Анелия Асенова бе посребрена след висок скок

Милена Митева
От Милена Митева юни 8, 2017 17:35

Анелия Асенова бе  посребрена след висок скок

Анелия Асенова взе сребърен медал, след като взе участие в Националния шампионат за юноши и девойки до 18 години в столицата. Той се състоя на 28 май на Националния стадион „Васил Левски”. Атлетката преодоля 1,55 м в дисциплината висок скок от трети опит и бе с равен резултат с тази на първата позиция.
„Времето бе лошо и съдиите пришпориха дисциплините, което разстрои състезателката ни”, сподели треньорът Карамфилов. Липсата на концентрация според него е причината тя да остане на второ място.
Съотборничката й Ивет Тодорова се класира за финал на скок дължина. Резултатът от 4,98 м е добър резултат за състезателката от Харманли, тъй като тя е с три години по-малка от останалите. Тя се класира осма. На осмо място в дисциплината 2 000 метра с препятствия бе Силвия Георгиева. Тук се съревноваваха 14 човека.
От 1 до 4 юни 15 атлети ще се борят за успехи на Държавен шампионат за деца до 16 години – мъже и жени, в Велико Търново.
Отборите по лека атлетика на средното и основното училище в Харманли ще участват на финалите на Ученическите игри в Сливен. На 3-4 юни ще се състезават учениците от 8-10 клас, а на 10-11 юни – 5-7 клас.

Милена Митева
От Милена Митева юни 8, 2017 17:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама