Астро-клик: Скорпион

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 13, 2016 09:08

Астро-клик: Скорпион

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 29/ 9-15 декември 2016 година

Свързани публикации

Стигнахме и до осмия по ред знак в зодиака – Скорпиона.Схващанията за него са точно толкова мистериозни, загадъчни и понякога апокалиптични, колкото е и тайнствен, мистичен и преобразяващ самия той.Истината е, отвъд повечето идеи за това, че е най-трудния, отмъстителен и опасен зодиакален персонаж /макар, че и това е вярно/. Скорпионът всъщност е най-дълбокия, трансформиращ и регенериращ/самовъзстановяващ/ се знак. Да се потопиш до дъното и отново да се издигнеш на повърхността е висше умение. И няма как да се случи без усилия, силна воля и неистов стремеж.

Под този знак са раждането и смъртта,

входа и изхода на живота. Но й тук важи правилото: „Когато една врата се затваря, друга се отваря“, с други думи, за да се появи новото, трябва да се разделим и изоставим старото. Нещо повече – Скорпионът е промяна из основи, от нулата. В природата това е средата на есента, когато листата окапват от дърветата, но без това не биха се появили новите и свежите.

Скорпион
Мистерия ли е за теб живота, Скорпионе? Или тайна. Не: казус-отдавна разгадан и ясен, в дълбините, скритото, тъмнината се потапяш и като феникс пак възраждаш се и оцеляваш.

Кипящи страсти, енергия, желания и сила е твойта същност-за другите неуловима, изцеляваш, разбулваш тайни, но и отмъщаваш злопаметен и жесток си, ще прощаваш.

“Ненужното, остарялото и непотребното”- съветваш -оставете, излишно бреме е по пътя, награда очаква ви, а тя е-новото и прогресивното, но път сторете й, за да сте от избраните.

Смъртта и трансформацията са части от живота, за да го има кръговрата-едно отмира, друго идва, това закон открай е във Всемира, а на Скорпиона – тук се падна роля трудна, тежка, но и най-значима.
Хората със Слънце в Скорпион са също проницателни, магнетични, тяхна страст е изследването, изучаването на нещата дълбоко, а не повърхностно. Сред отрицателните им качества са сарказма, ревността, отмъщението, неотстъпчивостта, стремежа към власт, манипулативността.

Скорпион е воден знак, неподвижен, женски.

Управител е планетата Плутон. А по деканати /десетдневки/ – родените в първата са отново под „вещото ръководство“ на Плутон- енергия, през втората на Нептун– тайни и на третата Луната – закрила. При разделението на една зодия на три периода по 10 дни винаги важи правилото: управител на първата е и управителя на зодията, на втората управителя на следващата зодия от същата стихия /в случая е вода/ и на третата-последната/те образуват и т.нар. тригон/.
Луната среща трудности при разположението си в Скорпион. Тя е изключително решителна в критични и кризисни ситуации и умее да овладее положението. Смела и под пълен самоконтрол. Но потопена в дълбоките води на Скорпиона , тя е податлива на силни чувства и емоции между двете крайности – любов и омраза. Този широк диапазон я прави на вътрешно ниво „клокочеща“ от страсти.

В отрицателното си проявление тя е агресивна, раздразнителна, ревнива,

изпълнена с вътрешно напрежение, жестока.
Меркурий нагледно илюстрира „хапещата“ страна на Скорпиона- чрез ума и словото. Той е саркастичен и ироничен, подозрителен и недоверчив, мълчалив и злопаметен. Безпощаден и критичен. Но всъщност тази скорпионска енергия избликва тогава, когато има липса на любов. И колкото е по-голяма тази липса, толкова и по-тъмната страна се проявява. На вътрешен план човек с тази позиция притежава аналитичен и проницателен ум, изследователски и дори детективски способности. Оттук идва и интересът към мистика, окултизъм, езотерика, към разгадаване на скритото и тайните на живота, към всичко онова, което е „отвъд“ сетивата.
Действията на хора с Марс в Скорпион са напористи, смели, властни, доминиращи, до степен на насилие. Отново се проявява силата на духа и самообладанието в критични ситуации. Те умеят да ги овладяват. Каква несломимост е необходима, за да противостоиш на разрушението отвън и да го овладееш! Тази им способност обаче кореспондира в самите тях със силни деструктивни нагласи, които могат да се променят с духовна работа на вътрешен план и по този начин да канализират енергията в съзидателна.
И другата женска планета /след Луната/ Венера е в трудна позиция. Символ на чувствата и отношенията в знака на кризите тя намаля своята сила. Ревнива, потайна, страстна, тя е ориентирана към притежание. Поддава се на афекти. Необходимо й е време, за да излекува „любовните рани“ след раздяла с любим човек. Като стил на обличане предпочита черния цвят и дрехи, които подчертават сексапила.
Строг във властта, дори властолюбив, със силна воля и вътрешна непоклатимост, свръхотговорен и фанатичен е Сатурн в Скорпион. Планетата придава устойчивост, стабилизира. Проявява се и като недоверие, потисната агресия, излишна упоритост. Добра позиция за професии свързани с финанси, инвестиции и банково дело.
Юпитер в Скорпион подчертава и засилва интереса към окултното и езотеричното, дава пророчески заложби. Таланти в лечение и терапия. Тук късмета идва чрез завещания, наследства от партньорите, чрез темите на Скорпион- плодовитост, много роднини.
Уран в Скорпион имат в най-ново време родените между 1974 и 1981година. Непредвидимостта на планетата в тази позиция се проявява като инциденти и произшествия, като критични ситуации с опасност за живота, аборти, трудна бременност. В обществен план настоява за реформи, преобразувания на съществуващия социален ред, дори атентати. Нептун в Скорпион имат в наталната си карта всички хора родени между 1957 и 1970 година. Нептун се определя като висшата октава на планетата Венера. С други думи това е по-глобалния канализатор на енергиите на Венера. Ето защо характеристиките са донякъде сходни, като например загадъчност, високомерие, прикритост, манипулативност, еротичност. В отрицателен аспект дава силен стремеж към удоволствия, злоупотреба с алкохол и лекарства. А в положителен засилва интереса към мистика и окултизъм, духовност и психология, психоанализа и прераждане.

Управителят на Скорпион е планетата Плутон

– най-малката и най-студената в Слънчевата система. В митологията това е бог Хадес – богът на подземното царство, оттук и на смъртта.Процесът на смъртта в астрологията се свързва както с чисто физическото приключване на живота, така и с тези малки, символични смърти, които са част от битието ни – при които загърбваме нещо старо и ненужно, слагаме му край в името на нещо ново. Ако не го направим доброволно, то Плутон ни принуждава насилствено отвън. И колкото повече се съпротивляваме на промяната, толкова кризите са по-сериозни да момента , в който не достигнем до тази дълбока истина, облечена ни в предизвикателства, страдания, емоционални загуби. Но и растеж. При Плутон няма компромиси, той не преговаря. Той изцерява.Той е като да достигнеш до първопричината, да я откриеш и да излекуваш. А тя много често е затрупана под пластове, пластове, както подземното царство е някъде дълбоко под земята, така и човешката психика е многопластова и изпълнена с какви ли не ангели и демони.

Всеки едни от нас има в картата си Плутон.

При висшите планети – Уран, Нептун и Плутон тълкуването се извлича не от позицията им по знак, а по дома и аспектите, които образува с другите планети.
Известният композитор Жорж Бизе е Скорпион. Създателят на операта „Кармен“-море от страст, трагедии, ревност, отмъщение и смърт. Но и „хубавата жена“ Джулия Робъртс, философът Волтер, съоснователят на „Майкрософт“ Бил Гейтс, гениалния Пикасо също.
От 19.12 до 9.01.2017 г. планетата Меркурий е ретроградна. По възможност направете коледния шопинг преди първата дата.
Приятни декемврийски дни!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 13, 2016 09:08
Напиши коментар

1 Коментар

  1. IVAN декември 13, 17:55

    Вече е време за Стрелец а не Скорпион

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама