Амбициозно момиче дебютира в състезание по културизъм и фитнес

Милена Митева
От Милена Митева април 27, 2018 10:23

Амбициозно момиче  дебютира в състезание по културизъм и фитнес

Габриела Варнова от Харманли направи своя дебют в Държавното първенство по културизъм и фитнес. То се състоя в Пловдив на 21 и 22 април. Двадесетгодишното момиче показа изваяното си тяло в категория „бикини фитнес“.
През първия ден тя се съревновава с жените, където зае пета позиция. През втория ден Габи излезе на подиума за съревнование с юноши, девойки и младежи и стана трета.
„Тренирам от 4 години и половина, а професионално се занимавам с фитнес от няколко месеца. Страстта ми към този спорт ме накара да започна да се занимавам професионално и да потърся за треньор Тихомир Трифонов от Стара Загора.
Той има и най-голямата заслуга за моето представяне. Работихме само 7 седмици преди състезанието, а това е изключително кратък период от време за такъв успех. Това показва колко голям професионалист е. Аз самата не мога да повярвам в каква форма влезнах само за този период на съвместна работа”, сподели красавицата.
Цялата подготовка преди състезанието: тренировъчни и хранителни режими, избор на бански, бижута и излизането на сцената е било най-трудно за амбициозното момиче преди настъпването на състезанието.
Момичето бе изключително щастливо и развълнувано от успешния си дебют.Смята, че е шампион, защото треньорът й Тихомир Трифонов е най-големият, както тя го определи.
Габриела има намерение да продължават напред амбицирани, по-уверени и вярващи, тъй като следващата цел им е поставена.

Габриела Варнова: „Първа изява и медал, означава много”

Какви са впечатленията ти от Държавното първенство по културизъм и фитнес?
При жените станах пета, но независимо от това, че не взех медал, за мен беше огромно удоволствие и изживяване, защото беше първото ми излизане на сцена и успях да се насладя на този незабравим момент на макс. Победителката в моята категория стана и абсолютна шампионка на турнира. Каква по-голяма мотивация от това да направиш дебюта си с абсолютната шампионка. Запознах се с много момичета, които бяха много позитивни, усмихнати и мили.
Вторият ден от състезанието при излизането при девойките беше моят култов момент на сцената. Излезнах с момичета на моята възраст, които по нищо не отстъпваха на състезателките от предходния ден. Мислих, че ще бъда по-спокойна от предходния ден, но напротив (смее се) бях много по-притеснена. Станах трета и бях много щастлива, защото в нашия спорт да дебютираш с медал означава много.

Коя е следващата ти цел?
Следващата цел на Yamamoto team Bulgaria е Балканското първенство в Сърбия. То ще бъде от 18 до 20 май. Аз няма да участвам, но ще отида, за да подкрепя и помагам на момичетата, които ще участват, така както ме подкрепяха те. А и да не забравяме, ние сме едно цяло, което не се разделя. Стискайте палци, а ние обещаваме, че ще донесем медали в България, защото Yamamoto team Bulgaria is the best.

А мечта?
Мечтата ми е да продължавам да се реализирам в спортната среда и да се явя на Световно първенство по бодибилдинг, както и да обиколя света.

Има ли според теб силен и слаб пол?
За мен няма слаб и силен пол, а всичко е до човек. Бих казала, че съм много по-силна психически от доста мъже.

Кое е по-важно според теб да си подготвен психически, или физически в този спорт?
И двете. Може да си силен физически, но трябва да имаш силна психика, за да преминеш през трудните моменти. А стремиш ли се към нещо голямо, това е наложително, иначе няма да успееш!

Привлекателна ли е твоята визия за мъжете?
Определено! И не само мъжкото внимание е по-голямо, но и женското. Все повече хора ме търсят, за да им помагам със здравословното хранене и правилното трениране, а това ме радва.

Габи, как ще съчетаваш хобитата си? Кое би избрала?
Занапред ще продължа да се занимавам с това, което уча, както и в спортната сфера и ще дам всичко от себе си да се развивам в спорта и опазването на реда, защото и двете неща ми доставят огромно удоволствие

На кого искаш да благодариш за успехите от дебюта си?
Благодаря на Драгомира Китанова, в лицето на която срещнах незаменима приятелка. Един малък човек с голямо сърце, който има най-голяма заслуга за излъчването ми на сцената, което е от огромно значение за представянето на състезателите. Благодаря и на останалите състезатели от спортен клуб „Кобра“ – Стара Загора – Яна Грудова, за моралната подкрепа през цялото време, както и на миналогодишната ни абсолютна шампиона Ралица Кашинова, която не спираше да ме нахъсва, на нашата луда глава Руми Калоферова и на всички останали от семейството на кобрите, на моето семейство и всички приятели, които ми даваха кураж в най-трудните моменти и не спираха да вярват в мен.
Не на последно място искам да благодаря и на Антон Стефанов, който е част от екипа на Yamamoto и собственик на Yamamoto gum – Хасково, за положения труд, относно тена на всички участнички от клуба.

 

Милена Митева
От Милена Митева април 27, 2018 10:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.