Алкална вода – чудо в чаша или измислица?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 22, 2019 12:25

Алкална вода – чудо в  чаша или измислица?

Алкалното в алкалната вода всъщност са нивата на киселинност (pH) в нея. pH нивото измерва колко киселинна или алкална е дадена субстанция по скалата от 0 до 14.
Ако нивото е 1, това значи с висока киселинност, а субстанция с pH 12 е с висока алкалност
Алкалната вода има по-високо ниво на pH в сравнение с обикновената вода. Чешмяната вода има pH 7, докато при алкалната нивото на pH е 8-9.
Любопитно: Можете да измерите нивата на киселинност както на водата, така и на организма си със специални лентички, закупени от аптека или дрогерия.
Нивата на киселинност са:
От 0 до 6 – киселинно
7 – неутрално
8 до 14 – алкално
А почитателите на алкалната вода смятат, че тя успява да регулира алкално-киселинния баланс в организма. Смята се още, че алкалната вода забавя стареенето и в дългосрочен план може да предотврати появата на ракови клетки.
Алкалната вода има своите немалко противници. Обикновено те твърдят, че няма доказателства за ползите от алкалната вода върху организма ни.
Ползите от алкалната вода
Въпреки всички противоречия, има редица проучвания, които търсят доказателства за ползите от алкалната вода. Изследване от 2012 открило, че алкална вода с pH над 8,8 неутрализира ензима пепсин, основен виновник за кеселините.
Друго проучване пък показва ползите от алкалната вода за хора с високо кръвно налягане, високи нива на LDL холестерол и хипертония.
Смята се още, че алкалната вода помага за пречистване на тялото от токсини. Редовният й прием пък успява да пречисти не само органите, но и клетките на организма, водейки до трайно подобрено здравословно състояние.
Как да си направим алкална вода у дома?
Можете да си приготвите алкална вода у дома. Просто трябва да си купите уред за алкализиране на водата. Цената му е около 30 лева.
Можете да проверите дали уредът работи, като закупите от аптеката лентички за киселинност. Проверете киселинността на водата преди и след уреда, за да се уверите, че наистина имате алкална вода.
Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз април 22, 2019 12:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.