Астро-клик: Лъв

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 18, 2016 11:04

Астро-клик: Лъв

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 26/ 18-24 ноември 2016 година

Свързани публикации

Лъв
Олицетворяваш блясък, забавление и злато,внушаваш власт, могъщество и сила и с царствена осанка и увереност лъчиста изричаш:”Творец съм- в Любовта и Светлината.”

За Философа метаморфоза туй е- на духа?! Лъвът-заграбил свободата, да се превърне на дете,
защото за всяко сътворение е нужна воля,
а за новото начало- невинност и забрава.

„Аз повелявам”- еднолично властваш,
поклони, реверанси и почести поощряваш,
но когато „Да бъде волята ти”- благославяш, преодоляваш егото и роб не ставаш.

В туй е мъдростта – божествената, а и човешката,
да създаваш себе си и да сътворяваш виталността-житейската,в която, за да развееш на воля, лъвска грива, гради я любвеобвилно и игриво–по детски чисто.

Както в животинското царство Лъвът е безапелационния „лидер“, така и в зодиакалните знаци зодията е забележима и открояваща се сред останалите. Разбира се, всеки един от нас има в картата си знака Лъв, т.е. носи в себе си тази енергия, но в най-кондензиран вид тя е в хората, родени между 23 юли и 22 август. Така както това е най-горещото време през годината, така и в характера на тези хора има един постоянен огън, проявяващ са като самочувствие и увереност в себе си, вътрешна убеденост и непреклонност, склонност да командват и контролират.Гордата им осанка, котешката им стъпка, достойното поведение, отличаващата се коса, стремежът им към лукс и блясък, както и игривото приемане на живота е част от техния облик.За тях не са отредени местата на задния ред, нито отборните спортове или ролята на „безгласни букви“.

Те са в редиците
на висшата класа, елита,

шефовете и на всички онези, които са едно или няколко стъпала над останалите.Съдба!?
Хората със Слънце в Лъв ще ги различим и по представителния им външен вид- подкрепен и с материална нотка на благосъстояние-бижута, облекло.Те си имат свой отличителен дрескод, който е тяхното второ Аз. Много е важно да бъдат в центъра на вниманието, а не някъде в неговата периферия.Благородството, вроденото достойнство и щедростта са тяхна запазена марка.

Привличат ги игрите, забавленията,
удоволствията.

Ако искате да имате добри взаимоотношения с представителите на този знак е достатъчно да запомните следните две изречения: Не ги критикувайте и Не им давайте поводи за ревност!
Родените пред първата декада/10 дни/, са под второстепенното управление на Слънцето-това са най-типичните Лъвове. Родените през втората декада на Юпитер, което ги прави покровители и благодетели на изкуството и науката. Родените през третата декада са под управлението на Марс- дава авантюристична нагласа.
И Луната в този знак е като представителка на аристократичен род. Силно честолюбие и гордост, откритост и липса на задръжки, драматизъм и ясна позиция, действия, в които няма и нотка съмнение за грешка. Те повеляват/като кралици/ и го правят по един естествен начин.Ако обаче Луната в хороскопа не е добре поставена сред тези представители ще открием и надути, високомерни и надменни хора, които се държат като несменяеми господари, без скромност и чувство за непогрешимост.
Планетата на ума и комуникацията Меркурий в знака Лъв не е в добра позиция.Предимствата са, че умее да говори пред публика, има сърдечност и динамизъм в думите, организаторски талант.Но , собственото мнение се изрича като истина от последна инстанция, често с високомерие.Размахът на ума е широк и стратегически, но понякога в прекалено големи мащаби. Самият изказ е високопарен и е някак си над живота, изкуствен , а не естествен.Тази помпозност се отнася и до собствената им персона, проявена като важност, изтъкване и липса на обективен поглед към собствените слабости и грешки.
Огнената планета Марс в огнения знак Лъв се проявява като прекалена самоувереност в себе си, независимост, желание да завладееш и покориш света, да бъдеш забелязан и оценен по достойнство-царски, с почести.Активност и предприемчивост .Колкото притежава сила и мощ, толкова и обича да се хвали и изтъква. Привличат го любовните авантюри, риска и хазарта.Тъй като преекспонира себе си , не може да запази самоконтрол и самообладание.Но пък е честен, прям, открито заявява мнението си и великодушен.
Когато планетата Венера е разположена в Лъв, тя прави нейния притежател носител на чар и красота, на стремеж към престиж и лукс.Смела е в изказа на чувства, привлекателна и забележима, очакваща възхищение и похвала.Драматизмът, като отличаващ лъвската енергия тук се проявява в сферите на Венера-личен живот, интимни връзки.Всичко модерно, скъпо и бляскаво я прави щастлива.
Сатурн-амбиция, Лъв- власт е интересна комбинация.Проявява се като организаторски способности и високи професионални цели, които обаче се налагат малко заповеднически и от позиция на силата.

Лъвът е уверен в своята правота

и като,че ли от само себе си и естествено е в ролята на този, в който останалите трябва да се вслушват, сякаш това е единственото правилно решение.
Юпитер, планетата на разширението и големия благодетел, в Лъв насърчава и подкрепя показността, щедростта, стремежът към социална забележимост.Преувеличава също така и нагласата към удоволствия, забавления, авантюри. В доброто си проявление усилва сърдечното и топло отношение.
Уран в Лъв носи креативност, авангардни и нестандартни идеи за любовта и отношенията.Иновациите са в областите изкуство, игри, творчество.

Нептун в Лъв прави гордите си притежатели самовлюбени
в себе си

и егоистични. В любовта- сладострастни и еротични. Поклонници на изкуството, както и притежатели на дарби и таланти в тази област.Любов към децата.
Плутон в Лъв имат всички хора, родени между 1939 и 1957 година.В световен план това е времето на Втората Световна Война, на атомната бомба, на началото на Студената война-все събития променили света.В хороскопа тази позиция говори за лидерство, независимост, силна енергия и стремеж към власт.
Когато правите опит да подредите планетите във Вашия хороскоп в кой знак се намират отчитайте следното обстоятелство.Планетата Меркурий винаги отстои до 28 градуса от Слънцето, следователно има 3 позиции-Меркурий да е преди знака на Вашето Слънце, например при Слънце в Лъв да е в предишния знак- Рак.Втората е: да е в слънчевия Ви знак – в случая Лъв. И третата е в следващия знак, в примера е Дева.
По аналогичен начин е с планетата Венера.Тя не се разполага на повече от 46 градуса от Слънцето.И може да бъде или в знака на Слънцето, или в един от двата преди или след него.
И при представителите на зодия Лъв/само при Слънце в Лъв/ има различни нива. На най-ниското са тези , при които енергията на Лъва е като блокирана-пасивност вместо активност, стеснителност вместо показност, изолация вместо светска изява.На следващото ниво са хора егоцентрици, за които казваме, че „светът се върти около тях“.Това са хора, които не използват творческата енергия на Лъва, а я разпиляват.Ако все пак решат да сътворят нещо, то това ще е по-нечестен начин –с фалш, лицемерие и интриги. Следващите по ред представители се издигат до груповото съзнание, но в рамките на семейството.Проявата на творческата/сексуалната/ енергия при тях е чрез създаването на собствените им деца.Идва ред и на творците в истинския смисъл на думата-те са отдадени на професията си.Приемат живота с лекота, като игра.Тъй като обаче творецът разцъфтява от аплодисментите, признанието и възторга на публиката те се нуждаят от общественото одобрение.Капанът тук е славата.И на върха на пирамидата са тези хора, които са най-чиста проява на енергията на Лъва, чрез любовта и топлината, която излъчват или чрез създаденото от тях творчество.
Дженифър Лопес е зодия Лъв- актриса, певица, танцьорка, дизайнер, продуцент,модна икона, бизнес дама, творец, борец, силна личност.
Желая Ви подобно вдъхновение, забавление, удовлетворение, креативност, ентусиазъм и достойнство в живота Ви!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 18, 2016 11:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама