Астро-клик: Дева

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 1, 2016 06:48

Астро-клик: Дева

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 27/ 25 ноември -1 декември 2016 година

Свързани публикации

Дева е шестия знак в зодиака, последния от т.нар. личностни знаци, по стихия-земя, по качество-подвижен, ински-пасивен, женски.След гордия Лъв идва смирената, скромна и трудолюбива Дева, за да ни напомни, че няма безкрайно забавление, че е време за работа и служене, че трябва да се поразчисти след купона.Девата е безкрайно критична, но е най-вече самокритична.Тя е като прецизен окуляр, който вижда и най-малките детайли. Представителите на този знак ще ги отличите и по тяхната чистота, спретнатост и прегледен външен вид.Но това е и на вътрешно ниво. Под този знак са всякакви диети,здравословен начин на хранене и процедури, изобщо здравето.Най-добрите медицински сестри и представители на други обгрижващи професии са Деви.

Те се отличават и като добри счетоводители, анализатори,

умеещи да боравят с документи.Практични, делови, подредени и разумни са. Много усърдно работят, но да са първа цигулка за тях често е свръхвъзможностите, предназначението или амбициите им.Когато имате Дева във Вашето обкръжение вслушвайте се какво Ви казва, защото те могат да ви покажат Вашите слабости и нещо повече да Ви помогнат да се освободите от тях.Много фотогенични са.А понякога хипохондрични/ страх от болести/.Това е знака, на който хигиената и почистването не му тежи, не ги приема като задължение.А физическите упражнения и заниманията със спорт за тях са загуба на време, предпочитат труда, работата.
Дева
Проницателността Ви е природа,а лоялността дори на степен втора,
с чистота, аналитичност, скромност
Вий Дева сте- със точност.Подредени, вещи и логични с това в зодиака сте си най-типични,но също тъй методични и критични към себе си и другите-различните…
Рискът не ви привлича. За Вас сигурността е по-практична.
Понякога сте вий тревожни, меланхолични, а друг път скромни , педантични.
За каузата- борбеност е нужна, за здравето-прецизност, за работата сръчност , за любовта-отдаденост.
В труда- организираност, почтеност, а в … живота, от всичко туй по ред и сложност.
Хората със Слънце в Дева внасят в нашия живот идеята, че редът винаги е добро условие и предпоставка за работа, че когато човек е отдаден на професията си, нещата се случват, че без знание, чистота, старание и логика няма развитие.Въпреки тяхната взискателност и недоумението от наша страна, как може нещо маловажно в техните очи да е безкрайно важно, те ни приземяват и ни фокусират върху конкретното.
Луната /емоции/ в знак на Меркурий /ум/- Дева ще даде превес на рационалното над ирационалното.Самоконтролът, тихото и сдържано поведение, липсата на претенции, дълга пред забавлението, отговорността пред нехайството е проявлението на този синтез. В работата си се стремят към последователност.Коректив в нея е съвестта.Склонни са към работохолизъм.В отрицателен аспект тази Луна може да отиде до крайности – да не вижда гората от взиране в дърветата /педантизъм/, да се изолира и затвори в себе си, да усеща емоционална несигурност. Добра позиция за учител, дори астролог.
Меркурий е управител на Дева.В тази позиция планетата се нарича на трон-проявява се най-хармонично и в пълната си сила.За притежателят й да мислиш, да разсъждаваш, да извеждаш заключения и да „облечеш“ всичко това със слово и го предадеш на другите е нещо естествено.Те заслужават уважението ни и с умението си кратко и точно да предават факти, да наблюдават и внасят необходимата обективност.Това обаче, което може да ги подхлъзне е да насочат всички тези изброени предимства/на ума, сетивата и световъзприемането си/ към клюки, сплетни и интриги.

Марс в Дева е търпелив, издръжлив, трудолюбив и старателен.

Той може да извърши цялата работа без да парадира или търси признания-скромно.Разбира се тук, трябва да се каже, че животът не е само работа.Но така или иначе труда и практическите занимания са предпочитани за физическа активност от Девешкия Марс.Извършвани са сръчно, умело, с внимание към детайла-тези дейности, за които казваме, че са „пипкави“, изискват доизкусуряване.Енергията се разпределя балансирано, както и времето.Марс в Дева е организиран и работи като за пример и подражание, стига разбира се да не изпадне в нервност и критика.
Венера в Дева не е в една от добрите си позиции.Можем да кажем, че по-скоро се привързва, отколкото, че се влюбва.Взискателността на Девата тук се проявява във връзките и отношенията.Има също дистанция от чувствата.

