„Активни граждани“ бяха отличени за благотворителна кауза

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 30, 2017 14:40

„Активни граждани“ бяха отличени за благотворителна кауза

Акценти

 • Пембе Юсеин и Живко Йосифов заслужиха награди от Националното сдружение на общините в Република България

Свързани публикации

Признание за благотворителната си дейност получиха двама дарители. По предложение на кмета Мария Киркова Пембе Юсеин и Живко Йосифов бяха отличени плакети и грамоти, осигурени от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Отличията им се връчват за организирани и проведени от тях благотворителни инициативи за децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Харманли.
„Добрите дела трябва да бъдат възнаградени, а хората допринесли за тях – удостоени с внимание и поощрени. Тогава доброто става „заразно“. Считам, че тези хора са истински „активни граждани“, а общественото признание ще бъде за тях удовлетворение от добре свършената работа в полза на деца в неравностойно положение“, мотивира номинациите си кметът Киркова. Тя им благодари за инициативността и благотворителния жест към децата от социалното заведение в града.
Видимо развълнувани и изненадани, Юсеин и Йосифов изказаха благодарността си към местната власт за признателността и отделеното внимание и споделиха с градоначалника някои от идеите си за бъдещи благотворителни каузи.
Пембе Юсеин бе организатор на три благотворителни инициативи. Първата от тях бе насочена към децата от ЦНСТ за изминалата Коледа. Тогава младата жена публикува списък с мечтаните за Коледа подаръци на децата във Фейсбук и спомогна за събирането и раздаването им.
Втората й идея бе насочена към Дома за възрастни хора през месец февруари. Тогава със събраната малко над 400 лева сума бяха закупени два дивана и 4 печки, а всеки от обитаващите в дома получи сапун, кърпа за лице и чорапи.
В последната инициатива Пембе Юсеин и Живко Йосифов допринесоха заедно за щастието на децата от ЦНСТ. Тя бе през месец юли. След като десетки се отзоваха, потребителите на центъра бяха зарадвани с дрехи, летни, обувки, лакомства и нови пижами. За да бъдат детските усмивки още по-широки, бившият управител на Градската градина също допълни идеята на госпожа Юсеин. Той покани потребителите на центъра да обядват в създадения от него „Горски кът” за отдих край Книжовник.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 30, 2017 14:40
Напиши коментар

2 Коментара

 1. Kezim Yuseinov октомври 30, 19:35

  Честито ! Нека да има повече добри хора като Вас, които да стоплят сърцата на тези дечица, те го заслужават!

  Отговори на този коментар
 2. futbolnibettingprognozi октомври 30, 19:28

  Честито ! Нека да има повече добри сърца като вас, които да стоплят сърцата на тези дечица, те го заслужават ! Юсеинов

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

 • 9 910 554 преглеждания