Антикорупционна комисия иска отнемане на имоти за над 23 млн. от Брендо

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 23, 2018 11:45

Антикорупционна комисия иска отнемане на имоти за над 23 млн. от Брендо

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е внесла иск за отнемане на имущество срещу Евелин Банев-Брендо и негови близки. То е на обща стойност над 23 млн. лв.
Искове за отнемане на имущество са заведени и срещу бившата му съпруга – Моника Добринова, голямата му дъщеря и брат му Симо Карайчев.
Такова искане има и за акции към търговско дружество, зад което стоят Добринова и Банев.
Процедурата срещу тополовградчанина Банев и роднините му е по отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.
Исковете на КПКОНПИ са за отнемане на имущество – недвижими имоти в София, дружествени дялове и суми, преминали по сметки.
Антикорупционната комисия води гражданско дело и срещу сестрата на Добринова – Десислава Дишлиева. Тя е обвиняема за пране на пари и наказателното дело срещу нея е на първа инстанция. Искът на Комисията срещу Дишлиева е за отнемане на налична сума в евро в сейф с левова равностойност 6 031 388 лв, внесени суми по кредит и недвижими имоти на майка ѝ и дъщеря ѝ и е на обща стойност 6 762 986.02 лв. Първото заседание по делото е насрочено за май 2019 г.

Снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 23, 2018 11:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама