Астро-клик: Близнаци

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 11, 2016 11:51

Астро-клик: Близнаци

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 24/ 4-10 ноември 2016 година

Свързани публикации

Близнаци е третия по ред знак-въздушен, подвижен,с управител планетата Меркурий. Какво е отличително за Слънце в Близнаци? В пъстротата на живота вечен динамика, слова, уловки, вести
дарявате ни – Вие – зодия Близнаци, с обаяние и чар, и с хумор-често. Светът многообразен за вас е свързан, в различието откривате единство, защото уникалното е малката частица без която Цялото е мъртво и нетрайно. „Аз мисля” – дали сред светска шумотевица, в рекламата, пиесата, търговията, романа
ни сочите кое е важно и кое второстепенно интелигентно, проницателно и „честно“. А тази… непостоянна двойственост? Обагрена ирония, разсеяност, изобретателност и ловкост. Ще ви разкрие ли тя щастието- в пътешествието на един човек, пък … най-малко с две природи? Близнаци са истински жонгльори с думите. Те са много словоохотливи. Тази динамика се пренася и върху движенията и жестовете – ръкомахат, жестикулират и сякаш цялото им тяло е като антена, която улавя информацията от заобикалящия свят. За тях говоренето е равностойно на живот. Когато обаче много говориш е и много вероятно да излъжеш, да разкрасиш историята, да преувеличиш. Не случайно търговците са под този знак. Близнаци обаче ни казват също: без комуникация и връзки животът е невъзможен.Характерна за тях е словесната агресивност, не на дела, а на думи. До напреднала възраст се отличават с младежки вид и излъчване /както и тези с Асцендент Близнаци/. Колкото са забавни и интересни, толкова и бързо могат да се отегчат, да се изнервят. Това са хора, за които казваме, че притежават пъргав ум, че могат да се занимават с повече от едно нещо. Близнаци, за разлика от Телеца, обича промените и движението. Пътуванията, новите запознанства, посещението на непознати места го зарежда.
Когато Луната във Вашия хороскоп е разположена в знака Близнаци, означава, че притежавате висока приспособимост, адаптация към всякакви условия и хора. Луна в Близнаци е по-скоро разумна и интелектуална, отколкото емоционална и съпричастна. Не може за дълго да се концентрира, много е приказлива, има всестранни интереси. Много често може да захване няколко неща едновременно и нито едно да не доведе до успешен край. Повърхностна и разпиляна е. Може да попадне в неудобни ситуации – поради , това че е невъздържана или че послъгва. Не може да й се има доверие.
Планетата Меркурий е управител на знака Близнаци. С тази позиция в хороскопа човек има бърз ум, умее да обработва информация, в същото време е общителен и притежава дар слово. Отрицателните проявления обаче тук са лицемерие, хитрост, склонност към манипулации. Деца с това разположение са ученолюбиви, бързо напредват в училище, учат лесно. Притежават талант към езици, лингвистика, както и писателска и журналистическа дарба, като цяло всички професии свързани със слово.
Планетата на действието Марс във въздушния знак Близнаци ще предразполага най-вече към активност и динамика в умствената сфера и към съсредоточаване и изразходване на енергия в интелектуални занимания. Марс в Близнаци спори, държи да е прав, да се докаже и изяви. В крайното си проявление е заядлив, хаплив и крайно несъобразителен. Хора обаче с това разположение имат добра координация, бързо се ориентират в пространството и притежават шофьорски умения. Да внимават да не си разпиляват енергията в много и различни посоки, както и за травми на крайниците.
Венера-планетата на любовта в Близнаци не е склонна да изпитва дълбоки чувства.Предразположена е към флирт и разнообразни връзки. На думи умело изразява чувства, които обаче на практика не е задължително да са толкова силни.Свободолюбива, има нужда от промени, но пък не е ревнива.В крайно отрицателната си проява е хитра, студена, склонна е да поддържа паралелни връзки.
