Алпинист участва в театрална постановка

Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2015 13:24

Алпинист участва в театрална постановка

Акценти

  • Спектакълът „Евридика в подземния свят" ще се играе в понеделник, 23 март на сцената на театър "Иван Димов" - Хасково

Свързани публикации

За предстоящата постановка „Евридика в подземния свят”, която ще се играе на сцената на театър „Иван Димов“ в Хасково, Пловдивският театър е ангажирал алпинист-катерач. Това е майстор на спорта. Това е Овагин Кешисян, съобщават от пресцентъра на културната институция в областния град.

В понеделник, 23 март, когато хасковската публика ще има възможност да гледа уникалния спектакъл, който поразява въображението. Овагин управлява акробатичен трапец, с който Луиза Григорова / Евридика/ и Петко Венелинов / Орфей/ от 3 метра височина слизат в подземното царство на Хадес.

Сценична пластика, циркови номера /разработени от Бенита Примо/, истинска завеса от дъжд, мултимедия, авторска музика на Петър Дундаков с вокалистка и китарист – това са част от невероятните визуални картини в спектакъла.

Сценичната версия и постановката са на Стайко Мурджев. Заедно с деветимата актьори, зрителите ще пътуват по пътя на страстта, ще прекосят реката за забравата Лета, ще учат езика на необяснимата и вечна любов, е част от сюжета на пиесата.

Спектакълът „Евридика в подземния свят” е предложен за тазгодишните награди „АСКЕЕР” и има прогнози, че ще счупи рекорд с броя на наградите в няколко категории.

Снимки: Театър „Иван Димов“

Сакар нюз
От Сакар нюз март 14, 2015 13:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама