Административен съд и РДНСК оставят болни старци на улицата

Сакар нюз
От Сакар нюз март 25, 2015 10:09

Административен съд и РДНСК оставят болни старци на улицата

Акценти

  • През 2010 г., паднала стена и пенсионерите я издигнали наново, стегнали и покрива на къщата си но без строителни книжа

Свързани публикации

Багери ще разрушават дома на възрастно семейство от Хасково след две противоположни решения постановени от Административен съд /ХАС/. Става дума за дома на 73-годишната Бояна Хаджиева, която е с диабет и прекаран инфаркт и нейният съпруг Феим Мемишев на 81 г. Административните магистрати постановят, че дома им на ул. „Гара Движение” е незаконен, въпреки, че старците имат нотариален акт и са плащали данъци през годините.

През 2010 г., паднала стена и пенсионерите я издигнали наново, стегнали и покрива на къщата си. Тяхна съседка обаче подала жалба, а проверка на РДНСК установила, че семейството няма строителни книжа. След което била издадена заповед за събаряне.

Фамилията подала жалба в ХАС, за да иска отмяна на заповедта. На 19 февруари административните съдии постановяват да се спре изпълнението, защото се касае за възрастни и болни хора. На 6 март обаче ХАС се произнася, че сградата трябва да бъде премахната, защото интересът на държавата е преди всичко.

Според адвоката на фамилията Васил Лазов в случая е нарушена Конвенцията за защита на правата на човека и осовите свободи. Решението на ХАС е окончателно. РДНСК пък са наели фирма, която ще събори дома на старците, които по думите им остават на улицата.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 25, 2015 10:09
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Diana март 25, 10:20

    Срамота.Не събарят незаконните квартали на циганите,а законната къща на възрастно семейство…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 276 800 преглеждания