Амбициозно момиче дебютира в състезание по културизъм и фитнес

Милена Митева
От Милена Митева април 27, 2018 10:23

Амбициозно момиче  дебютира в състезание по културизъм и фитнес

Габриела Варнова от Харманли направи своя дебют в Държавното първенство по културизъм и фитнес. То се състоя в Пловдив на 21 и 22 април. Двадесетгодишното момиче показа изваяното си тяло в категория „бикини фитнес“.
През първия ден тя се съревновава с жените, където зае пета позиция. През втория ден Габи излезе на подиума за съревнование с юноши, девойки и младежи и стана трета.
„Тренирам от 4 години и половина, а професионално се занимавам с фитнес от няколко месеца. Страстта ми към този спорт ме накара да започна да се занимавам професионално и да потърся за треньор Тихомир Трифонов от Стара Загора.
Той има и най-голямата заслуга за моето представяне. Работихме само 7 седмици преди състезанието, а това е изключително кратък период от време за такъв успех. Това показва колко голям професионалист е. Аз самата не мога да повярвам в каква форма влезнах само за този период на съвместна работа”, сподели красавицата.
Цялата подготовка преди състезанието: тренировъчни и хранителни режими, избор на бански, бижута и излизането на сцената е било най-трудно за амбициозното момиче преди настъпването на състезанието.
Момичето бе изключително щастливо и развълнувано от успешния си дебют.Смята, че е шампион, защото треньорът й Тихомир Трифонов е най-големият, както тя го определи.
Габриела има намерение да продължават напред амбицирани, по-уверени и вярващи, тъй като следващата цел им е поставена.

Габриела Варнова: „Първа изява и медал, означава много”

Какви са впечатленията ти от Държавното първенство по културизъм и фитнес?
При жените станах пета, но независимо от това, че не взех медал, за мен беше огромно удоволствие и изживяване, защото беше първото ми излизане на сцена и успях да се насладя на този незабравим момент на макс. Победителката в моята категория стана и абсолютна шампионка на турнира. Каква по-голяма мотивация от това да направиш дебюта си с абсолютната шампионка. Запознах се с много момичета, които бяха много позитивни, усмихнати и мили.
Вторият ден от състезанието при излизането при девойките беше моят култов момент на сцената. Излезнах с момичета на моята възраст, които по нищо не отстъпваха на състезателките от предходния ден. Мислих, че ще бъда по-спокойна от предходния ден, но напротив (смее се) бях много по-притеснена. Станах трета и бях много щастлива, защото в нашия спорт да дебютираш с медал означава много.

Коя е следващата ти цел?
Следващата цел на Yamamoto team Bulgaria е Балканското първенство в Сърбия. То ще бъде от 18 до 20 май. Аз няма да участвам, но ще отида, за да подкрепя и помагам на момичетата, които ще участват, така както ме подкрепяха те. А и да не забравяме, ние сме едно цяло, което не се разделя. Стискайте палци, а ние обещаваме, че ще донесем медали в България, защото Yamamoto team Bulgaria is the best.

А мечта?
Мечтата ми е да продължавам да се реализирам в спортната среда и да се явя на Световно първенство по бодибилдинг, както и да обиколя света.

Има ли според теб силен и слаб пол?
За мен няма слаб и силен пол, а всичко е до човек. Бих казала, че съм много по-силна психически от доста мъже.

Кое е по-важно според теб да си подготвен психически, или физически в този спорт?
И двете. Може да си силен физически, но трябва да имаш силна психика, за да преминеш през трудните моменти. А стремиш ли се към нещо голямо, това е наложително, иначе няма да успееш!

Привлекателна ли е твоята визия за мъжете?
Определено! И не само мъжкото внимание е по-голямо, но и женското. Все повече хора ме търсят, за да им помагам със здравословното хранене и правилното трениране, а това ме радва.

Габи, как ще съчетаваш хобитата си? Кое би избрала?
Занапред ще продължа да се занимавам с това, което уча, както и в спортната сфера и ще дам всичко от себе си да се развивам в спорта и опазването на реда, защото и двете неща ми доставят огромно удоволствие

На кого искаш да благодариш за успехите от дебюта си?
Благодаря на Драгомира Китанова, в лицето на която срещнах незаменима приятелка. Един малък човек с голямо сърце, който има най-голяма заслуга за излъчването ми на сцената, което е от огромно значение за представянето на състезателите. Благодаря и на останалите състезатели от спортен клуб „Кобра“ – Стара Загора – Яна Грудова, за моралната подкрепа през цялото време, както и на миналогодишната ни абсолютна шампиона Ралица Кашинова, която не спираше да ме нахъсва, на нашата луда глава Руми Калоферова и на всички останали от семейството на кобрите, на моето семейство и всички приятели, които ми даваха кураж в най-трудните моменти и не спираха да вярват в мен.
Не на последно място искам да благодаря и на Антон Стефанов, който е част от екипа на Yamamoto и собственик на Yamamoto gum – Хасково, за положения труд, относно тена на всички участнички от клуба.

 

Милена Митева
От Милена Митева април 27, 2018 10:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама