Абитуриентите от ПГЕТ „Захари Стоянов“ завършиха с два документа

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 5, 2020 08:12

Абитуриентите от ПГЕТ „Захари Стоянов“ завършиха с два документа

Акценти

  • Регионален вестник, # 26/910 година XVII, 3 - 9 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Младите хора, завършващи тази година ПГЕТ „Захари Стоянов“ Харманли, поеха по пътя на успеха с два документа – диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация.
Те им бяха връчени на тържествена церемония, провела се на 25 юни в училището. Директорът Соня Илиева поздрави абитуриентите и им пожела да прославят своята гимназия и да бъдат за пример на момичетата и момчетата, които сега вървят по техните стъпки.
На тържествената церемония присъства началникът на отдел „Образование“ към община Харманли Маргарита Тървалиева, която поздрави завършващите от името на кмета Мария Киркова. Г-жа Тървалиева връчи награди на двамата отличници на ПГЕТ Доника Карагочева и Емануил Нашев. Младите хора получиха изненада и от председателя на „Ротари клуб Харманли“ Александър Петров и Теодор Янев, член на клуба.
Зрелостниците на единствената професионална гимназия в Харманли смятат занапред да се реализират като учители или като ценни кадри по своите специалности, част от които са с очакван недостиг на пазара на труда. Това дава безценна възможност на младите хора да стартират професионална кариера възможно най-скоро.
На 30 юни пък ПГЕТ отбеляза края на учебната 2019/2020 г. и награди децата, включили се през годината активно в училищните празници и в добри каузи, както и тези с отличен успех. Общо 14 ученици получиха грамоти „Гордост на училището“ и „Отличник на училището“ и бяха изненадани с материални награди.
И през следващата учебна година ПГЕТ „Захари Стоянов“ продължава да бъде едно от малкото учебни заведения в област Хасково, което предлага дуално обучение. То ще бъде реализирано в паралелката със специалност „Производство на облекло от текстил“. Освен нея, училището предлага на бъдещите осмокласници и обучение по утвърдени вече специалности като „Електрически машини и апарати“ – II и III степен на ПК и „Промишлена електроника“ – III степен на ПК. Всички те са с очакван недостиг на кадри на пазара на труда.

автор: Светлана Николова

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 5, 2020 08:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама