АГ отделение получи подаръци в Деня на родилната помощ

Милена Митева
От Милена Митева януари 21, 2020 15:51

АГ отделение получи подаръци в Деня на родилната помощ

Акценти

  • Подаръците бяха връчени от кмета Мария Киркова, която честити професионалния празник на докторите и акушерите

Свързани публикации

Родилно отделение към „МБАЛ – Харманли“ получи нови придобивки. Специалистите ще разполагат с ново електрическо легло и две конвекторни печки, които получиха в Деня на родилната помощ – 21 януари. Подаръците бяха връчени от кмета Мария Киркова, която честити професионалния празник на докторите и акушерките, а също така и на всички, които имат повод да празнуват в този ден.

„Искам да изкажа огромната си благодарност за професионализма и за всичко онова, което правите за най-ценната част – децата ни и майките, на нашето общество. Благодаря ви! Продължавайте да работите в същия дух – с целия си ентусиазъм, отдаденост и сърце! Без сърце тази работа няма как да се случи. Желая ви в това отделение да има много повече бебета. Бъдете здрави и все така отговорно се отнасяйте към всичко, което вършите!“, пожела градоначалникът.

Днес в родилно отделение бе извършен ритуалът „Поливане“. Тази година Никол Динкова, станала скоро майка на втори син, поля вода, за да измият ръцете си докторите Филипов и Чолев, а след това и на акушерките Нейкова и Тилева.

Д-р Филипов изми пръв ръцете си и пожела да бъде светъл животът на бебетата, които се раждат.

„Нека всяка жена да стане майка, баба и прабаба“, каза д-р Чолев.

Старшата акушерка Тилева изми ръцете си и разпръсна капките от чистите си ръце. Тя пожела колкото са отишли в небето, толкова деца да се родят в отделението.

„Акушерката е нещо свято. Тя е с бързи и сръчни ръце, бързи крака и топло сърце. Това не трябва да го забравяме, за да може нашите бременни и родилки да се чувстват специални“, допълни изказването си.

В момента в АГО на „МБАЛ – Харманли“ работят осем акушерки, четирима акушер-гинеколози и пет санитарки, които също са част от екипа на отделението.

От началото на годината до момента в това родилно отделение на бял свят са се появили четири бебета.

Милена Митева
От Милена Митева януари 21, 2020 15:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.