Астро-клик: Близнаци

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 11, 2016 11:51

Астро-клик: Близнаци

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 24/ 4-10 ноември 2016 година

Свързани публикации

Близнаци е третия по ред знак-въздушен, подвижен,с управител планетата Меркурий. Какво е отличително за Слънце в Близнаци? В пъстротата на живота вечен динамика, слова, уловки, вести
дарявате ни – Вие – зодия Близнаци, с обаяние и чар, и с хумор-често. Светът многообразен за вас е свързан, в различието откривате единство, защото уникалното е малката частица без която Цялото е мъртво и нетрайно. „Аз мисля” – дали сред светска шумотевица, в рекламата, пиесата, търговията, романа
ни сочите кое е важно и кое второстепенно интелигентно, проницателно и „честно“. А тази… непостоянна двойственост? Обагрена ирония, разсеяност, изобретателност и ловкост. Ще ви разкрие ли тя щастието- в пътешествието на един човек, пък … най-малко с две природи? Близнаци са истински жонгльори с думите. Те са много словоохотливи. Тази динамика се пренася и върху движенията и жестовете – ръкомахат, жестикулират и сякаш цялото им тяло е като антена, която улавя информацията от заобикалящия свят. За тях говоренето е равностойно на живот. Когато обаче много говориш е и много вероятно да излъжеш, да разкрасиш историята, да преувеличиш. Не случайно търговците са под този знак. Близнаци обаче ни казват също: без комуникация и връзки животът е невъзможен.Характерна за тях е словесната агресивност, не на дела, а на думи. До напреднала възраст се отличават с младежки вид и излъчване /както и тези с Асцендент Близнаци/. Колкото са забавни и интересни, толкова и бързо могат да се отегчат, да се изнервят. Това са хора, за които казваме, че притежават пъргав ум, че могат да се занимават с повече от едно нещо. Близнаци, за разлика от Телеца, обича промените и движението. Пътуванията, новите запознанства, посещението на непознати места го зарежда.
Когато Луната във Вашия хороскоп е разположена в знака Близнаци, означава, че притежавате висока приспособимост, адаптация към всякакви условия и хора. Луна в Близнаци е по-скоро разумна и интелектуална, отколкото емоционална и съпричастна. Не може за дълго да се концентрира, много е приказлива, има всестранни интереси. Много често може да захване няколко неща едновременно и нито едно да не доведе до успешен край. Повърхностна и разпиляна е. Може да попадне в неудобни ситуации – поради , това че е невъздържана или че послъгва. Не може да й се има доверие.
Планетата Меркурий е управител на знака Близнаци. С тази позиция в хороскопа човек има бърз ум, умее да обработва информация, в същото време е общителен и притежава дар слово. Отрицателните проявления обаче тук са лицемерие, хитрост, склонност към манипулации. Деца с това разположение са ученолюбиви, бързо напредват в училище, учат лесно. Притежават талант към езици, лингвистика, както и писателска и журналистическа дарба, като цяло всички професии свързани със слово.
Планетата на действието Марс във въздушния знак Близнаци ще предразполага най-вече към активност и динамика в умствената сфера и към съсредоточаване и изразходване на енергия в интелектуални занимания. Марс в Близнаци спори, държи да е прав, да се докаже и изяви. В крайното си проявление е заядлив, хаплив и крайно несъобразителен. Хора обаче с това разположение имат добра координация, бързо се ориентират в пространството и притежават шофьорски умения. Да внимават да не си разпиляват енергията в много и различни посоки, както и за травми на крайниците.
Венера-планетата на любовта в Близнаци не е склонна да изпитва дълбоки чувства.Предразположена е към флирт и разнообразни връзки. На думи умело изразява чувства, които обаче на практика не е задължително да са толкова силни.Свободолюбива, има нужда от промени, но пък не е ревнива.В крайно отрицателната си проява е хитра, студена, склонна е да поддържа паралелни връзки.
Сатурн – планетата, която отговаря за формата, структурата, устойчивостта и контрола в Близнаци се проявява като аналитичност, точност и структурираност на ума. Дава склонност към математика и точни науки. Както и професия, свързана с наука, строителство, учителство, икономика. Мисленето е практично, общуването е делово, сериозно, по същество. Отрицателните прояви са тревожност, песимизъм, мълчаливост, както и задръжки в мисленето. Планетата Юпитер в знака Близнаци не е добре поставена. Тя води до ведро и жизнерадостно отношение към живота, прекалено широки възгледи, които обаче не са поставени на стабилна основа. Дава облагородяване на ума и духа на човека, които трябва да са здраво стъпили на факти и информация. Общуването с такъв човек е приятно и забавно. Възможна е обаче известна повърхностност по сериозни житейски теми, очакване проблемите да се решат от само себе си, както и нежелание да се положат някакви усилия, за да се разрешат. Обича да пътува.
Първата от външните планети Уран, която символизира промените и неочакваното, в Близнаци се проявява като неспокойствие на ума, неумение за плавност и праволинейност на мисълта. Предимствата тук са ексцентрично и оригинално мислене, както и нестандартност – заложби за иновации и изобретения. Нептун в Близнаци се проявява като липса на обективност за хората, разсеяност, лабилна психика. Склонност към клюки. В положителното проявление дава писателски талант, въображение, силна интуиция. Плутон в Близнаци имат хора, които имат култ към
науката и енциклопедичното знание. Ценят също така писмеността, културата, интелекта и образованието. Всеки един зодиакален знак /30 дни/ се дели на три части, т.нар. деканати от по 10 дни /съответно 10 градуса/. Родените в първите десет дни /от 1 до 10 градуса/ на знака Близнаци са под управлението на планетата Меркурий и се отличават с комуникативност. През втората /от 11 до 20 градуса/ са на Венера и към техните характеристики се прибавя качеството естетичност. И родените през третата десетдневка /от 21 до 30 градуса/ под управлението на Уран, което ги прави оригинали. Като винаги 1 градус има Слънцето на хора, родени на 21 май, 2 градус родените на 22 май и т.нат.
Отговор на въпроса, защо хората, които имат една й съща зодия са толкова различни дава и следната концепция. Всички знаем, че хората се различават по много начини -от външен вид, до ум и разум, душа и светоусещане, ценностно, материално и социално положение. Към тези разлики се добавя и нивото им на еволюционно развитие от гледна точка на енергиите на съответния зодиакален знак. Те са четири-положително, отрицателно, неутрално и нулево. Имат кармичен характер, т.е. свързани са с опитности и действия от минали прераждания. Конкретно при знака Близнаци най-високото ниво показва, че това е човек, който е натрупал добра карма в областта на словото, не е лъгал и сега може да продължи да надгражда над тези умения и в този живот като се развива в области, свързани със словото, да изучава чужди езици, да преподава. При отрицателното проявление е характерно противоположното – това е човек, който е злоупотребявал с думите и сега е важно да се научи да не говори празни приказки, да не лъже, да разбере, че словото има творческа, създаваща функция. Нулевата позиция говори за това, че този човек не е развил и не се е „възползвал“ от енергията на Близнаци и сега трябва съзнателно да се насочи към нейното интегриране /усвояване/ в своята личност. При неутралната позиция има опитност и положителна, и отрицателна и сега е време положителната да бъде по-целенасочена и пълноценна. Зодия Близнаци е малката чаровница Крисия, едно от българските деца-чудо, чийто божествен глас изпя: „Но повярвай, че съвсем сами този свят ще променим“ /от песента „Планетата на децата“/. Това са Близнаци-младост, промяна, свързване, жизненост.
И накрая едно пожелание по близнашки: Бъдете честни и доброжелателни!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: r.dimitrova@abv.bg, Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова ноември 11, 2016 11:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.