Актьори заслужиха приз за най-добра мъжка и женска роля

Милена Митева
От Милена Митева май 11, 2018 10:34

Актьори заслужиха приз за най-добра мъжка и женска роля

Двама актьори от Ивайловград спечелиха отличия след фестивал. Ламбрети Колев и Хрисияна Петкова – представители на младежка театрална трупа „Актьорите” при НЧ ”Пробуда 1914” – Ивайловград, заслужиха признанията за най-добра женска и мъжка роля от III Национален фестивал на детско – юношеското театрално творчество „Малкият принц“. Той бе организиран от община Велико Търново и НЧ „Извор“ – 1873, село Самоводене. В музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“, където представиха постановката „Кукувицата”, Ламбрети влезе в ролята на много кисел директор, а Хрисияна на весела чистачка. Актьорите на Иванка Шекерова бяха оценени от председател на журито Николай Априлов, а членове: Веселин Калановски и Милен Иванов, които им присъдиха и отличията за най-добра женска и мъжка роля.

Ламбрети и Хрисияна: “Щастливи сме, че оцениха труда ни “

Представете се на читателите?
Хрисияна: Хрисияна Петкова на 16 години. Занимавам се непрофесионално с актьорско майсторство.
Ламбрети: Ламберети Колев на 17 години. И също като Хрисияна се занимавам непрофесионално с това изкуство.

От колко време се занимавате с актьорско майсторство?
Хрисияна: Занимавам се с театър от доста време, а от 3 години играя в театрална трупа.
Ламбрети: Занимавам се с театър още от много малък. Участвал съм в доста постановки. Участвам в две театрални трупи към НЧ” Пробуда – 1914”.

Как започна всичко?
Хрисияна: Когато бях много малка изнасяхме представления, които мислихме сами. Бяхме много щастливи, когато събирахме публика и хората ни се радваха и поднасяха бурните си аплодисменти.
Ламбрети: Още в предучилищна си измисляхме сами текстовете и правихме представления пред бабите на улицата и нашите родители. Много съм щастлив, че имах такова детство.

Кое ви запали?
Хрисияна: Запали ме това да виждам хората с усмивки на лицата, смеещи се от сърце и оценяващи това, което правя. За мен няма по-голяма награда от това да знам, че съм направила някой щастлив.
Ламбрети: Любовта към хората, чувството, когато излезеш на сцената и ти ръкопляскат. Тогава всъщност осъзнаваш, че правиш нещо, което ги прави щастливи, а какво по-хубаво от това да направиш някого щастлив? И не само! Чувството, когато си на сцената и губиш представа за време и място, чувството, което те откъсва от материята, чувството Дуенде.

Коя бе първата постановка, в която участвахте?
Хрисияна: Първата постановка, в която участвах, е „Нашата Коледа“, която направихме с младежка театрална трупа „Актьорите“.
Ламбрети: “Нашата Коледа” с театрална трупа “Актьорите”.

С какво смятате, че заслужихте наградите си от „Малкият принц“ ?
Хрисияна: Много се радвам, че ни оцениха. Работихме с много желание, положихме много труд, за да се получи пиесата, но нека не забравяме и огромното търпение на нашия режисьор Иванка Шекерова, без която нямаше да я има тази вълшебна приказка.
Ламбрети: Много съм щастлив, че трудът ни се възнагради. Работим от 2 години по тази пиеса, положихме много труд и направихме нещо вълшебно. Това нямаше как да се случи, ако не бяхме толкова близки и толерантни един с друг и разбира се благодарение на най-прекрасния човек, нашият режисьор Иванка Шекерова.

Имате ли награди от други фестивали?
Хрисияна: Не, това е първият фестивал, в който участвам, и съм много щастлива, че спечелих награда!
Ламбрети:Това е вторият фестивал, където играя. В първия взехме награда за “най-добра главна женска роля” в Тополовград с постановката “Госпожа Министершата”, а във втория получихме две награди – Хрисияна Петкова – “най-добра главна женска роля”, а аз – “най-добра главна мъжка роля”.

Как смятате да се развивате за напред?
Хрисияна: В момента нямам планове, но мисля театъра да остане мое хоби.
Ламбрети: За в бъдеще искам да се развивам професионално в тази насока.

Милена Митева
От Милена Митева май 11, 2018 10:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.