Акция срещу радикален ислям в Хасковско

Христо Христов
От Христо Христов ноември 25, 2014 17:10

Акция срещу радикален ислям в Хасковско

Акценти

  • Официална информация по случая няма
  • В София е постъпил сигнал, че тук в Хасково има религиозна литература, която проповядва Джихад и антидемократична идеология

Свързани публикации

Няколко часа след като ромската махала на Пазарджик стана обект на акция на ДАНС и МВР, и в Хасково се оказа, че се провежда операцията срещу радикалния ислям. Официална информация по случая няма, освен становището на Прокуратурата, в което се казва, че операцията се провежда и тук. Според запознати в Хасково арестувани няма. Тук от столичните обвинители е пристигнало писмо, с което се иска да се извърши претърсване по делегация. В София е постъпил сигнал, че тук в Хасково има религиозна литература, която проповядва Джихад и антидемократична идеология. По непотвърдена информация претърсването е станало в село от областта, а не в самия град. За непозволена литература са били проверени и джамии. Допълнителна информация ще бъде предоставена, когато това не застрашава действията по разследването.

Преди няколко години в Хасково имаше подобен процес. Тогава решението на съда бе условно наказание за бизнесмен от село Козлец, в чийто дом служители на ДАНС бяха намерили забранена литература. На делото свидетелите се отказаха от показанията си дадени по време на разследването.

Христо Христов
От Христо Христов ноември 25, 2014 17:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.