Астро-клик: Рак

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 15, 2016 07:50

Астро-клик: Рак

Слънце в Рак
Поредност емблематична внасяте в зодиака-
с майчинството, дома, семейството, храната
и учите ни-те са благословени и богати
когато са с любов-безусловна посяти.

Емоциите са живот, живота е емоции!
Какво е дом без сигурност, човек-страхлив,
безмилостна постъпка, нежелание да простиш?
Застой, страдание, фалшив покой.

„Аз чувствам”- е за вас мечтата,
искрата, която оживява във водата.
А Истината?- е интуитивна, и не всичко в света е разум и подредба най-логична.

И както всичко е разнообразно,
така и тук е налице пространство-
за привързаност, зависимост, пасивна агресивност
не се ли осъзнаят, следва деструктивност, нестабилност.

Рак е втория кардинален знак/иницииращ, започващ/, дава началото на лятото,воден/интуитивен/, с планета управител Луната. Свързва се най-вече с майчинството, семейството, рода, домашния уют, корените, там откъдето идваме-все неща, които са близки на всеки един човек и които са фундамента/основата/ на неговото съществуване. Така както дървото без подхранващата сила на своите корени не би могло да се развива и расте, по същия начин енергията на Рака е изначално вградена в нас. Хората в нашето обкръжение с тази позиция на Слънцето ни карат да чувстваме, да изживяваме и преживяваме, а не толкова да мислим и да търсим логиката във всичко. Имало е времена-матриархат, когато женската енергия е била пълновластен господар. От модерна гледна точка

всеки човек носи в себе си женската и мъжката енергия

и неговото пълноценно съществуване зависи от умелото развиване и на двете, а днес дори тенденциите са да се развива повече първата. Ето защо знанието за енергията на Рака се отнася до всеки човек.В положителната си проява това са хора чувствителни, с почит към род и родина, паметливи и със силно развито въображение. В отрицателния-злопаметни, егоистични, стиснати, запасяващи се повече отколкото е необходимо, мрачни, свръхчувствителни. Хората родени от 21.06 до 30.06. са под допълнителното влияние на Луната, което усилва тяхната чувствителност. От 1.07. до 11.07. под управлението на планетата Плутон, което ги прави проницателни. И от 12.07. до 22.07. на планетата Нептун, която им дава повишена интуитивност.
Луната, в знака на който е управител проявява по възможно най-хармоничен начин своята енергия. Винаги планетата в даден знак смесва енергиите си с него, в случая това е топ-комбинация, защото планетата е в знака, който управлява.

Проявява се като единство от емоционалност, грижа,

съчувствие и емпатия. Чувствата са дълбоки и постоянни, вниманието е искрено, а идеал и цел са хармоничната и сърдечна семейна среда. С тази позиция на Луната е много важно условията на подрастване и развитие да са подхранващи, спокойни и изпълнени с любов. При нехармонично поставена Луна обаче се наблюдава тревожност, изолация, самосъжаление.
Меркурий в Рак също е емоционално повлиян, но в мислите.Хладната рационалност се пречупва през света на чувствата и резултатът е субективност/а не обективност/, пристрастност в мненията, придържане към детински модели на поведение. Мисълта е насочена най-вече към битови и семейни проблеми.Обидчивост и мнителност. Но много добра позиция за психология и педагогика.
Марс в Рак е автор на поведение, основано на чувства и емоции. Липсва самообладание и самоконтрол. Склонност към поддаване на афект/крайно силна емоция/.Прояви на страхливост и липса на защитеност.Уязвима област в здравословно отношение- стомаха.
И Венера- планетата на любовта е по-емоционално обагрена в Рак. Тя е както чувствителна, така и оказваща съчувствие. Внимателна, до степен на силно обвързване с обекта. Изпитва нужда от сигурност, внимание. Привърженичка е на дългите връзки, от които трудно излиза при необходимост и трудно забравя. Умее да обича, без да парадира.Привързана е както към родното си семейство, така и открива в него поводи за радост и наслаждение от живота.
Планетата Сатурн се намира в трудно положение в Рак. Символът на ограничението, стабилизацията и структурата по-добре се реализира във въздушните и земни знаци, а водните знаци/Рак/ разтварят и размиват. В това положение планетата се проявява като страхове и чувство за вина, като липса на самоорганизация и дисциплина, като отрицателни емоционални преживявания в детството или свързани с майката/едно от значенията на Луната е как възприемаме майка си/. Протичането на чувствата е затруднено-или е налице емоционална уязвимост, или затвореност, или деликатност и ранимост. Важна е непосредствената среда и обкръжението.Интересите са в областите: история, археология, психология.
Експанзивният Юпитер добре се свързва с енергията на Рака и се проявява като идеализъм, национализъм или религиозна отдаденост. Чувството за мярка тук се надхвърля в областите под Рак-хранене, материални удобства, привързаност към дома.
Планетата Уран в Рак внася дестабилизация в семейните отношения или нестандартни възгледи за тях, далеч от установените. Иновативният подход тук се прилага в психологията, педиатрията и други професии, които имат социална насоченост или свързани с грижа.
Нептун в Рак внася сантименталност и въображение като черти на характера.Липса на реализъм, предразположеност към фобии, самовнушения. В най-положителната си проява планетата дава силна интуиция, богата чувствителност и уважение към рода и семейните традиции.
Планетата Плутон в Рак дава някои крайности по темата за родината и родното, като силно изразен национализъм, шофинизъм и фанатизъм. В добрия вариант дълбока любов и саможертва за родината.
Както при всички знаци, така и при Рак имаме различни нива на проявление. Йерархията, степенуването, както и подредбата и системата са част от начина , по който функционира и се развива света , в който живеем. Нашата основна цел като разумни и духовни същества е непрекъснато да еволюираме:

днес да сме по-добри и осъзнати от вчера, а утре от днес.

Коректив в целия този процес сме си самите ние. Сравняването с другите ни отклонява от нашата цел, мисия и предназначение. Представителите на зодия Рак се разпределят в няколко групи. На най-ниското стъпало са тези, които можем да определим като паразити, живеещите на гърба на другите и не поемащи отговорност за собствения си живот. Майка, баща, дом, семейство, род, родина, традиции за тях са думи без съдържание.Хора, които само рушат, а не съграждат, които изискват, а не уважават. На следващото ниво са хора, които изявяват в своя характер негативните и крайно отрицателни черти на знака: непрекъснато се връщат към отминали събития и живеят със спомените за това време, имат силно разраснало се собственическо чувство и искат думата им в семейството да се чува, да е закон за всички. На следващото ниво са тези Раци, които следват традициите, имат развито колективистично чувство, което се проявява както като стремеж от одобрение и приемане от другите, така и като емоционална подкрепа и съчувствие към близкото обкръжение. Полагат грижи за дома си. На следващото ниво в по-висока степен се проявяват истинските характеристики на Рака-заложби за психолог- грижата излиза извън рамките на семейството и се докосва до по-голям брой хора, като опит да се разгадае тяхната душа и се окаже необходимата подкрепа. Ориентирани са към традициите. Домът за тях не е къщата в материалния й израз, а уютната обстановка в нея. Към четвъртото най-високо ниво принадлежат единици. Това са духовни учители, хора, чийто живот е пример за подражание за обикновените хора, мистици, проницателни мъдреци и водачи. За тях всички жители на планетата земя са едно семейство, а тя-общия дом, който те обитават. Притежават силно развита интуиция. Българският духовен водач Петър Дънов /известен и като учителя Беинса Дуно/ е в тази група /роден е на 11.07.1864г./
И едно напомняне към всички читатели, у които сега се пробужда интереса към Астрологията.Това, че Вашия слънчев знак/зодията/ е Рак, не означава, че и всички останали планети в личния Ви хороскоп са в този знак. Направете си натална карта в интернет и вижте позициите на планетите си. Там те са изобразени с т.нар. Глиф. Това е символ, записване със знак, а не с букви.
Успешна и ползотворна седмица!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: r.dimitrova@abv.bg, Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 15, 2016 07:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.