АГ отделение получи подаръци в Деня на родилната помощ

Милена Митева
От Милена Митева януари 21, 2020 15:51

АГ отделение получи подаръци в Деня на родилната помощ

Акценти

  • Подаръците бяха връчени от кмета Мария Киркова, която честити професионалния празник на докторите и акушерите

Свързани публикации

Родилно отделение към „МБАЛ – Харманли“ получи нови придобивки. Специалистите ще разполагат с ново електрическо легло и две конвекторни печки, които получиха в Деня на родилната помощ – 21 януари. Подаръците бяха връчени от кмета Мария Киркова, която честити професионалния празник на докторите и акушерките, а също така и на всички, които имат повод да празнуват в този ден.

„Искам да изкажа огромната си благодарност за професионализма и за всичко онова, което правите за най-ценната част – децата ни и майките, на нашето общество. Благодаря ви! Продължавайте да работите в същия дух – с целия си ентусиазъм, отдаденост и сърце! Без сърце тази работа няма как да се случи. Желая ви в това отделение да има много повече бебета. Бъдете здрави и все така отговорно се отнасяйте към всичко, което вършите!“, пожела градоначалникът.

Днес в родилно отделение бе извършен ритуалът „Поливане“. Тази година Никол Динкова, станала скоро майка на втори син, поля вода, за да измият ръцете си докторите Филипов и Чолев, а след това и на акушерките Нейкова и Тилева.

Д-р Филипов изми пръв ръцете си и пожела да бъде светъл животът на бебетата, които се раждат.

„Нека всяка жена да стане майка, баба и прабаба“, каза д-р Чолев.

Старшата акушерка Тилева изми ръцете си и разпръсна капките от чистите си ръце. Тя пожела колкото са отишли в небето, толкова деца да се родят в отделението.

„Акушерката е нещо свято. Тя е с бързи и сръчни ръце, бързи крака и топло сърце. Това не трябва да го забравяме, за да може нашите бременни и родилки да се чувстват специални“, допълни изказването си.

В момента в АГО на „МБАЛ – Харманли“ работят осем акушерки, четирима акушер-гинеколози и пет санитарки, които също са част от екипа на отделението.

От началото на годината до момента в това родилно отделение на бял свят са се появили четири бебета.

Милена Митева
От Милена Митева януари 21, 2020 15:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.