Анелия Асенова бе посребрена след висок скок

Милена Митева
От Милена Митева юни 8, 2017 17:35

Анелия Асенова бе  посребрена след висок скок

Анелия Асенова взе сребърен медал, след като взе участие в Националния шампионат за юноши и девойки до 18 години в столицата. Той се състоя на 28 май на Националния стадион „Васил Левски”. Атлетката преодоля 1,55 м в дисциплината висок скок от трети опит и бе с равен резултат с тази на първата позиция.
„Времето бе лошо и съдиите пришпориха дисциплините, което разстрои състезателката ни”, сподели треньорът Карамфилов. Липсата на концентрация според него е причината тя да остане на второ място.
Съотборничката й Ивет Тодорова се класира за финал на скок дължина. Резултатът от 4,98 м е добър резултат за състезателката от Харманли, тъй като тя е с три години по-малка от останалите. Тя се класира осма. На осмо място в дисциплината 2 000 метра с препятствия бе Силвия Георгиева. Тук се съревноваваха 14 човека.
От 1 до 4 юни 15 атлети ще се борят за успехи на Държавен шампионат за деца до 16 години – мъже и жени, в Велико Търново.
Отборите по лека атлетика на средното и основното училище в Харманли ще участват на финалите на Ученическите игри в Сливен. На 3-4 юни ще се състезават учениците от 8-10 клас, а на 10-11 юни – 5-7 клас.

Милена Митева
От Милена Митева юни 8, 2017 17:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.