Астро-клик: Рак

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 15, 2016 07:50

Астро-клик: Рак

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 25/ 11-17 ноември 2016 година

Свързани публикации

Слънце в Рак
Поредност емблематична внасяте в зодиака-
с майчинството, дома, семейството, храната
и учите ни-те са благословени и богати
когато са с любов-безусловна посяти.

Емоциите са живот, живота е емоции!
Какво е дом без сигурност, човек-страхлив,
безмилостна постъпка, нежелание да простиш?
Застой, страдание, фалшив покой.

„Аз чувствам”- е за вас мечтата,
искрата, която оживява във водата.
А Истината?- е интуитивна, и не всичко в света е разум и подредба най-логична.

И както всичко е разнообразно,
така и тук е налице пространство-
за привързаност, зависимост, пасивна агресивност
не се ли осъзнаят, следва деструктивност, нестабилност.

Рак е втория кардинален знак/иницииращ, започващ/, дава началото на лятото,воден/интуитивен/, с планета управител Луната. Свързва се най-вече с майчинството, семейството, рода, домашния уют, корените, там откъдето идваме-все неща, които са близки на всеки един човек и които са фундамента/основата/ на неговото съществуване. Така както дървото без подхранващата сила на своите корени не би могло да се развива и расте, по същия начин енергията на Рака е изначално вградена в нас. Хората в нашето обкръжение с тази позиция на Слънцето ни карат да чувстваме, да изживяваме и преживяваме, а не толкова да мислим и да търсим логиката във всичко. Имало е времена-матриархат, когато женската енергия е била пълновластен господар. От модерна гледна точка

всеки човек носи в себе си женската и мъжката енергия

и неговото пълноценно съществуване зависи от умелото развиване и на двете, а днес дори тенденциите са да се развива повече първата. Ето защо знанието за енергията на Рака се отнася до всеки човек.В положителната си проява това са хора чувствителни, с почит към род и родина, паметливи и със силно развито въображение. В отрицателния-злопаметни, егоистични, стиснати, запасяващи се повече отколкото е необходимо, мрачни, свръхчувствителни. Хората родени от 21.06 до 30.06. са под допълнителното влияние на Луната, което усилва тяхната чувствителност. От 1.07. до 11.07. под управлението на планетата Плутон, което ги прави проницателни. И от 12.07. до 22.07. на планетата Нептун, която им дава повишена интуитивност.
Луната, в знака на който е управител проявява по възможно най-хармоничен начин своята енергия. Винаги планетата в даден знак смесва енергиите си с него, в случая това е топ-комбинация, защото планетата е в знака, който управлява.

Проявява се като единство от емоционалност, грижа,

съчувствие и емпатия. Чувствата са дълбоки и постоянни, вниманието е искрено, а идеал и цел са хармоничната и сърдечна семейна среда. С тази позиция на Луната е много важно условията на подрастване и развитие да са подхранващи, спокойни и изпълнени с любов. При нехармонично поставена Луна обаче се наблюдава тревожност, изолация, самосъжаление.
Меркурий в Рак също е емоционално повлиян, но в мислите.Хладната рационалност се пречупва през света на чувствата и резултатът е субективност/а не обективност/, пристрастност в мненията, придържане към детински модели на поведение. Мисълта е насочена най-вече към битови и семейни проблеми.Обидчивост и мнителност. Но много добра позиция за психология и педагогика.
Марс в Рак е автор на поведение, основано на чувства и емоции. Липсва самообладание и самоконтрол. Склонност към поддаване на афект/крайно силна емоция/.Прояви на страхливост и липса на защитеност.Уязвима област в здравословно отношение- стомаха.
И Венера- планетата на любовта е по-емоционално обагрена в Рак. Тя е както чувствителна, така и оказваща съчувствие. Внимателна, до степен на силно обвързване с обекта. Изпитва нужда от сигурност, внимание. Привърженичка е на дългите връзки, от които трудно излиза при необходимост и трудно забравя. Умее да обича, без да парадира.Привързана е както към родното си семейство, така и открива в него поводи за радост и наслаждение от живота.
Планетата Сатурн се намира в трудно положение в Рак. Символът на ограничението, стабилизацията и структурата по-добре се реализира във въздушните и земни знаци, а водните знаци/Рак/ разтварят и размиват. В това положение планетата се проявява като страхове и чувство за вина, като липса на самоорганизация и дисциплина, като отрицателни емоционални преживявания в детството или свързани с майката/едно от значенията на Луната е как възприемаме майка си/. Протичането на чувствата е затруднено-или е налице емоционална уязвимост, или затвореност, или деликатност и ранимост. Важна е непосредствената среда и обкръжението.Интересите са в областите: история, археология, психология.
Експанзивният Юпитер добре се свързва с енергията на Рака и се проявява като идеализъм, национализъм или религиозна отдаденост. Чувството за мярка тук се надхвърля в областите под Рак-хранене, материални удобства, привързаност към дома.
Планетата Уран в Рак внася дестабилизация в семейните отношения или нестандартни възгледи за тях, далеч от установените. Иновативният подход тук се прилага в психологията, педиатрията и други професии, които имат социална насоченост или свързани с грижа.
Нептун в Рак внася сантименталност и въображение като черти на характера.Липса на реализъм, предразположеност към фобии, самовнушения. В най-положителната си проява планетата дава силна интуиция, богата чувствителност и уважение към рода и семейните традиции.
Планетата Плутон в Рак дава някои крайности по темата за родината и родното, като силно изразен национализъм, шофинизъм и фанатизъм. В добрия вариант дълбока любов и саможертва за родината.
Както при всички знаци, така и при Рак имаме различни нива на проявление. Йерархията, степенуването, както и подредбата и системата са част от начина , по който функционира и се развива света , в който живеем. Нашата основна цел като разумни и духовни същества е непрекъснато да еволюираме:

днес да сме по-добри и осъзнати от вчера, а утре от днес.

Коректив в целия този процес сме си самите ние. Сравняването с другите ни отклонява от нашата цел, мисия и предназначение. Представителите на зодия Рак се разпределят в няколко групи. На най-ниското стъпало са тези, които можем да определим като паразити, живеещите на гърба на другите и не поемащи отговорност за собствения си живот. Майка, баща, дом, семейство, род, родина, традиции за тях са думи без съдържание.Хора, които само рушат, а не съграждат, които изискват, а не уважават. На следващото ниво са хора, които изявяват в своя характер негативните и крайно отрицателни черти на знака: непрекъснато се връщат към отминали събития и живеят със спомените за това време, имат силно разраснало се собственическо чувство и искат думата им в семейството да се чува, да е закон за всички. На следващото ниво са тези Раци, които следват традициите, имат развито колективистично чувство, което се проявява както като стремеж от одобрение и приемане от другите, така и като емоционална подкрепа и съчувствие към близкото обкръжение. Полагат грижи за дома си. На следващото ниво в по-висока степен се проявяват истинските характеристики на Рака-заложби за психолог- грижата излиза извън рамките на семейството и се докосва до по-голям брой хора, като опит да се разгадае тяхната душа и се окаже необходимата подкрепа. Ориентирани са към традициите. Домът за тях не е къщата в материалния й израз, а уютната обстановка в нея. Към четвъртото най-високо ниво принадлежат единици. Това са духовни учители, хора, чийто живот е пример за подражание за обикновените хора, мистици, проницателни мъдреци и водачи. За тях всички жители на планетата земя са едно семейство, а тя-общия дом, който те обитават. Притежават силно развита интуиция. Българският духовен водач Петър Дънов /известен и като учителя Беинса Дуно/ е в тази група /роден е на 11.07.1864г./
И едно напомняне към всички читатели, у които сега се пробужда интереса към Астрологията.Това, че Вашия слънчев знак/зодията/ е Рак, не означава, че и всички останали планети в личния Ви хороскоп са в този знак. Направете си натална карта в интернет и вижте позициите на планетите си. Там те са изобразени с т.нар. Глиф. Това е символ, записване със знак, а не с букви.
Успешна и ползотворна седмица!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: r.dimitrova@abv.bg, Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 15, 2016 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.