Арестуваха две жени, превозвали сирийски бежанци

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 15, 2017 07:52

Арестуваха две жени, превозвали  сирийски бежанци

Районна прокуратура – Свиленград, привлече като обвиняеми по бързо производство 40-годишната М.И. и 16-годишната Г.И. за подпомагане на чужди граждани противозаконно да преминат през страната.
От тяхното съобщение става ясно, че това е – престъпление по чл. 281 ал. 2, т. 1, т. 4 и т. 5 от Наказателния кодекс.
На 7 юли, около 5,00 часа, в с. Капитан Андреево, служители на „Гранична полиция“ забелязали джип Сузуки „Витара“, който бил без включени светлини. Движел се с висока скорост и след преследване. Полицейските служители успели да го спрат и установили, че то е шофирано от М.И., а в него пътували седем сирийски граждани, между които и дете на 2 години. На предната седалка била 16-годишната Г.И.
М.И. и Г.И. са били задържани от Районна прокуратура – Свиленград, за срок от 72 часа, след което на първата е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 1000 лева, а на втората мярка за неотклонение „Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“. Те не са осъждани. В законния срок Районна прокуратура – Свиленград, ще внесе бързото производство за разглеждане в съда.
Полицаите установили, че мигрантите били преведени от Турция в Гърция и от Гърция в България с лодки през река Марица. Водачи били двама афганистанци, които ги оставили край село Капитан Андреево и се върнали обратно в Турция. След това чуждите граждани били натоварени във Витарата, край с. Капитан Андреево. Те трябвало да ги откарат във вътрешността на страната. На обвиняемите било обещано заплащане от по 50 евро за всеки от сирийските граждани.
По делото се издирва и трето лице, което наело двете обвиняеми да преведат чужденците през страната, съобщават от Апелативна прокуратура.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 15, 2017 07:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.