Абитуриенти от „Неофит Рилски“ с по-висок успех на ДЗИ от тези в страната

Милена Митева
От Милена Митева юли 1, 2019 14:42

Абитуриенти от „Неофит Рилски“ с по-висок успех на ДЗИ от тези в страната

Средният успех от матурите на учениците от СУ „Неофит Рилски“ в Харманли е по-висок от този за областта и страната. Това стана ясно в петък, когато в Културния център, завършилите 12. клас получиха своите дипломи.
Директорът на училището Валентина Павлова съобщи пред събралите се зрелостници, близки и техни приятели резултатите от държавните зрелостни изпити (ДЗИ).
От думите на госпожа Павлова стана ясно, че средният успех на Випуск 2019-та е 4,17. Тя допълни, че за страната той е 4,06, а за област Хасково – 3,84.
По български език отличните оценки са 7. С много добри резултати са се представили 18 ученици. С най-висок успех – отличен 5,89, е Дария Добрева. Тя е получила 91 точки от максималните 100. За сравнение, в областта има още един ученик, който е получил само с 5 точки повече от нея.
Средният успех на учениците от училището за втората матура е 4,15.
Най-висок е балът по английски език. Там средният успех е 4,90. Отличните оценки са 11, а много добрите – 25. Тук отново най-високата оценка е на Дария Добрева – 5,81. Момичето е получило 88 точки.
По биология средният успех е 3,75, като най-високата оценка е на Антония Тонева – много добър.
Средните резултати, записани по география, са 3,69. Те също са по-високи от средните за областта – 3,47. По този предмет най-добрата оценка е на Наталия Миткова – 4,12.
С над 5,50 завършват 19 зрелостници на най-голямото средно училище в община Харманли.
Гимназия „Неофит Рилски“ от Града на Белоногата е сред петте най-добри в областта. Преди нея са хасковските гимназии – Езиковата и Математическата, димитровградската Математическа и свиленградското средно училище.
В началото на церемонията по връчване на дипломите учениците изгледаха презентации с най-хубавите си моменти в училище. Кметът Мария Киркова също бе на събитието. Тя поднесе поздравителен адрес, който бе прочетен на абитуриентите.

Милена Митева
От Милена Митева юли 1, 2019 14:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама