35 години мъже се къпят в замръзнал язовир, за да спазват традиция

Милена Митева
От Милена Митева януари 29, 2022 12:08

35 години мъже се къпят в замръзнал язовир, за да спазват традиция

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 28 януари – 3 февруари 2022 г., брой 4/982 година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Смели мъже поддържат 35-годишна традиция за ледено къпане в замръзнал язовир край Харманли. В студените води на „Кюмюрлука“ всяка неделя от 12:00 часа се събират готови за ледени предизвикателства ентусиасти. Старт на инициативата дава Сенсей Господин Бабамов през 1987 година.
„Малко лед, вода и слънце е перфектната буря за душата и тялото. Всяка буря разнася застоялите обстоятелства“, казва той.
„За зимно плуване и закаляване е достатъчно да се потапят два до три пъти седмично. Ако целта е спортно зимно плуване, тогава трябва не само да можете да плувате, но и да имате добра издръжливост на студ. Всеки плувец може да плува двадесет и пет метра в зимни състезания по плуване, дори и без студена тренировка, но за разстояния от 50 метра до 450 метра е необходимо обучение. Провеждат се официални състезания и световни шампионати. Това е екстремен вид спорт. Всеки трябва сам да решава колко и кога да плува в студената вода. Хора с хронични болести е нужно да се консултират“, допълва изказване на Бабамов.

Милена Митева
От Милена Митева януари 29, 2022 12:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама