Административен съд и РДНСК оставят болни старци на улицата

Сакар нюз
От Сакар нюз март 25, 2015 10:09

Административен съд и РДНСК оставят болни старци на улицата

Акценти

  • През 2010 г., паднала стена и пенсионерите я издигнали наново, стегнали и покрива на къщата си но без строителни книжа

Свързани публикации

Багери ще разрушават дома на възрастно семейство от Хасково след две противоположни решения постановени от Административен съд /ХАС/. Става дума за дома на 73-годишната Бояна Хаджиева, която е с диабет и прекаран инфаркт и нейният съпруг Феим Мемишев на 81 г. Административните магистрати постановят, че дома им на ул. „Гара Движение” е незаконен, въпреки, че старците имат нотариален акт и са плащали данъци през годините.

През 2010 г., паднала стена и пенсионерите я издигнали наново, стегнали и покрива на къщата си. Тяхна съседка обаче подала жалба, а проверка на РДНСК установила, че семейството няма строителни книжа. След което била издадена заповед за събаряне.

Фамилията подала жалба в ХАС, за да иска отмяна на заповедта. На 19 февруари административните съдии постановяват да се спре изпълнението, защото се касае за възрастни и болни хора. На 6 март обаче ХАС се произнася, че сградата трябва да бъде премахната, защото интересът на държавата е преди всичко.

Според адвоката на фамилията Васил Лазов в случая е нарушена Конвенцията за защита на правата на човека и осовите свободи. Решението на ХАС е окончателно. РДНСК пък са наели фирма, която ще събори дома на старците, които по думите им остават на улицата.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 25, 2015 10:09
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Diana март 25, 10:20

    Срамота.Не събарят незаконните квартали на циганите,а законната къща на възрастно семейство…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.