Изобщо темата за партньорството не й е приоритетна.

В този смисъл има степени.Или ще проявява абсолютна морална чистота до степен целомъдрие, или рядко ще се влюбва, или ще се ожени късно или изобщо няма да сключи брак.Това се дължи на липсата на доверие към чувствата на другите или до прекаленото им анализиране, което със сигурност не е ключът. В същото време обаче е грижовна към близките си. Тъй като Венера определя стила ни на обличане, в случая е семпъл, спретнат, обран и някак си делови.
Сатурн в Дева е прагматичен, съвестен, самостоятелен.Знае си задълженията, влага голямо старание в работата.Цел е не кариерното израстване, а методичното, прецизно, отговорно и качествено изпълнение на работата.Прекалената сериозност може да премине в тревожност, стремеж да се следва буквата, а не закона, т.е. детайла пред смисъла,в недоволство и мърморене.
Експанзивният Юпитер тук ще преувеличава ролята на нещо маловажно, ще се увлича от диети или идеи за здравословен начин на живот, ще поучава другите.

Добра реализация в областите образование, търговия, медицина

/зависи и от други фактори в хороскопа/.В работата има високи стандарти.
Уран в Дева имат родените между 1962 и 1968 година.В обществен план през този период е имало много открития в областите медицина, микрохирургия, биология.В индивидуален план отбелязва някаква неочакваност или нестабилност в професията, проблеми с работодатели или колеги.
Нептун се е движил през Дева от 1928 до 1941г.Позицията е белег за маниакалност, страх от болести, ограничение в чувствата като черти на характера.Липса на интуиция.Страх от болести, инфекции и животни.
Плутон-планетата на кризите и трансформациите, в Дева имат всички родени между 1957 и 1972 година.Те са аналитични, изобретателни и перфекционисти.Дава интереси в областите медицина, психиатрия, бизнес.
Родените в първите 10 дни на знака Дева се управляват от Меркурий, т.е. той е двойно подчертан и дава разумност, през вторите 10 дни на Сатурн- пестеливост и на третата деседневка на Венера-скромност.
Девата има следните провления.Хора, които сякаш са антипод на Дева- никакъв интерес към здраве, чистота, природосъобразен живот. Мързеливи, безразлични и пасивни.Следват ги хора, които по нехармоничен начин трансформират качествата на Дева- дребнавост, егоцентричност, скептицизъм, критичност.В следващата група са хипохондриците, маниаците на тема хигиена, прекалено взискателните и работещите, заради самата работа без прекалено усърдие.Отиваме към Девите, които по-осъзнато използват вътрешните си ресурси- разумни, анализиращи, грижовни, точни и прецизни.И на върха на пирамидата са тези, които безусловно са приели ролята на служещи. Те са трудолюбиви,здравомислещи,олицетворяващи външна и вътрешна чистота.
За да си съставим по-цялостна представа за различните зодии можем да добавим и своите лични наблюдения от близки, приятели, колеги.Въпреки индивидуалните си различия, те ще притежават и много сходства.И така ще сме по подготвени когато работим, общуваме, учим или с една дума си взаимодействаме с тях.
Открийте приликите и разликите/Девешка ситуация на анализ/при следните представители на зодия Дева: Тодор Живков, Шон Конъри, София Лорен, Лев Толстой, Гьоте, Хегел, Ръдърфорд, Киану Рийвс, Майкъл Джексън, Роналдо, Хю Грант, Камерън Диас, Джеръми Айрънс, Клаудия Шифър, Дейвид Копърфийлд, Стивън Кинг.
Държавите също си имат зодии.Швейцария е Дева.Преди години в нашата страна битуваше израза: „България-Швейцария на Балканите“.Тези факти са отговор на два въпроса: защо в Швейцария е така и как България би могла да се доближи до това!Успешна нова седмица с Новолунието в Стрелец на 29.11./вторник/ в 14:18 часа!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова декември 1, 2016 06:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама