Абитуриентите напуснаха родните си училища

Сакар нюз
От Сакар нюз май 23, 2016 08:01

Абитуриентите напуснаха родните си училища

В Свиленград бяха изпратени от първокласници

Зpeлocтницитe нa COУ „Д-p Πeтъp Бepoн” пpoвeдoxa пocлeдния cи yчeбeн чac и зa тяx би пocлeдният звънeц. Te бяxa изпpaтeни нa тъpжecтвeнa цepeмoния в двopa нa yчилищeтo, ĸъдeтo пpиcтъпиxa, вoдeни oт пъpвoĸлacницитe. „Ha дoбъp чac и ycпex в живoтa“ им пoжeлa диpeĸтopът Mapиян Бoянoв. „Aĸo днec cтe oтĸpити, чecтни млaди xopa, пpaвeщи дoбpo, знaйтe, чe дължитe тoвa нa cвoитe yчитeли. Ceгa e мoмeнтът дa им блaгoдapитe“, ĸaзa нa изпpoвoдяĸ той. „Cpeд вac имa бъдeщи лeĸapи, cтpoитeли, oтĸpивaтeли, нo нaй-вaжнo e дa бъдeтe личнocти, ĸoитo ca щacтливи oт тoвa, ĸoeтo пpaвят“, дoпълни тoй. Πoздpaвитeлeн aдpec ĸъм aбитypиeнтитe oтпpaвиxa дaмитe oт Лaйънc ĸлyб „Cвилeнa”, a Тpaĸийcĸo дpyжecтвo „Tpaĸия” нaгpaди c плaĸeт oтличничĸaтa Baня Πипepова.

В Любимец им пожелаха попътен вятър и сбъднати мечти 

С много трепети и емоции премина церемонията по изпращането на тазгодишните зрелостници от СОУ „Желязко Терпешев” – Любимец. Празникът се състоя на 13 май в двора на училището. По традиция тържеството и последвалата другарска вечер бяха изцяло организирани от учениците от 11 клас. Те дадоха на абитуриентите символични подаръци и им пожелаха попътен вятър и сбъднати мечти.

Поздравителен адрес от името на единадесетокласниците отправи Ани Иванова.
Реч в отговор от името на абитуриентите произнесе Мария Костадинова. Тя сподели всички трепети и вълнения, които преживяват дванадесетокласниците. По време на настоящите празници.
Церемонията не мина и без тържественото пре- даване на знамето на училището на новите знаменосци. Знаменосецът Огнян Братков, с асистентки Адриана Миткова и Памела Бойкова, предаде флага на училището на Борис Дечев и неговите асистентки Кателина Катева и Гергана Георгиева, завещавайки им да го носят с чест и достойнство.
Програмата в училище приключи със сбогуване с преподавателите, които пожелаха на абитуриентите да преследват мечтите си и да помнят родния град.
Празникът се пренесе в ресторант „Централ”, където младежите прекараха една незабравима другарска вечер.

Тополовградските зрелостници заминаха за „Света Троица“

“На добър път!” беше пожеланието на всички в празничния 13 май, в който абитуриентите от Випуск 2016 на тополовградското СОУ “Д-р Петър Берон” чуха за последен път училищния звънец. Да ги изпратят и да им пожелаят попътен вятър, в училищния двор се събраха учители, родители и близки, съученици, приятели. На тържественото изпращане бяха: председателят на Общинския съвет – Васил Сяров, заместник – кметът на общината – Маргарита Георгиева, секретарят на ОбА и майка на абитуриент- Антоанета Димитрова, Красимира Ятакчиева – началник отдел “Хуманитарни и социални дейности”, Райна Миланова – секретар на читалището, директорите на началното училище – Добрин Парнаров и на ОДЗ ”Щастливо детство” – Бисера Стоева, много общественици. Вълнуващо слово, изпратено от зрелостниците с бурни аплодисменти, произнесе директорът на училището Божана Георгиева. От името на кмета на общината Божин Божинов към младите тополовградчани, с мили думи се обърна Красимира Ятакчиева. Тя обяви имената на удостоените от него със златен символ пълни отличници – Габриела Парнарова и Станислав Гинев. Наградите връчи заместник- кметът Маргарита Георгиева. Награди получиха всички отличници на випуска.
Със слово, което просълзи присъстващите, секретарят на читалището Райна Миланова благодари на випускниците, които са участвали активно в читалищната дейност. С букет за всеки, тя им връчи грамоти, пожела им “На добър път” и ги увери, че са винаги добре дошли на читалищната сцена. След вълнуващите слова и подаръци зрелостниците се врекоха да не забравят родния край и подариха на училището картина на тополовграския художник Петко Дечев.
С ритуалното предаване на училищното знаме на следващия випуск, смяна знаменосците и хоро в двора, с шумни възгласи и клаксони на макс, абитуриентите потеглиха за манастир “Света Троица”, за да продължат празника си.

Випуск 2016 на СОУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград, беше тържествено
изпратен. Песни, танци и благодарствени слова съпътстваха разделянето на абитуриентите с
училището. По традиция, целувайки училищното знаме, дванадесетокласниците се разделиха с него.

В Ивайловград всички зрелостници си получиха бележниците в последния учебен ден. Преподавателите им пожелаха успех на предстоящата матура. На 24 май, когато е празника на града ще е и тържественото им изпращане. То ще стане в двора на училището, а след това всички ще преминат в шествие из града.

В Харманли преминаха по килим от розов цвят

Харманлийските абитуриенти по традиция осъмнаха пред входа на СОУ „Неофит Рилски“. Те посрещнаха съучениците си със силна музика и танци. В добавка имаше броене до 12 и възгласи „дипломиране“. След това влезнаха в класните си стаи за последния час в родното си училище. Раздялата с учителите бе много емоционална, ако се съди по сълзите на повечето абитуриенити.
След втория час бе официалното им изпращане. То се състоя в двора на Гимназията. Зрелостниците излизаха от входа, който бе застлан с цвят от рози. Вън в шпалир ги очакваха съучениците им по-долните класове. И отново последва отброяване до 12, последвано от “дипломиране-е-е”.
На двора те играха народни хора и пуснаха в небето светещи фенери с надписа на класа, в който бяха допреди няколко минути.
Всички абитуриенти получиха послания в стихотворна форма.

Абитуриентите в Свиленград

Абитуриентите в Свиленград

Абитуриентите в Любимец

Абитуриентите в Любимец

Абитуриентите в Ивайловград

Абитуриентите в Ивайловград

Абитуриентите в Симеоновград

Абитуриентите в Симеоновград

Абитуриентите в Харманли

Абитуриентите в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз май 23, 2016 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама