все по-незначителни.
Разпределението на управителите по декади в рамките на зодия Стрелец е: управител на първата си е Юпитер-учител, на втората Марс – действие и на третата Слънцето- жизненост.
Планетата Меркурий вече забавя своето движение и след стационарния си период от 19 декември ще тръгне в обратно, ретроградно движение за период от 20-21 дни. Темата за това е широко популярна. За какво е подходящ този период вече стана въпрос в предишни статии.
Пожелавам Ви, в стила на енергията на Стрелеца, ползотворна и изпълнена със светлина, просперитет и благополучие седмица!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: r.dimitrova@abv.bg, Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 30, 2016 10:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.