Абитуриентите напуснаха родните си училища

Сакар нюз
От Сакар нюз май 23, 2016 08:01

Абитуриентите напуснаха родните си училища

В Свиленград бяха изпратени от първокласници

Зpeлocтницитe нa COУ „Д-p Πeтъp Бepoн” пpoвeдoxa пocлeдния cи yчeбeн чac и зa тяx би пocлeдният звънeц. Te бяxa изпpaтeни нa тъpжecтвeнa цepeмoния в двopa нa yчилищeтo, ĸъдeтo пpиcтъпиxa, вoдeни oт пъpвoĸлacницитe. „Ha дoбъp чac и ycпex в живoтa“ им пoжeлa диpeĸтopът Mapиян Бoянoв. „Aĸo днec cтe oтĸpити, чecтни млaди xopa, пpaвeщи дoбpo, знaйтe, чe дължитe тoвa нa cвoитe yчитeли. Ceгa e мoмeнтът дa им блaгoдapитe“, ĸaзa нa изпpoвoдяĸ той. „Cpeд вac имa бъдeщи лeĸapи, cтpoитeли, oтĸpивaтeли, нo нaй-вaжнo e дa бъдeтe личнocти, ĸoитo ca щacтливи oт тoвa, ĸoeтo пpaвят“, дoпълни тoй. Πoздpaвитeлeн aдpec ĸъм aбитypиeнтитe oтпpaвиxa дaмитe oт Лaйънc ĸлyб „Cвилeнa”, a Тpaĸийcĸo дpyжecтвo „Tpaĸия” нaгpaди c плaĸeт oтличничĸaтa Baня Πипepова.

В Любимец им пожелаха попътен вятър и сбъднати мечти 

С много трепети и емоции премина церемонията по изпращането на тазгодишните зрелостници от СОУ „Желязко Терпешев” – Любимец. Празникът се състоя на 13 май в двора на училището. По традиция тържеството и последвалата другарска вечер бяха изцяло организирани от учениците от 11 клас. Те дадоха на абитуриентите символични подаръци и им пожелаха попътен вятър и сбъднати мечти.

Поздравителен адрес от името на единадесетокласниците отправи Ани Иванова.
Реч в отговор от името на абитуриентите произнесе Мария Костадинова. Тя сподели всички трепети и вълнения, които преживяват дванадесетокласниците. По време на настоящите празници.
Церемонията не мина и без тържественото пре- даване на знамето на училището на новите знаменосци. Знаменосецът Огнян Братков, с асистентки Адриана Миткова и Памела Бойкова, предаде флага на училището на Борис Дечев и неговите асистентки Кателина Катева и Гергана Георгиева, завещавайки им да го носят с чест и достойнство.
Програмата в училище приключи със сбогуване с преподавателите, които пожелаха на абитуриентите да преследват мечтите си и да помнят родния град.
Празникът се пренесе в ресторант „Централ”, където младежите прекараха една незабравима другарска вечер.

Тополовградските зрелостници заминаха за „Света Троица“

“На добър път!” беше пожеланието на всички в празничния 13 май, в който абитуриентите от Випуск 2016 на тополовградското СОУ “Д-р Петър Берон” чуха за последен път училищния звънец. Да ги изпратят и да им пожелаят попътен вятър, в училищния двор се събраха учители, родители и близки, съученици, приятели. На тържественото изпращане бяха: председателят на Общинския съвет – Васил Сяров, заместник – кметът на общината – Маргарита Георгиева, секретарят на ОбА и майка на абитуриент- Антоанета Димитрова, Красимира Ятакчиева – началник отдел “Хуманитарни и социални дейности”, Райна Миланова – секретар на читалището, директорите на началното училище – Добрин Парнаров и на ОДЗ ”Щастливо детство” – Бисера Стоева, много общественици. Вълнуващо слово, изпратено от зрелостниците с бурни аплодисменти, произнесе директорът на училището Божана Георгиева. От името на кмета на общината Божин Божинов към младите тополовградчани, с мили думи се обърна Красимира Ятакчиева. Тя обяви имената на удостоените от него със златен символ пълни отличници – Габриела Парнарова и Станислав Гинев. Наградите връчи заместник- кметът Маргарита Георгиева. Награди получиха всички отличници на випуска.
Със слово, което просълзи присъстващите, секретарят на читалището Райна Миланова благодари на випускниците, които са участвали активно в читалищната дейност. С букет за всеки, тя им връчи грамоти, пожела им “На добър път” и ги увери, че са винаги добре дошли на читалищната сцена. След вълнуващите слова и подаръци зрелостниците се врекоха да не забравят родния край и подариха на училището картина на тополовграския художник Петко Дечев.
С ритуалното предаване на училищното знаме на следващия випуск, смяна знаменосците и хоро в двора, с шумни възгласи и клаксони на макс, абитуриентите потеглиха за манастир “Света Троица”, за да продължат празника си.

Випуск 2016 на СОУ „Св. Климент Охридски“ – Симеоновград, беше тържествено
изпратен. Песни, танци и благодарствени слова съпътстваха разделянето на абитуриентите с
училището. По традиция, целувайки училищното знаме, дванадесетокласниците се разделиха с него.

В Ивайловград всички зрелостници си получиха бележниците в последния учебен ден. Преподавателите им пожелаха успех на предстоящата матура. На 24 май, когато е празника на града ще е и тържественото им изпращане. То ще стане в двора на училището, а след това всички ще преминат в шествие из града.

В Харманли преминаха по килим от розов цвят

Харманлийските абитуриенти по традиция осъмнаха пред входа на СОУ „Неофит Рилски“. Те посрещнаха съучениците си със силна музика и танци. В добавка имаше броене до 12 и възгласи „дипломиране“. След това влезнаха в класните си стаи за последния час в родното си училище. Раздялата с учителите бе много емоционална, ако се съди по сълзите на повечето абитуриенити.
След втория час бе официалното им изпращане. То се състоя в двора на Гимназията. Зрелостниците излизаха от входа, който бе застлан с цвят от рози. Вън в шпалир ги очакваха съучениците им по-долните класове. И отново последва отброяване до 12, последвано от “дипломиране-е-е”.
На двора те играха народни хора и пуснаха в небето светещи фенери с надписа на класа, в който бяха допреди няколко минути.
Всички абитуриенти получиха послания в стихотворна форма.

Абитуриентите в Свиленград

Абитуриентите в Свиленград

Абитуриентите в Любимец

Абитуриентите в Любимец

Абитуриентите в Ивайловград

Абитуриентите в Ивайловград

Абитуриентите в Симеоновград

Абитуриентите в Симеоновград

Абитуриентите в Харманли

Абитуриентите в Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз май 23, 2016 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.