Абитуриенти от „Неофит Рилски“ с по-висок успех на ДЗИ от тези в страната

Милена Митева
От Милена Митева юли 1, 2019 14:42

Абитуриенти от „Неофит Рилски“ с по-висок успех на ДЗИ от тези в страната

Средният успех от матурите на учениците от СУ „Неофит Рилски“ в Харманли е по-висок от този за областта и страната. Това стана ясно в петък, когато в Културния център, завършилите 12. клас получиха своите дипломи.
Директорът на училището Валентина Павлова съобщи пред събралите се зрелостници, близки и техни приятели резултатите от държавните зрелостни изпити (ДЗИ).
От думите на госпожа Павлова стана ясно, че средният успех на Випуск 2019-та е 4,17. Тя допълни, че за страната той е 4,06, а за област Хасково – 3,84.
По български език отличните оценки са 7. С много добри резултати са се представили 18 ученици. С най-висок успех – отличен 5,89, е Дария Добрева. Тя е получила 91 точки от максималните 100. За сравнение, в областта има още един ученик, който е получил само с 5 точки повече от нея.
Средният успех на учениците от училището за втората матура е 4,15.
Най-висок е балът по английски език. Там средният успех е 4,90. Отличните оценки са 11, а много добрите – 25. Тук отново най-високата оценка е на Дария Добрева – 5,81. Момичето е получило 88 точки.
По биология средният успех е 3,75, като най-високата оценка е на Антония Тонева – много добър.
Средните резултати, записани по география, са 3,69. Те също са по-високи от средните за областта – 3,47. По този предмет най-добрата оценка е на Наталия Миткова – 4,12.
С над 5,50 завършват 19 зрелостници на най-голямото средно училище в община Харманли.
Гимназия „Неофит Рилски“ от Града на Белоногата е сред петте най-добри в областта. Преди нея са хасковските гимназии – Езиковата и Математическата, димитровградската Математическа и свиленградското средно училище.
В началото на церемонията по връчване на дипломите учениците изгледаха презентации с най-хубавите си моменти в училище. Кметът Мария Киркова също бе на събитието. Тя поднесе поздравителен адрес, който бе прочетен на абитуриентите.

Милена Митева
От Милена Митева юли 1, 2019 14:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.