Сатурн – планетата, която отговаря за формата, структурата, устойчивостта и контрола в Близнаци се проявява като аналитичност, точност и структурираност на ума. Дава склонност към математика и точни науки. Както и професия, свързана с наука, строителство, учителство, икономика. Мисленето е практично, общуването е делово, сериозно, по същество. Отрицателните прояви са тревожност, песимизъм, мълчаливост, както и задръжки в мисленето. Планетата Юпитер в знака Близнаци не е добре поставена. Тя води до ведро и жизнерадостно отношение към живота, прекалено широки възгледи, които обаче не са поставени на стабилна основа. Дава облагородяване на ума и духа на човека, които трябва да са здраво стъпили на факти и информация. Общуването с такъв човек е приятно и забавно. Възможна е обаче известна повърхностност по сериозни житейски теми, очакване проблемите да се решат от само себе си, както и нежелание да се положат някакви усилия, за да се разрешат. Обича да пътува.
Първата от външните планети Уран, която символизира промените и неочакваното, в Близнаци се проявява като неспокойствие на ума, неумение за плавност и праволинейност на мисълта. Предимствата тук са ексцентрично и оригинално мислене, както и нестандартност – заложби за иновации и изобретения. Нептун в Близнаци се проявява като липса на обективност за хората, разсеяност, лабилна психика. Склонност към клюки. В положителното проявление дава писателски талант, въображение, силна интуиция. Плутон в Близнаци имат хора, които имат култ към
науката и енциклопедичното знание. Ценят също така писмеността, културата, интелекта и образованието. Всеки един зодиакален знак /30 дни/ се дели на три части, т.нар. деканати от по 10 дни /съответно 10 градуса/. Родените в първите десет дни /от 1 до 10 градуса/ на знака Близнаци са под управлението на планетата Меркурий и се отличават с комуникативност. През втората /от 11 до 20 градуса/ са на Венера и към техните характеристики се прибавя качеството естетичност. И родените през третата десетдневка /от 21 до 30 градуса/ под управлението на Уран, което ги прави оригинали. Като винаги 1 градус има Слънцето на хора, родени на 21 май, 2 градус родените на 22 май и т.нат.
Отговор на въпроса, защо хората, които имат една й съща зодия са толкова различни дава и следната концепция. Всички знаем, че хората се различават по много начини -от външен вид, до ум и разум, душа и светоусещане, ценностно, материално и социално положение. Към тези разлики се добавя и нивото им на еволюционно развитие от гледна точка на енергиите на съответния зодиакален знак. Те са четири-положително, отрицателно, неутрално и нулево. Имат кармичен характер, т.е. свързани са с опитности и действия от минали прераждания. Конкретно при знака Близнаци най-високото ниво показва, че това е човек, който е натрупал добра карма в областта на словото, не е лъгал и сега може да продължи да надгражда над тези умения и в този живот като се развива в области, свързани със словото, да изучава чужди езици, да преподава. При отрицателното проявление е характерно противоположното – това е човек, който е злоупотребявал с думите и сега е важно да се научи да не говори празни приказки, да не лъже, да разбере, че словото има творческа, създаваща функция. Нулевата позиция говори за това, че този човек не е развил и не се е „възползвал“ от енергията на Близнаци и сега трябва съзнателно да се насочи към нейното интегриране /усвояване/ в своята личност. При неутралната позиция има опитност и положителна, и отрицателна и сега е време положителната да бъде по-целенасочена и пълноценна. Зодия Близнаци е малката чаровница Крисия, едно от българските деца-чудо, чийто божествен глас изпя: „Но повярвай, че съвсем сами този свят ще променим“ /от песента „Планетата на децата“/. Това са Близнаци-младост, промяна, свързване, жизненост.
И накрая едно пожелание по близнашки: Бъдете честни и доброжелателни!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 11, 2016 11:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама