Алпинист участва в театрална постановка

Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2015 13:24

Алпинист участва в театрална постановка

Акценти

  • Спектакълът „Евридика в подземния свят" ще се играе в понеделник, 23 март на сцената на театър "Иван Димов" - Хасково

Свързани публикации

За предстоящата постановка „Евридика в подземния свят”, която ще се играе на сцената на театър „Иван Димов“ в Хасково, Пловдивският театър е ангажирал алпинист-катерач. Това е майстор на спорта. Това е Овагин Кешисян, съобщават от пресцентъра на културната институция в областния град.

В понеделник, 23 март, когато хасковската публика ще има възможност да гледа уникалния спектакъл, който поразява въображението. Овагин управлява акробатичен трапец, с който Луиза Григорова / Евридика/ и Петко Венелинов / Орфей/ от 3 метра височина слизат в подземното царство на Хадес.

Сценична пластика, циркови номера /разработени от Бенита Примо/, истинска завеса от дъжд, мултимедия, авторска музика на Петър Дундаков с вокалистка и китарист – това са част от невероятните визуални картини в спектакъла.

Сценичната версия и постановката са на Стайко Мурджев. Заедно с деветимата актьори, зрителите ще пътуват по пътя на страстта, ще прекосят реката за забравата Лета, ще учат езика на необяснимата и вечна любов, е част от сюжета на пиесата.

Спектакълът „Евридика в подземния свят” е предложен за тазгодишните награди „АСКЕЕР” и има прогнози, че ще счупи рекорд с броя на наградите в няколко категории.

Снимки: Театър „Иван Димов“

Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2015 13:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.