„Алибаба“ се похвали с 56 милиарда долара продажби през Singles Day

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 11, 2020 20:00

„Алибаба“ се похвали с 56 милиарда долара продажби през Singles Day

Акценти

  • Размерът на продажбите се счита за показател за икономическото възстановяване на Китай след падемията.

Свързани публикации

Китайският Alibaba заяви, че поръчките на платформите му за електронна търговия по време на феерията за пазаруване в Singles Day са надхвърлили 56 милиарда долара, а неговите  потребители са се изръсили за над 16 милиона стоки с намаление.

Най-голямото събитие за продажби в света – китайският „Черен петък“ и „Кибер понеделник“ в Съединените щати  обхваща четири основни дни тази година и досега е донесло на продавачите 16 пъти повече поръчки от тези на Amazon.com Inc

Размерът на продажбите се счита за показател за икономическото възстановяване на Китай след падемията.

„Поради COVID-19 много китайци не могат да отидат в чужбина“, каза вицепрезидентът Лю Бо пред репортери. „Това всъщност стимулира онлайн потреблението.“

Засега представянето е облекчение за Alibaba Group Holding Ltd, след като миналата седмица загуби около 10% от пазарната си стойност, когато регулаторите го извадиха списъка на филиал на филиала Ant Group.

Освен че предлага намаляване на цените, Singles Day привлече купувачи в многобройните платформи на Alibaba, в които се сключват сделки, комбинирайки покупки в магазини, заявени в ранните часове при отварянето им за да получат най-добрите оферти.

Към 12:30 сутринта (16:30 GMT) на 11 ноември Бpyтнaтa cтoйнocт на продажбите е надхвърлил 372,3 милиарда юана (56,3 милиарда долара), като поръчките са достигнали рекордните 583 000 в секунда, съобщават от Alibaba.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 11, 2020 20:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама