Агенцията по заетостта с предложение към работодатели и безработни

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2018 14:29

Агенцията по заетостта с предложение към работодатели и безработни

Агенция по заетостта отправя предложение към работодателите от общините Харманли, Симеоновград и Тополовград. Институцията уведомява, че разполага с финансови средства за обучение по заявка от работодател по чл.63 от ЗНЗ в размер на 1 796 лв. Средствата се предоставят за обучение за професионална квалификация на безработни лица по заявка от работодател с готовност за наемането им на работа по трудов договор, за срок не по-малък от 6 месеца след успешното завършване на обучението. Обучението може да бъде проведено от посочена от него  обучаваща институция съгласно чл. 63, ал.1 от ППЗНЗ.

Обученията по заявка на работодател са с продължителност в съответствие с изискванията на конкретното работно място.  Подадените заявки (по образец) от работодатели се одобряват от Съвета за сътрудничество. Избраната от одобрения работодател обучаваща институция, следва да представи техническо предложение за обучение, което се разглежда от Комисия, назначена със заповед от директора на ДБТ.  Договорите с обучаващата институция и работодателя, както и с безработните лица се сключват от ДБТ, след установяване съответствието на материално-техническата база с описаната в Техническото предложение /протокол от проверка на базата/.

Финансиране: За всяко безработно лице, включено в обучение, на обучаващата институция се предоставят средства за І степен на ПК (300 уч. ч.) или за квалификация по част от професия – 600 лв.

На всяко безработно лице, включено в обучение, се предоставя стипендия за всеки присъствен ден за срока на обучение – 8 лв./ден, както и средства за транспортни разходи, когато обучението се провежда в населено място, различно от местоживеенето – до 10 лв./ден.

Допълнителна и конкретна информация може да се получи в:

Дирекция “Бюро по труда” Харманли, както и на тел. 0373 82765 и

0373 8 3112.

https://webgate.ec.europa.eu/

снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2018 14:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 273 856 преглеждания