Актовете на горските към ЮИДП през 2016 година са се увеличили

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2017 10:23

Актовете на горските към ЮИДП през 2016  година са се увеличили

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 6/37, 10-16 февруари 2017

Свързани публикации

Увеличени са броя на актовете за нарушения, издадени от мобилните екипи на ЮИДП през 2016 година, спрямо предишната. Това сочи отчет за дейността на горските инспектори към предприятието.
През 2016-та са проверени над 1800 обекта за добив на дървесина и близо 5 000 превозни средства. Съставени са 350 акта за незаконна дървесина и седем по Закона за лова.
Задържани са 54 м3 обла строителна дървесина, 1 100 пр.м3 дърва за огрев, 37 моторни превозни средства 10 коня, 35 каруци, 14 бензиномоторни триона и 22 броя инструменти за добив на дървесина.
Мобилните екипи са заловили и съставили актове на нарушители по Закона за лова, извършвали отстрел на животни. Санкционирани са и бракониери за поставяне на капани и примки в ловните стопанства на територията на предприятието. Задържани са 4 броя ловно оръжие, 29 броя боеприпаси, 2 броя едър и 1 брой дребен дивеч, както и 30 кг. дивечово месо.
В ЮИДП- Сливен действат 13 мобилни контролни екипа с персонал от 30 души. Те са равномерно разпределени в областите Сливен, Ямбол, Хасково, Бургас и Стара Загора. Екипите контролират както дейностите по добива, транспортирането и преработването на дървесина, така и законосъобразността на действията на служителите на ЮИДП. Във функциите на горските инспектори влизат още защита на горите от пожари и действия при сигнали, подадени на национален телефон за спешни повиквания 112.
Всеки екип е снабден с автомобил със специален режим на движение, оборудван с радиостанции. Горските имат директна връзка с другите екипи и ръководството на предприятието. Служителите са снабдени с униформено облекло, оръжие, мобилни средства за комуникации, стоп палки, сигнални жилетки, таблети с карти на горските територии и възможности за онлайн проверка на издадените документи за сеч и транспортиране на дървесина.

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 13, 2017 10:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.