Актовете на горските към ЮИДП през 2016 година са се увеличили

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2017 10:23

Увеличени са броя на актовете за нарушения, издадени от мобилните екипи на ЮИДП през 2016 година, спрямо предишната. Това сочи отчет за дейността на горските инспектори към предприятието.
През 2016-та са проверени над 1800 обекта за добив на дървесина и близо 5 000 превозни средства. Съставени са 350 акта за незаконна дървесина и седем по Закона за лова.
Задържани са 54 м3 обла строителна дървесина, 1 100 пр.м3 дърва за огрев, 37 моторни превозни средства 10 коня, 35 каруци, 14 бензиномоторни триона и 22 броя инструменти за добив на дървесина.
Мобилните екипи са заловили и съставили актове на нарушители по Закона за лова, извършвали отстрел на животни. Санкционирани са и бракониери за поставяне на капани и примки в ловните стопанства на територията на предприятието. Задържани са 4 броя ловно оръжие, 29 броя боеприпаси, 2 броя едър и 1 брой дребен дивеч, както и 30 кг. дивечово месо.
В ЮИДП- Сливен действат 13 мобилни контролни екипа с персонал от 30 души. Те са равномерно разпределени в областите Сливен, Ямбол, Хасково, Бургас и Стара Загора. Екипите контролират както дейностите по добива, транспортирането и преработването на дървесина, така и законосъобразността на действията на служителите на ЮИДП. Във функциите на горските инспектори влизат още защита на горите от пожари и действия при сигнали, подадени на национален телефон за спешни повиквания 112.
Всеки екип е снабден с автомобил със специален режим на движение, оборудван с радиостанции. Горските имат директна връзка с другите екипи и ръководството на предприятието. Служителите са снабдени с униформено облекло, оръжие, мобилни средства за комуникации, стоп палки, сигнални жилетки, таблети с карти на горските територии и възможности за онлайн проверка на издадените документи за сеч и транспортиране на дървесина.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2017 10:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама