510 деца на Харманли създадоха жива мартеница – трикольор

Милена Митева
От Милена Митева февруари 26, 2020 15:48

510 деца на Харманли създадоха жива мартеница – трикольор

Акценти

  • Облечени с тениски с цветовете на българския трикольор те се подредиха в цифрата 510 и изобразиха на колко години е градът

Свързани публикации

510 деца от Харманли образуваха жива мартеница. Облечени с тениски с цветовете на българския трикольор те се подредиха в цифрата 510 и изобразиха на колко години е градът. Събитието се състоя на зеления терен в спортен комплекс „Хеброс“, днес и бе организирано от Община Харманли.

На него присъстваха областния управител д-р Стефка Здравкова, нейния заместник Митко Петров, кметът Мария Киркова, зам.-кмета Валентина Димулска. Градоначалникът поздрави децата и присъстващите, след което награди директорите на училищата, чиито възпитаници участваха в инициативата „510 деца на Харманли създават жива мартеница – трикольор“ , посветена на честванията по повод „Харманли на 510“ години.

510-те деца получиха като подарък тениските, с които бяха облечени. На 3 март от 12:00 часа, те отново ще облекат тениските и ще вземат участие в „Пробуждане с хоро“ – пета общобългарска инициатива у нас и по света под надслов „Живият дух на България“.

Инициативата за провеждането на днешния празник бе на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Тя е под мотото „Не на тормоза“ и е част от активностите свързани с отбелязването на „Денят на розовата фланелка“.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 26, 2020 15:48
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Румен март 1, 15:46

    Браво! Свежите идеи – висок дух!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.